ndx Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Kupilem sobie dzis Zasilacz ENERMAX whisper EG365P-VE(FC) i mam w nim tak misie wydaje czujknik temperatury jak i gdzie go wykozystac taki na kabelku zielony :-) i nie mam pojecia po co mi on ? czy dobrze wybralem zasilacz ? mam 2 wielkie wentyle ktorych wogule nie slychac :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 i jescze jedno mam taki wentylek jak od zasilacza i chce go powiesisc w budzie obudowa jest zamknieta non stop i dac go zeby wdmuchiwal czy wydmuciwal ma fabruczne miejsce na wentylka z tylu obudowy tam gdzie porty thx za rade :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 i jescze jedno mam taki wentylek jak od zasilacza i chce go powiesisc w budzie obudowa jest zamknieta non stop i dac go zeby wdmuchiwal czy wydmuciwal ma fabruczne miejsce na wentylka z tylu obudowy tam gdzie porty thx za rade :-)Lepszy bedzie efekt jak bedzie wydmuchiwal powietrze :D. A ten czujnik to hm, nie jest moze od tego, ze jak temp jest powyzej ilus C to wiatrak sie szybciej kreci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 no ja pytam was z kad ma to wiedziec :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Wybacz jestem tu nowy, ale moge cos dodac na ten temat. W moim kompie zasilacz ma cos takiego co mierzy temp. wewnatrz obudowy (kabelek prawdopodobnie z termistorem czy termopara) i dostosowuje bieg wentylka. Jak temp. w pace rosnie to wentyl kreci sie szybciej, jak maleje to i obroty maleja. Wewnatrz zasilki jest potencjometr do ustawienia czulosci czujnika. Do zasilaczowego wentyla podlaczylem jeszcze 2 wentyl umieszczony z przodu obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 eee ndx powiedz ty mi skad wytrzasnales taki bejerancki zasilacz??:) no chyab ze mieszkaszw usa to z checia sobie u ciebie zamowie:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 heh mieszkam w Kanadzie :-) a zasilacz faktycznie ejst fjany i chyba racja z tym termo statem zaraz go podgrzeje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Kupilem sobie dzis Zasilacz ENERMAX whisper EG365P-VE(FC) i mam w nim tak misie wydaje czujknik temperatury jak i gdzie go wykozystac taki na kabelku zielony :-) i nie mam pojecia po co mi on ? A czytałeś instrukcję dołączoną do zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Kupilem sobie dzis Zasilacz ENERMAX whisper EG365P-VE(FC) i mam w nim tak misie wydaje czujknik temperatury jak i gdzie go wykozystac taki na kabelku zielony :-) i nie mam pojecia po co mi on ? A czytałeś instrukcję dołączoną do zasilacza. Heh nic tam nie bylo ale znalazlem sobie na stronei producenta wiec dzieki za opis all ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Kupilem sobie dzis Zasilacz ENERMAX whisper EG365P-VE(FC) i mam w nim tak misie wydaje czujknik temperatury jak i gdzie go wykozystac taki na kabelku zielony :-) i nie mam pojecia po co mi on ? A czytałeś instrukcję dołączoną do zasilacza. Heh nic tam nie bylo ale znalazlem sobie na stronei producenta wiec dzieki za opis all ! Jak nie było jak jest na 6 stronie, punkt 4: "For FC series, each power supply has an extra thermal sensor(a small, round-shaped and black component) to detect temperature within PC case and thereby determine the speed of 8cm fan. Please attach it to a spot you wish for temp detection. If this sensor is not attached to any spot, PSU shall work normally" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Kupilem sobie dzis Zasilacz ENERMAX whisper EG365P-VE(FC) i mam w nim tak misie wydaje czujknik temperatury jak i gdzie go wykozystac taki na kabelku zielony :-) i nie mam pojecia po co mi on ? A czytałeś instrukcję dołączoną do zasilacza. Heh nic tam nie bylo ale znalazlem sobie na stronei producenta wiec dzieki za opis all ! Jak nie było jak jest na 6 stronie, punkt 4: "For FC series, each power supply has an extra thermal sensor(a small, round-shaped and black component) to detect temperature within PC case and thereby determine the speed of 8cm fan. Please attach it to a spot you wish for temp detection. If this sensor is not attached to any spot, PSU shall work normally" zaraz ci przeskanuje umnie nei ma :PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...