mateo1977 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Co mam panowie zrobic azeby uzyskac 40gb bo aktualnie wychodzi na to ze mam ich 35gb.z gory wielkie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 O co Ci biega człówieku?Tak zawsze jest że w windowsie pokazuje mniejszą pojemność niż pisze producent wszystko jest spoko . Niema sie czym martrtwiać.cafsf,kgh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 doqp dysk 5 GB ;)[albo 7 bo jak masz takie różnice ;)] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 O co Ci biega człówieku?Tak zawsze jest że w windowsie pokazuje mniejszą pojemność niż pisze producent wszystko jest spoko . Niema sie czym martrtwiać.cafsf,kghspoko jezeli jest to normalne to dobrze . poprostu myslalem ze moze mam cos zle ustawione .dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Człowieku ty nigdy nie miałeś kompa? zawsze ci win. urywa czym większy dysk tym więcej urywa i jest to bardziej widoczne niż na 4gb. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 To sie bierze z tad: Odmienne oznaczanie pojemnosci przez producentow i komputer. Producent widzi wiecej miejsc niz komp. Komp opiera sie na systemie dwojkowym dla niego jeden gigabajt to 1 073 741 824 bajty (2 do potegi 30). Producenci dyskow stosuja system dziesietny, czyli 1GB to miliard bajtow (10 do potegi 9, czyli 1 000 000 000). gigabajt kompa jest o 70mb wiekszy niz 1GB producentow. Mam nadzieje, ze juz wszystko jasne :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Dodam tylko ze partycje tez urywaja megabajty!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Wszystko fajnie ale 40 GB powinno wykryc jako ok. 37,2 a nie 35. Chyba ze zaokragliles "nieco". Jesli nie to i tak pomimo znanej sprawy 1000=1024 :D, brakuje ci jakies 2 GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Ja mam dysk 40GB podzielony na 4 partycje i po zsumowaniu rozmiarów jakie pokazuje windows uzyskuje 37,08GB. Więc jednak ci brakuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkDog Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Mój 8,4 na dwóch partycjach ma coś 7,9GB :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Morze masz ata 66 i masz zworki ustawione na 33 gb :) i zaokrągliłeś do 35 hehehe U mnie z 80 [mam 2 partycje] jest 74,26 gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Ja piernicze jakie wy zryciuchy jesteście :P. Gość napisał 35 bo ty pokazuje w windows on the lef side w tym okinku, ale jak wzmie na wlasciwosci to powinno byc 37 z hakiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Morze masz ata 66 i masz zworki ustawione na 33 gb :) i zaokrągliłeś do 35 hehehe U mnie z 80 [mam 2 partycje] jest 74,26 gb zes wymyslil jesli juz to ata 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Wilk100 wlasnie ze nie ja na ATA100 mam tez 74,5 GB na mojej 80tce ale to wina tego systemu 1000=1024 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ja piernicze jakie wy zryciuchy jesteście :P. Gość napisał 35 bo ty pokazuje w windows on the lef side w tym okinku, ale jak wzmie na wlasciwosci to powinno byc 37 z hakiem. To byla by bardzo ciekawa rzecz gdyby w tym okinku pokazywalo mu inaczej niz we wlasciwosciach. Mowa tu oczywiscie o info podanym w GB, bo jasna sprawa jest ze to co podane w GB bedzie sie roznilo od tego co jest podane w bajtach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Odpal fdisk i sprawdź, czy partycje wykorzystują 100% powierzchni. Jeśli masz tylko jedną partycję na 40 GB, to lepiej to jakoś zmień, bo nie jest to za dobre rozwiązanie, zwłaszcza gdy na tej partycji masz system operacyjny. Poszukaj ewentyualnie gdzieś był topic "Jak podzielić 40 GB" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ja piernicze jakie wy zryciuchy jesteście :P. Gość napisał 35 bo ty pokazuje w windows on the lef side w tym okinku, ale jak wzmie na wlasciwosci to powinno byc 37 z hakiem.Mowa tu oczywiscie o info podanym w GB, bo jasna sprawa jest ze to co podane w GB bedzie sie roznilo od tego co jest podane w bajtachNom o to mi chodzi. Gosc spojrzal na to co jest w tym okienku czyli 35G, ale w bajtach ma 37 z hakiem! Ja mam dysk podzielony tak 5GB jedna i 35G druga partycja i w windowsie jest tak: w GB jest 32,3GB a w bajtach jest 34,7...bajtow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Ja mam wlasnie barracude 40gb i tez mi pokazuje 36gb. Ale to jest normalne zawsze cos odcina sie po dodaniu nowego dysku, nigdy nie bedzie tak ze qpisz dysk 40gb i bedziesz mial 40gb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 tyle ze jak mialem porzednia barracude II 30gb to razem mialem 29 na dyskach czyli praktycznie nic nibrakowalo a tu jest roznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 a i jeszcze jedno pytanko czy ktos uzywa tej kompresji przy formatowaniu chodzi mi oto czy niesie to za soba jakies ryzyko czy cos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Kompresja dysku to nie jest dobry pomyśł po pierwsze spowalnia wszystkie oparacje na danych. Po drugie nie wejdziesz do dysku np. spod Dos'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...