Skocz do zawartości
maryan

Neo Winxp, Avast, Outpost Firewall, Zrywanie Połączeń Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Niedawno podpiąłem NEO 512 modem THOMSON używan do ściągania plików Direct Connect czyli popularne DC++ oraz emuła na stronie DC wyszytałem ze Norton Antivirus strasznie spowalnia kompa a zapora windowsowa źle działa na programy P2P wiec zapore skutecznie wyłączyłęm poprzez services.msc a nortoa wywaliłem zainstalowałem więc nowy antywirus AVAST bo słyszłem ze to jeden z lepszych po casperskim itd zainstalowałem też firewalla o nazwie Outpost Firewall i dzieją mi sie straszne rzeczy mniej wiecej co godzinkę zrywa połączenia i ani strony ani programy nie działają bo internet ginie musze restartować połączenie z TPSA i dopiero znowu działa czasami jak nie pomaga trzeba zrobić restart.

Największy paradoks w tym iż ja i kumpel mamy takie same laptopy TOSHIBY (512 ram 1.6 intell mobilny, 60GBHD) i on zamiast tego co ja zainstalowałem nadal używa nortona ale skutki ma takie same coś skutecznie zrywa połączenia.

Dodam jeszcze ze nie korzystam z oprogramowania TP tylko skonfigurowałem połączenie modemowe ręcznie takżę już oprogramowanie TP samo w sobie nic nie miesza bo z tym też miałem problemy.

Dajcie znać miał ktoś podobny problem szukałem troche na forum ale nic podobnego nie znalazłem

pozdrawiam i z góry dzięki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi