Skocz do zawartości
Dr.Wojtas

Czy Dobre Połączenie

Rekomendowane odpowiedzi

ulituje się;) sporo do czytania miałbyś;)

kiedyś zastanawiałem sienad tą płytą i dobrze, że jej nei wybrałem, tak naprawde 754 i agp to tylko dfi lub GA K8NS najlepiej v1.1

Co do możliwości to zależy od procka jaki Ci się trafi:) pamiętaj też o dobrym chłodzeniu KONIECZNIE:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja 2 w stosunku do 1.1 ma kilka ograniczeń, ale nie wpływa to znacząco w możliwości OC płyty ani nie przeszkadza w prawidłowym i bezawaryjnym użytkowaniu. Polecam przeglądnąć temat o tej płycie. Możesz zobaczyć na ile wykręciłem swój procesor na tej płycie (więcej nie bawiłem się bo taka wartość mnie satysfakcjonuje, płyta może znacznie więcej! - link w podpisie).

Edytowane przez btn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze, to doradziłbym Ci żebyś trochę poczekał z kupnem:) mimo, że święta minęły ceny stojąi to dość ostro na polskim rynku ok 300zł za tego sempa to trochę sporo:/ zwłaszcza że cena oficjalna to 64$

dobrze że sam nie czekałem aż stanieje (bo tak sięnie stało a wręcz przeciwnie) i kupiłem za 250zł box'ika;)

procka najlepiej jakbyś mógł poprzeglądać sobie to co w sklepie mają (serie), a nie zdawaćsięna to co sprzedającemu akurat podejdzie pod rękę, zminimalizujesz w ten sposób niefart z o/c procka

kupuj BOX'a!!! rożnica w cenie niewielka i jakbyś jąprzeliczył na gwarancje dodatkowe 2 lata wyjdzie Ci tanio, a zawsze jak sięcoś stanie...:D

chłodzenie wiesz jakie mam nadzieje

btn

na ile wykręciłeś swojego procka to dość nieistotne ze wzg. że każdy kręci się inaczej

płyta nie ma większych problemów w osiągnięciu fsb 300, ale to zależy ile chcesz kręcić czy max. czy masz określoną prędkość którą zamierzasz osiągnąć;)

PRZY TEJ PŁYCIE PAMIETAJ O PAMIECIACH, JEST ONA CO DO NICH DOSC KAPRYSNA (chodzi o rodzaj 1,2-stronne)

polecam od razu przesmarowanie "normalną" pastą chipsetu i założenie ZALMANa NB47J, bo tak naprawde nie ma co brać się do mocniejszego kręcenia bez tego zabiegu;) on sięwystarczająco grzeje na standardzie;)

ale na czyms trzeba było zaoszczędzić;)

pozdrawiam

o żesz fu.ck a żem posta długiego pierdyknął;) a miała być krótka odpowiedź:/

Edytowane przez blank2424

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta plyta jest porownywalna do gigbayte k8ns moze troszke gorsze o/c i 2 banki na DDR ale to i tak neizla plyta :P

szczerze, to doradziłbym Ci żebyś trochę poczekał z kupnem:) mimo, że święta minęły ceny stojąi to dość ostro na polskim rynku ok 300zł za tego sempa to trochę sporo:/ zwłaszcza że cena oficjalna to 64$

dobrze że sam nie czekałem aż stanieje (bo tak sięnie stało a wręcz przeciwnie) i kupiłem za 250zł box'ika;)

procka najlepiej jakbyś mógł poprzeglądać sobie to co w sklepie mają (serie), a nie zdawaćsięna to co sprzedającemu akurat podejdzie pod rękę, zminimalizujesz w ten sposób niefart z o/c procka

kupuj BOX'a!!! rożnica w cenie niewielka i jakbyś jąprzeliczył na gwarancje dodatkowe 2 lata wyjdzie Ci tanio, a zawsze jak sięcoś stanie...:D

chłodzenie wiesz jakie mam nadzieje

btn

na ile wykręciłeś swojego procka to dość nieistotne ze wzg. że każdy kręci się inaczej

płyta nie ma większych problemów w osiągnięciu fsb 300, ale to zależy ile chcesz kręcić czy max. czy masz określoną prędkość którą zamierzasz osiągnąć;)

PRZY TEJ PŁYCIE PAMIETAJ O PAMIECIACH, JEST ONA CO DO NICH DOSC KAPRYSNA (chodzi o rodzaj 1,2-stronne)

polecam od razu przesmarowanie "normalną" pastą chipsetu i założenie ZALMANa NB47J, bo tak naprawde nie ma co brać się do mocniejszego kręcenia bez tego zabiegu;) on sięwystarczająco grzeje na standardzie;)

ale na czyms trzeba było zaoszczędzić;)

pozdrawiam

o żesz fu.ck a żem posta długiego pierdyknął;) a miała być krótka odpowiedź:/

No dobra a po co ta gwarancja ? sam od siebie sie procek nie popsuje albo uszkodzenie u producenta albo nic ise nie stanie.Kondensatorów tam nei ma...sam od siebie sie nie spali nie wiem po co jest gwarancja ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi