Skocz do zawartości
Oszust

Gainward GF4 Ti 4200 64 MB or INNOVISION GF4 TI 4200 128 MB

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie Gainward to zły wybór. Poczytaj na starym forum, same problemy, niska jakość obrazu, słaba podkręcalność, często się psuje.

Najlepsza byłaby karta MSI albo Leadtek, ale jak nie masz wyjścia, to ja bym brał tego Innovision.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... co do graf od gainward'a to imho podejście niektórych to paranoja !!! wystąpił jeden poważny problem z tą kartą i niektórzy odrazu mówią że ta karta jest shit i takie tam 8O ... i są w błędzie !!! ja akórat miałem tego pecha i trafiłem na kartę która miała wadę fabryczną[imho] [taka chyba była cała seria] i to według mnie były zwalone kości pamięci

ale wysłałem grafę do serwisu i po 5 dniach miałem nowiutkiego gf4 !!! Dołączona grafika i teraz chodzi bez problemu !!! i nie wiem czemu niektórzy tak uważają, to była wpadka gainwarda który się nie popisał w tym momęcie ale karta została mi wymieniona na nową i działa bez problemów!...

a jeśli chodzi o podkręcalność tego gf4 to ja go jeszcze nie katowałem zabardzo, podkręciłem go do gf4ti4400 i spoko a więcej nie próbowałem :D ...

więc niech się niektórzy zastanowią na następny raz jak napiszą że gf4 od gainwarda to kicha Dołączona grafika bo są w błędzie ! ...

więc szczerze mogę polecić tą kartę Dołączona grafika :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko .. u mnie też śmiga na 300/600 a na www.in4.pl macie jej recenzje (no chyba tam) dostała 10 za podkręcalność i 9,5 za jakś obrazu ... więc jak ktoś pisze że sie słabo podkręca widac że nie miał z ta kartą nic do czynienia ..

<BTW> Meta.. jakie były z nimi problemy .. tzn .. jakie ty miałeś .. bo nie słyszałem .

Powiem tak że mi .. po zmanie sprzętu na 300W w 3D Marku wywalało zasilacze 3 spaliłem wiec dlatego mam teraz zasiłke 400W .. ale nie wiem czy to z karty .. wszytko na to wskazywało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko .. u mnie też śmiga na 300/600 a na www.in4.pl macie jej recenzje (no chyba tam) dostała 10 za podkręcalność i 9,5 za jakś obrazu ... więc jak ktoś pisze że sie słabo podkręca widac że nie miał z ta kartą nic do czynienia ..  

<BTW> Meta.. jakie były z nimi problemy .. tzn .. jakie ty miałeś .. bo nie słyszałem .  

Powiem tak że mi .. po zmanie sprzętu na 300W w 3D Marku wywalało zasilacze 3 spaliłem wiec dlatego mam teraz zasiłke 400W .. ale nie wiem czy to z karty .. wszytko na to wskazywało

kiedyś na forum robilśmy akcję z tymi gf4 bo sypał się obraz, wywalało takie paski jak siatka/kropki na całym obrazie, różno kolorowe/pomarańczowe/czerwone/fioletow no i napisałem łopis usterki wysłałem i dostałem new gf4 Dołączona grafika z tym większym chłodzeniem Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nam też (tzn koledze) omawianego Gainwarda wy...bało. Poczytaliśmy na starym forum o problemach i jak na zawołanie - kolorowa satka, kropki, restarty itp.

Inna sprawa, że wymieniaja bez skrzywienia. Kurier do domciu i te rzeczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze chcialbym zebyscie doradzili w wyborze dysku twardego do wyboru mam Samsung 40 Gb 7200 lub Seagate 40 Gb 7200 lub IBM 40 Gb 7200 lub Maxtor 40 Gb 7200. Z gory dzieki

Nie podklejej kilku tematow w jednym topicu.

To bez sensu, wyobrazasz sobie jak potem dziala wyszukiwanie ? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... co do graf od gainward'a to imho podejście niektórych to paranoja !!! wystąpił jeden poważny problem z tą kartą i niektórzy odrazu mówią że ta karta jest shit i takie tam 8O ... i są w błędzie !!! ja akórat miałem tego pecha i trafiłem na kartę która miała wadę fabryczną[imho] [taka chyba była cała seria] i to według mnie były zwalone kości pamięci

ale wysłałem grafę do serwisu i po 5 dniach miałem nowiutkiego gf4 !!! Dołączona grafika i teraz chodzi bez problemu !!! i nie wiem czemu niektórzy tak uważają, to była wpadka gainwarda który się nie popisał w tym momęcie ale karta została mi wymieniona na nową i działa bez problemów!...

a jeśli chodzi o podkręcalność tego gf4 to ja go jeszcze nie katowałem zabardzo, podkręciłem go do gf4ti4400 i spoko a więcej nie próbowałem  :D ...

więc niech się niektórzy zastanowią na następny raz jak napiszą że gf4 od gainwarda to kicha Dołączona grafika bo są w błędzie ! ...

więc szczerze mogę polecić tą kartę Dołączona grafika  :D

Całkowicie POPIERAM ;)

Też moge ci polecić tego GAINWARDA LD

Kiedyś myślałem ze miałem z nim problemy ale okazało sie że winowajcą była płyta głowna ;)

WIĘC NIE WIEM CO DO NIEGO MACIE :?

KARTA SPOX :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeśli chodzi o podkręcalność tego gf4 to ja go jeszcze nie katowałem zabardzo, podkręciłem go do gf4ti4400 i spoko a więcej nie próbowałem  :D ...

więc szczerze mogę polecić tą kartę Dołączona grafika  :D

Całkowicie POPIERAM ;)

Też moge ci polecić tego GAINWARDA LD

Kiedyś myślałem ze miałem z nim problemy ale okazało sie że winowajcą była płyta głowna ;)

WIĘC NIE WIEM CO DO NIEGO MACIE :?

KARTA SPOX :twisted:

Nie, no nic nie mamy. Poza tym, ze nie działa, to nic :lol: Karta spox :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś na forum robilśmy akcję z tymi gf4 bo sypał się obraz, wywalało takie paski jak siatka/kropki na całym obrazie, różno kolorowe/pomarańczowe/czerwone/fioletow no i napisałem łopis usterki wysłałem i dostałem new gf4 Dołączona grafika z tym większym chłodzeniem Dołączona grafika

Jaka jest roznica w tych chlodzeniach? Po czym poznam ktore to jest to wieksz?

I jak jest z gwarancja? Wysylales przez sklep gdzie kupowales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie mam problemów. Chodzi na A7V333 na 270/551.

Więcej nie próbowałem ale na cle już czeka DangerDen GF4 i TweakMonster RAMsinks, więc jak już to zamontuję to powiem co i jak.

Polecam.

Mateusz

PS. Ciekawe ilu wypowiadających się negatywnie w tym topicu widziało Gainwarda na oczy?

PPS. Prolink RuLeZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward taki dobry do podkrecania ?

Ilu z Was ma wyjechane te super szybkie pamieci 3.3ns powyzej 600 Mhz ???

Ja mam na 4ns 600Mhz, a na 610Mhz z artefaktami ale stabilnie bez chlodzenia zadnego !!!

I jezeli to jest wersja be GS to nawet bym nie spojrzal na tego gainwarda ze slabym chlodzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward taki dobry do podkrecania ?

Ilu z Was ma wyjechane te super szybkie pamieci 3.3ns powyzej 600 Mhz ???

Ja mam na 4ns 600Mhz, a na 610Mhz z artefaktami ale stabilnie bez chlodzenia zadnego !!!

I jezeli to jest wersja be GS to nawet bym nie spojrzal na tego gainwarda ze slabym chlodzeniem.

U mnie idzie na 310/620.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja full stabilnie mam 310/627 tylko że zmieniłem tylne radiatory na duuuuuuuuużo większe. Z artefaktami dojde do 320/645!!. Apropos, jakie macie radiatory na mem. z przodu karty? Ja kam jakieś dziwne, wysokie ale w kształcie "fali". Na zdjęciach w benchmarku widziałem inne. Karte kupowałem w komputroniku zaraz po premierz w polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja full stabilnie mam 310/627 tylko że zmieniłem tylne radiatory na duuuuuuuuużo większe. Z artefaktami dojde do 320/645!!. Apropos, jakie macie radiatory na mem. z przodu karty? Ja kam jakieś dziwne, wysokie ale w kształcie "fali". Na zdjęciach w benchmarku widziałem inne. Karte kupowałem w komputroniku zaraz po premierz w polsce.

Ja mam takie same radiatory jak na zdjęciach w benchmark.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zatem puściłem 3DMarka na godzinkę przy taktowaniu pamięci 567MHz.

Było trochę artefaktów ale to pewnie dlatego, że w obudowie mam 29C (mocno dziś grzeją :)

Jak założę radiatory na pamięci to pewnie będzie lepiej.

Aha, to jest wersja nie-GS.

Teraz zobaczę na ile pójdzie core.

Mateusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zatem puściłem 3DMarka na godzinkę przy taktowaniu pamięci 567MHz.

Było trochę artefaktów ale to pewnie dlatego, że w obudowie mam 29C (mocno dziś grzeją :)

Jak założę radiatory na pamięci to pewnie będzie lepiej.

Aha, to jest wersja nie-GS.

Teraz zobaczę na ile pójdzie core.

Mateusz.

513@561mhzDołączona grafika... @581 artefakty :? ... ale jak walne radiatorki na pamięci to wtedy zobacze Dołączona grafika myślę że przekrocze 600mhz Dołączona grafika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...