Skocz do zawartości
Mateusz G

Klawiatura Acer - Jak Wyciagnąć Klawisze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy w klawiaturce od acera da się jakos łatwo wyciągnąć pojedyńcze klawisze?

Zalała mi się parę dni temu klawiatura, no i generalnie wszystko działa poza 2 klawiszami Caps-Lockiem i shiftem pod nim.

Nie chcę jakoś specjalnie całego kompa rozkręcać, wystaczyłoby (tak mis ię wydaje) tylko te 2 wydłubac i przeczyścić

Próowałem je podważać, ale nie wydaje mi się, żeby w jakiś łatwy sposób puściły. Nie chcę też rzecz jasna rozwalić klawiatury.

Za wszelkie pomysły będę wdzięczny

Pozdrawiam

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy w klawiaturce od acera da się jakos łatwo wyciągnąć pojedyńcze klawisze?

Zalała mi się parę dni temu klawiatura, no i generalnie wszystko działa poza 2 klawiszami Caps-Lockiem i shiftem pod nim.

Nie chcę jakoś specjalnie całego kompa rozkręcać, wystaczyłoby (tak mis ię wydaje) tylko te 2 wydłubac i przeczyścić

Próowałem je podważać, ale nie wydaje mi się, żeby w jakiś łatwy sposób puściły. Nie chcę też rzecz jasna rozwalić klawiatury.

Za wszelkie pomysły będę wdzięczny

Pozdrawiam

Mateusz

Na PM'a odpisałem. Co do wyciągania klawiszy to... Próbowałem ale wygląda na to, że nic z tego. Chyba można to zrobić tylko "oddolnie" a więc po otworzeniu obudowy <_< Jeszcze się nie zdecydowałem (więcej w PM).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam acera aspire 1691 i wyciagalem pojedyncze klawisze. Siedza one w takich mikro zatrzaskach. U gory sa dwa i na dole dwa. Najlepiej je zdejmowac

cignac klawisz z wyczuciem by wypiac gorny zatrzask z jednej strony potem z drugiej. I jak sie wypna gorne zatrzaski to przesunac klawisz w dol i wysunac go z takich jakby prowadnic. Mi sie udalo chociaz niezle sie spocilem jak mi pierwszy klawisz wyskoczyl i spojrzalem pod jego spod. Myslalem ze go wylamalem :lol: bo nie widzialem nic co mogloby go przytrzymywac. Te zatrzaski sa naprawde mikro. Z wkladaniem na odwrot tj najpierw wkladaj w prowadnice potem zatrzaskuj gorne. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi