Skocz do zawartości
Milo

Monitory!!!

Rekomendowane odpowiedzi

ten flatorn to  od samsunga ?

ta od samsunga-jestes obcykany!!! LOL

nie ciebie pytalem p**** heh nei pytam ludzi ktyurzy maja czrnobiale monitory ! :lol: mowie ci nie odzywaj sie do mnie ! bo mi sie slabo robi i nie nabija sobie postow !

A wlasnie dobre sa MOnitory od HP wsrodku kineskopy FD SONY bardzo dobra jakosc a z CRT najlepszy minitor jaki widzialem to NOKIA ale byl bardzo dorgi :-) !!

flatron od samsunga ?!? coś ci sie pomyliło chyba :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten flatorn to  od samsunga ?

ta od samsunga-jestes obcykany!!! LOL

nie ciebie pytalem p**** heh nei pytam ludzi ktyurzy maja czrnobiale monitory ! :lol: mowie ci nie odzywaj sie do mnie ! bo mi sie slabo robi i nie nabija sobie postow !

A wlasnie dobre sa MOnitory od HP wsrodku kineskopy FD SONY bardzo dobra jakosc a z CRT najlepszy minitor jaki widzialem to NOKIA ale byl bardzo dorgi :-) !!

a cmoknij mnie w rure

ps.po raz kolejny dowiodłes jaki z ciebie "fachura z te klocki"(a propos topicu wiesz jakiego)

sam napierdalasz sobie posty bez opamietania-ponad 800 bezsensów w dwa miechy -to jest wyczyn

widac jak cie rodzice wychowlai ja powiedzialem co do mojego licznika to moze zostac skasowany na zero nei osmieszaj sie stary ! fachura a co moze nie ma flatrona od samsunga ?/ i tez jest flatron od sony ! ehh to widac jaki ty jest typ nie oge na cibie patrzec ale rodzice cie chyab tak pokrzywdzili wiec ci wybaczam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nad toba i twoją inteligencją rece juz mi opadaja

jestem za aborcją!!!!

ps.

moze nie ma flatrona od samsunga ?/ i tez jest  flatron od sony

mega ROTFL-nie kompromituj sie

ndx cóż ty z <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły wypisujesz????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam LG Flatron 775 FT i jakos mi sie nie podoba zabardzo... max 1280x1024 przy 60 Hz bleee a ja bym tak pracowal... Wiec pracuje na 1152 przy 75 Hz... obraz sie czasami trzesie w rogach... a wlasciwie to trzesie sie minimalnie caly czas... glosniki dosc daleko...

Jak sie przelaczm pomiedzy oknami to czasami obraz sie wyostrza... nie polecam tego monitora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:? co ty opowiadasz stary?! flatron 775 ft to bardzo dobry monitor wierz mi sprzedaje na codzień dziesiątki innych i obraz mają o wiele gorszy, a po za tym flatrony sa naprawde płaskie a nie "pseudopłaskie" jak większość a ,że rozdzielczości nie ma większej to zawsze możesz sobie kupić 795ft albo nowa serię f700p to będziesz miał 1600x1200@75.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam LG Flatron 775 FT i jakos mi sie nie podoba zabardzo... max 1280x1024 przy 60 Hz bleee a ja bym tak pracowal... Wiec pracuje na 1152 przy 75 Hz... obraz sie czasami trzesie w rogach... a wlasciwie to trzesie sie minimalnie caly czas... glosniki dosc daleko...

Jak sie przelaczm pomiedzy oknami to czasami obraz sie wyostrza... nie polecam tego monitora...

trzeba było sobie kupić FT 795+ to bys miał o niebo lepsze odświeżanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie solidne monitory, ale nie wszystkie serie im się udały. mnie z 17-stek najbardziej się podobał 757dfx. Pracowałem troche na nim, miał sporą rozdzielczość, dobre odświezanie i niezłychoć nie idealny obraz, ale przyjemnie się patrzyło. z nowej serii niezły obraz maja magicbrighty 763MB i 765MB choc 1280x1024@60 i 1600x1200@68 hz to dla mnie osobiście troche za mało. A tak ogólnie to powiem ci,że najlepiej sprzedaja sie LG. Polecam 795FT lub F700P...narka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do twojego monitora to powiem ci szczerze,że nie zachwycił mnie specjalnie niczym, a kiedys miałem okazje go dłuższą chwilke przetestować. Według mnie całkiem przecietny co nie znaczy, że do kitu, ale najwazniejsze zeby sie nie psuł co nie? Ja sam mam LG 775 FT i jak na razie jestem z niego zadowolony chociż brakuje mi czasem 1600x1200@75 hz no ale trudno. Ps. sorry że cie nie pocieszyłem no ale chciałeś sam szczerej odpowiedzi......... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co napisałem to do CRT(nie doczytałem, że chodzi ci o LCD), na LCD to nie wiem.

No właśnie bo miałem na 60 zmienił na 75 to obraz był jakiś rozmazany także zostawiłem na 60 ...

ZMiana na wartosci 70/72 hz oznacza u mnie na lcd Belinea 19" brak migotania obrazu (fale płynące szybko od dołu ekranu do góry) ale czcionki są rozmyte nieregularnie i nie da się na to patrzeć ! Przy ustawieniach na 60/75 hz migotanie się ujawnia ale czcionki są w porządku. Nie wiem czy to zbyt niska wartosć te 75 hz ? Słysząłem, że na LCD nie ma jak na CRT odświeżania, tu punkty ekranu świeca albo nie , nie są doświeżane jak na CRT z określną szybkością, która powoduje efekty migotania obrazu na CRT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz nie ma flatronow :) sa happy flatrony, inczej shit flatrony (odswiezanie ) ale jesli poszukasz to pewnie znajdziesz starego doprego flata, hehe :)

Ale LG niepolecam, wolalbym cos na trinitronie,diamondtronia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym odswiezaniem to slyszalem zeby niedawac wartosci 75 hz (lub 85 hz :/ juz kurde dobrze niepamietam - ale stawiam na 75) !! Poniewaz swietlowki (zarowki w naszych pokojach) tez "swieca z taka wartoscia" i w tym momencie migajacy obraz monitora naklada sie z falami swietlnymi (k u r w a jak to zabrzmialo :D) zarowki i w tym momencie mamy zdublowany efekt migotania !!!! Podobno BAAARDZO ZLE to wplywa na wzrok ! Oczy sie bardzo szybko mecza i psuja !

Co do modeli monitorow to ja mam NEC-a MultiSync 75F - podobno najlepsza propozycja zaraz po Sony Trinitronie.... Z tym ze niema go juz w produkcji > wyszedl nastepca :D Ogolnie polecam monitory NEC-a, porzadne produkty ma ta firma !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moj to 17 Samsung 700 IFT Syncmaster :

1600x1200/76 Hz

1280x1024/89 Hz

1024x768/116 Hz

pracuje w rozdzialce 1280X1024 - obraz jest stabilny i ostry, oczywiscie b.duzo zalezy od karty graficznej jesli chodzi o jakosc prezentowanego obrazu - ja akurat mam ATI wiec obraz jest naprawde super przy tej rozdzielczosci i nie mam efektu rozmycia jak na niektorych kartach w stylu Riva TnT 2 :P

co do samego monitora to jest b.dobry - plaski kineskop, duzo ustawien, swietne parametry co przeklada sie na jakosc obrazu i kolory. poza tym na uwage zasluguja zlacza BNC i sterowanie jak w wozie Batmana - taki wysuwany panelik hyhy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty opowiadasz stary?! flatron 775 ft to bardzo dobry monitor wierz mi sprzedaje na codzień dziesiątki innych i obraz mają o wiele gorszy, a po za tym flatrony sa naprawde płaskie a nie "pseudopłaskie" jak większość a ,że rozdzielczości nie ma większej to zawsze możesz sobie kupić 795ft albo nowa serię f700p to będziesz miał 1600x1200@75.

A mi sie nie podoba. Mam ptawo wyrazic swoja opinie, o wiele lepiej pracuje mi sie na Samsungu kuzyna. 795 bym soboie kupil jakbym mial kase. Wolalem wlozyc ja w kompa.

A co mi z tego ze jest plaski a nie pseudo plaski ? Moge sie pochwalic ze mam realflat monitor ?

Nie mowie ze jest totalnie zly, ale jak macie wybor to tego nie kupujcie (pewnie i tak juz nie sprzedaja :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tom jest nap[rawde plaski, nie jak jakiestam inne "real flaty" czy flatrony

to znaczy jak?? flatrony i real flat philipa to niby nie są idealnie płaskie??

jak tak twierdzisz to chyba nie widziałes ich na oczy

pewnie to gdzies usłyszał i teraz powtarza

to wy qwa cyce pier.......one nie widzieliście na oczy płaskiego monitora

tak sie składa ze w pracy mam filipsa 17" 107t i jest na nim naklejka "real flat" tylko qwa jakoś szyba jest płaska, a pod nią kula

to samo tyczy sie szajsungów i lg

ROTFL cyce :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tom jest nap[rawde plaski, nie jak jakiestam inne "real flaty" czy flatrony

tak sie składa ze w pracy mam filipsa 17" 107t i jest na nim naklejka "real flat" tylko qwa jakoś szyba jest płaska, a pod nią kula

widac twój swiat sie konczy na monitorze 107t który faktycznie nie jest płaski(Kineskop z maską Real Flat) a nie kineskop szczelinowy Real Flat.

poza tym pokaz mi choc jednego niepłaskiego flatrona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam jestes cyc !!! brudny kartoflu, następny klocek szczeline to masz miedzy mózgiem chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo monitorow...

Mam maly dylemat, a czym wiecej postow tutaj o monitorach czytam tym wiekszy on (dylemat) sie staje :)

Mianowicie upatrzylem sobie juz dwa monitory, miedzy ktorymi bede wybieral. Sa to Samsung 757DFX i NEC FE791SB. Teoretycznie (wg parametrow) lepszy (i tanszy) jest Samsung, ma dziwnie mala plamke (0.20), ktorej nie widzialem nawet w monitorach Eizo... Ale nie wiem nawet jakie to ma znaczenie, wiec przymykam na to oko.

Z teog co wiem Samsung nie ma serwisu Door-2-Door, ktoreg z kolei ma NEC, a jest to jednak fajny bajer, bo jak miesiac temu spalil sie moj monit to przez tydzien bylem bez niczego, zanim nie znalazlem w domu jakiejs starej 14'tki ktorej brakuje czerwonego (zamiast RGB ma GB ... :/)

NEC ma tez opcje SuperBright, ktora zmienia parametry kolorow, co daje fajne efekty przy ogladaniu filmow, nic nie wiem o czym takim u Samsunga.

Roznica w cenie to okolo 100zl, wiec jesli mialbym kupic drozszego NEC'a to musialbym miec wyrazne powody (narazie chyba tylko Door-2-Door).

Jakie jest Wasze zdanie na temat tych konkretnych modeli??

PS. nie kloccie sie :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...