Mavseb Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam serdecznie mam płyte główną którą kupiłem razem z grafą .. gigabyte K8NXP SLI + GV-3D1 Moje pytania są odnośnie : 1. Jak podkręcić tą karte .. i ile można za pomocą jakich programów itp. 2. Chciałbym troszkę zmodernizować i czy jest możliwość dokupienia drugiej i spięcia ich razem ?? 3. Jaki system chłodzenia wybrać i jakie wentylatory jeśli chciałbym ją podkręcać, żeby się zbytnio nie spociła ?? Obecnie karta chodzi na 562/1190. Reszta mojego sprzętu to procek amd 3000+Venice, 2GB ramu Dual, Dyski twarde segate 160 GB i Maxtora 250 GB, nagrywarka Plextora 716A, karta muzyczna SB X-FI Fatal1ty, karta TV Winfast PVR 2000 Bardzo mizależy na tych informacjach, szukałem na forum < może nie dokładnie>? ale nie znalazłem artykułów na temat tej karty. Bardzo proszę o pomoc. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) 1.riva tuner 2. jesli sli to tak 3. zalaman VF700 albo pentagram ps: Ty karte masz podkreconą do 562/1190 ma standartowym chłodzeniu jesli takto hardcorowiec jestes. :) Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 1. riva tuner, powerstrip 2. nie, ta karta to juz 2 rdzenie na jednym pcb i do dzialania potrzebuje plyty z sli - nie da sie polaczyc takich 2 kart 3. co do chlodzenia to nie wiem co Ci poradzic, watpie by cokolwiek ze sklepow nadawalo sie na to cos, z racji swojej budowy - pozostaje Ci chyba praca na orginalnym chlodzonku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 http://computer.zive.cz/files/obrazky/2005...arta_demont.jpg Z tego zdjęcia wynika, że Gigabyte zamiast pasty stosuje jakieś dziwne plastry. Sciągnij je i przesmaruj rdzenie dobrą pastą termoprzewodzącą, a temperatury powinny spaść. Nic innego z chłodzeniem nie da się zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 1. riva tuner, powerstrip 2. nie, ta karta to juz 2 rdzenie na jednym pcb i do dzialania potrzebuje plyty z sli - nie da sie polaczyc takich 2 kart 3. co do chlodzenia to nie wiem co Ci poradzic, watpie by cokolwiek ze sklepow nadawalo sie na to cos, z racji swojej budowy - pozostaje Ci chyba praca na orginalnym chlodzonku o to chodzi , że się da połączyć dwie takie karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 I bedzie to dzialac bez tego mostka?? :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) będzie , ale niestety z gorszą wydajnością ale liczy się fakt że da się połączyć Edytowane 30 Stycznia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Będzie działać tylko na specjalnej płycie gigabyte'a z czterema PCI-E, a wydajność tego byłaby raczej kiepska ze względu na brak optymalizacji w sterach. IMHO gra nie warta świeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavseb Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Serdeczne dzięki, czyli z rozbudowy poza kręceniem nic mi nie pozostaje :( <?> A gdybym na każdy procek dał jakiś odobny coolerek ? np jakiś <zalman> ? Przeszło by to ? Bo przyznaje. że ciepełko niezłe idzie jak się to cudo techniki kręci ... Może ktoś jeszcze coś zaproponuje ... apropo , gdzie mógłbym znaleść jakiś opis do rivy albo powerstripa ? i kierować się ustawieniami jak przy modowaniu GF 6600 GT ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zwróć uwagę na otwory montażowe. Nie zainstalujesz tam zadnego coolera. Jedynym wyjściem byłoby klejenie, ale na karcie bez Heat Spreader-a (goły rdzeń) to raczej nie przejdzie. Ewentualnie mógłbyś odkręcić zewnętrzną blachę na coolerze i zainstalować jakiś większy wentylator (90mm albo 2x80mm). Co do rozbudowy... Ja mam kartę znacznie wolniejszą (GF6200@6600prawie-GT ;) ) i jestem zadowolony, a twoja jest jakieś 70% wydajniejsza. Naprawdę Ci nie wystarcza? Acha, zawsze mozesz sprzedaż 3D1 i kupić np. 7800GT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavseb Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Assassin_ dzięki za rady .. pozatym wiesz jak to z ludźmi jest .. chą być ciągle najlepsi :)) Co do karty to mi wystarcza .. wynik mam coś kolo 15000 w 3d mark 3 ale interesuje mnie rozbudowa , jakiś moding ... coś unikalnego , innego :)) dlatego poszukuję osób ktore mogą coś doradzić i pomóc, takich jak np. TY :) Dopytam się jeszcze raz co do programów do kręcenia .. gdzie znaleść jakieś opisy ?? np do rivy .. najlepiej po naszemu ? PS: Chyba nie wolałbym 7800GT , w nvision na forum gościu ma mik2000..........16238.....GF7800GT np.. więc nie wiele więcej ode mnie .. a ja mam to na zwykłym chłodzeniu i podkręcam tylko programem V tune 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...