maryan Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 WItam Niedawno podpiąłem NEO 512 modem THOMSON używan do ściągania plików Direct Connect czyli popularne DC++ oraz emuła na stronie DC wyszytałem ze Norton Antivirus strasznie spowalnia kompa a zapora windowsowa źle działa na programy P2P wiec zapore skutecznie wyłączyłęm poprzez services.msc a nortoa wywaliłem zainstalowałem więc nowy antywirus AVAST bo słyszłem ze to jeden z lepszych po casperskim itd zainstalowałem też firewalla o nazwie Outpost Firewall i dzieją mi sie straszne rzeczy mniej wiecej co godzinkę zrywa połączenia i ani strony ani programy nie działają bo internet ginie musze restartować połączenie z TPSA i dopiero znowu działa czasami jak nie pomaga trzeba zrobić restart. Największy paradoks w tym iż ja i kumpel mamy takie same laptopy TOSHIBY (512 ram 1.6 intell mobilny, 60GBHD) i on zamiast tego co ja zainstalowałem nadal używa nortona ale skutki ma takie same coś skutecznie zrywa połączenia. Dodam jeszcze ze nie korzystam z oprogramowania TP tylko skonfigurowałem połączenie modemowe ręcznie takżę już oprogramowanie TP samo w sobie nic nie miesza bo z tym też miałem problemy. Dajcie znać miał ktoś podobny problem szukałem troche na forum ale nic podobnego nie znalazłem pozdrawiam i z góry dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 u mnie outpost Firewall chwile po starcie systemu wogle odcinal internet :) zmien firewall np na Zone Alarm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Firewalla nie zmieniaj, jest on Bardzo Dobry. Rozwiazanie problemu: LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...