kazik2000 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Przecież już Ci pisałem że żeby dostać NIP składasz o niego podanie. Bez żadnych uzasadnień! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 kazik2000 juz Ci wyjasnil ze skladasz tylko papiery o oNIP i to wszystko. Co do tego 'co jesli nie przysla'? Sprawa jest warta zadymy w US? Chyba nie. O zwrot podatku od 300zl ... zalezy od Ciebie. Jakby to bylo z 3k to jak najbardziej bym robil zadyme, ale tak ... Your choice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jak widać wszystko zależy od humoru (czy ma okres) pani urzędnik, czasem trzeba pieczątkę, czasem nie. U mnie nawet "jęczenie" nie pomogło, trzeba było zapinać do siedziby firmy po pieczątkę. Musisz sie poprostu wreszcie tam ruszyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Kazik2000 i volteq przecież napisałem czemu nie dostałem NIP'u - baba w urzędzie powiedziała że MUSZĘ mieć pieczątkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 "Osoby fizyczne, składając zgłoszenie identyfikacyjne, zobowiązane są do zamieszczenia w nim swojego nazwiska, imion, imion rodziców, daty i miejsca urodzenia, określenia płci, nazwiska rodowego, obywatelstwa lub obywatelstw, adresu miejsca zamieszkania, adresu miejsca zameldowania na pobyt stały lub czasowy, rodzaju i numeru dowodu tożsamości oraz numeru ewidencyjnego PESEL (zob. art. 5 ust. 2 ustawy o NIP)." to wydrukuj tej przemilej/madrej pani to: http://www.is.wroc.pl/podatki/nip/ i niech sobie ta pieczatke na glowe przystawi moze sie cos jej rozjasni ... boze co za ludzie w tych urzedach pracuja ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Nie od dziś wiadomo że w US (i nie tylko) prawo interpretuje sobie na swój sposób urzędnik z jakim masz "przyjemność" rozmawiać... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...