redsnake56 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Niedawno zmieniłem płytę główną, idąc dalej za ciosem kupiłem także nowy cooler. Gdy wszystko złożyłem w całość okazało się, że temp na procku w spoczynku to 50st C :blink: O co chodzi? Na początku myślałem, że źle założyłem radiator, ale założyłem do ponownie i efekt jest taki sam :( Później myślałem że to wina pasty, no to zmieniłem na Arctic Ceramique i dalej jest 50st Co mogę zrobić? Dodam, że w obudowie mam jeszcze 3 wentylatorki. 2 wtłaczające powietrze i jeden wyciągający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a dotknij paluchem czy aby napewno radiator tego arctica ma 50'c czasem moze plyta glowna zle odczytywac temp... no i troszku zle ze 2x wciaga a jeden wyciaga... jakiej one sa wielkosci i gdzie umieszczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Widze ze masz Gigabyte a one potrafią mocno przekłamywac temperatury, dlatego dotknij radiator i zobacz czy rzeczywscie ma te 50 C, jeżeli jest letni to znaczy ze przekłamuje temp. jak ci to niedaje spokoju to może nowy bios pomoze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redsnake56 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a dotknij paluchem czy aby napewno radiator tego arctica ma 50'c czasem moze plyta glowna zle odczytywac temp... no i troszku zle ze 2x wciaga a jeden wyciaga... jakiej one sa wielkosci i gdzie umieszczone? Radiator raczej 50st nie ma, wszystkie wentyle są 80x80 1 wciągający na tylnej ściance, 2 na przedniej a wyciągający na środku bocznej pokrywy. Widze ze masz Gigabyte a one potrafią mocno przekłamywac temperatury, dlatego dotknij radiator i zobacz czy rzeczywscie ma te 50 C, jeżeli jest letni to znaczy ze przekłamuje temp. jak ci to niedaje spokoju to może nowy bios pomoze :DSpróbuje wgrać ten nowy bios. Dzięki Pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 te wentylki to poustawiaj tak ze na TYLNIEJ SCIANCE WYCIAGA , wywiewa gorace powietrze z obudowy... z przodu niech wciaga zimne swieze powietrze do obudowy no i ten z boku niech tez wciaga... i wgraj bios bo przekłamuje.... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...