aaaxxx Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, powoli zaczynam rozbudowywac kompa i postanowilem zaczac od zasilacza (aktualnie mam jakiegos Megabajta 350). Kompa mam takiego jak w podpisie, niedlugo dokupuje dysk Samsung SpinPoint 160GB, pozniej dodatkowy ram i nowa karte graf. (Radeona X850 XT lub to co bedzie aktualnie najlepsze na AGP). Chcialbym miec zawsze jakis zapas energii, gdyby trzeba bylo podlaczyc jakies wentylatory, dyski itp. Co wiec byscie polecali ? HuntKey HK-350AP, HK-400AP czy moze cos innego w cenie do 230zl ? A - i zasilacz musi byc CICHY :) Pozdrawiam Sory... nie zauwazylem ze to nieodpowiednie forum. Prosze o przeniesienie tematu. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez aaaxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszlakon Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 proponuje ci fortrona 400W np ten.Podobno bardzo dobre te 400.Kupując taki zaoszczędzisz 100zł przyda ci sie np do nowego RAM-u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Proponuję Fortona 400W lub Chieftec'a 360W lub 420W. Dobre zasiłki, a 420W starczy nawet na 7800GT, Athlon X24800+, 1GB RAM i pewnie na jeszcze trochę :D Pozdarwiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaxxx Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Do tych Fortronow z Allegro jakos nie moge sie przekonac. Sprowadzane z jakis magazynow z zachodu, sprzedawane bez pudelka i jedynie z 4-6miesieczna (w zaleznosci od allegrowicza) gwarancja. Wole juz wydac te 100zl wiecej i miec spokoj na przyszlosc. Z kolei o zasilaczach Chieftec czytalem wiele niepochlebnych opinii (ale to chyba jak byly produkowane jeszcze przez inna firme). Podczas przegladania forum jak i czytania opisow zasilaczy nasunelo mi sie kilka pytan (a jestem zielony w tym temacie ): - na co moze sie przydac te 40A (Fortron) na lini 5V ? I czy 15A na +12V to nie za malo ? - co w praktyce daja te 2 linie +12V (Chieftec) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Kurde ale do jakiej ceny .... :P bo jak cos to jakis tagan 430 W :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaxxx Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) czy moze cos innego w cenie do 230zl ? Pozdrawiam :) Wiec Tagan 430W odpada. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez aaaxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 kup huntkeya 400 a jezeli chcesz zaoszczedzic to 350 tez wystarczy spokojnie bo ma real moc 400w :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 bierz tego Huntkey'a 350 ap jego realna moc to 400W ja go mam i sie spisuje spoko żadnych zwiech, jest cichy no i w miare tani w proline masz go za 159 zł. POLECAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaxxx Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Dzieki za rady, wlasnie zamowilem HuntKey'a 350AP w zenfist.pl :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...