barteks2 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam! Kupiłem sobie montor CRT 15" (tymczasowa awaria LCD) i mam problem. Mianowicie rozdzielczość ustawiona jest na 800x600 a obraz jest jakby panoramiczny, tzn. na górze i na dole jest czarny obszar o szerokości około 1cm z każdej strony. Próbowałem rozszerzać obraz przyciskami na monitorze ale nic nie daje. V-size jest ustawione na 100. Gdy przesuwam obraz to te czarne obszary działają, ale nie mogę tak zrobić, żeby obraz był na całym monitorze. Jakieś pomysły? Monitor to jakiś no-name Likom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Dlaczego pracujesz na 800/600 a nie na większej rozdziałce? Zwiększ częstotliwość odświeżania na dopuszczalne maksimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 To jest monitor 15". Na 1024x768 sa za male ikonki :) Zmiana odswiezania nic nie dała :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Dlaczego pracujesz na 800/600 a nie na większej rozdziałce? Zwiększ częstotliwość odświeżania na dopuszczalne maksimum. Oczywiście moim zdaniem lepiej pracuje się na 100Hz np. zamiast 85 - jednak jest haczyk - im wyższe odświeżanie tym bardziej rozmazany obraz. - tylko CRT Co do 1024x768 na monitorze CRT 15" i to pewnie jeszcze wiekowym - nie radzę. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 To jest monitor 15". Na 1024x768 sa za male ikonki icon_smile3.gif Zmiana odswiezania nic nie dała icon_sad2.gifCzyli pozostaje Ci albo przyzwyczaić się do tego, albo rozkręcić monitor/oddać do serwisu i wyregulować ręcznie potkiem do wysokości obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 wyregulować ręcznie potkiem do wysokości obrazuCzym wyregulować? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam. Jak czujesz się na siłach to rozbierz monitor i szukaj na płycie rezystorka regulacyjnego V amp adj, lub Ver adj (amplituda odchylania pionowego) powinno pomóc. :) WAŻNE--- w monitorze panują bardzo wysokie napięcia więc bądz OSTROŻNY przy wszelkich regulacjach. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...