cinek204 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 witam posiadam płyte główną EPOX 8KRA2+ i procesor bartron 3200+ a na nim wiatrak SPA04B4 WhisperRock IV(wiatrak wolnoobrotowy) link http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=105 i mam pytanie :0 gdy używam kompa do przeglądania stron itd. komputer sprawuje się bez problemu natmiast gdy pogram na komputerze troche dłużej ok.2 godziny zaczyna sie restartować :/ (niemam żadnego robaka blasteri itd.) i z tym wiąże się pytanie czy możliwe jest że komputer restartuje się od dużego nagrzaania procesora?? ?? ten model płyty posiada coś takiego przeciwko nagrzaniu z tego co wiem ale niewiem czy dokładnie o to chodzi. wiatrak nie był regulowany chodzi jak chyba powinien czyli na takich orginalnych obrotach . i mam pytanie jaka temp. powinna być tego procesora w stresie?? z góry dziękuje za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Cooler moze i ładnie wygląda, ale wydajny raczej nie jest (sam taki miałem). Sciągnij program everest i zobacz jaką masz temperature procka po pół godziny grania. Nie powinna przekraczać 60 st. Lub jeśli to nie wina temperatury to może coś za zasilaczem albo pamięciami. Sprwadx najpierw temperatury, jeśli będą w normie to będziemy dalej kombinować co jest nie tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 procesor bartron 3200+ a na nim wiatrak SPA04B4 WhisperRock IVAkurat tez mam takiego i wiem ze na ten procek co ty masz jesli tylko nie bedziesz go krecil spokojnie wystarczy. Aha i jeszcze jedno pytanie - jakiej uzywasz pasty - srebrnej czy silikonowej?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 pasty używam silikonowej tej białej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...