konnik_tl Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 witam! moje pytanko brzmi następująco - czy możliwe jest abym na boxowym chłodzeniu amd miał cały czas temperature nie większą niż 41 stopni w stresie(sp2004 przez 4godz) bp coś mi się wydaje to niemożliwe bo mam procka przekręconego z 1600@2160 i jakoś to mi nie pasuje! czyżby kłamał czujnik temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 czujnik nie klamie, te semprony sie poprostu nie grzeja :D moj chodzi na 1.6ghz na napieciu 1.0v, boxowy wiatrak skrecony do polowy i w stresie max 27-28 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 witam! moje pytanko brzmi następująco - czy możliwe jest abym na boxowym chłodzeniu amd miał cały czas temperature nie większą niż 41 stopni w stresie(sp2004 przez 4godz) bp coś mi się wydaje to niemożliwe bo mam procka przekręconego z 1600@2160 i jakoś to mi nie pasuje! czyżby kłamał czujnik temp? ten box wiec nedza delikatna (ale chyba i tak lepiej niz kiedys) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 zawsze lepiej jest sprawdzać niezależnym urządzenie temperaturę masz największą pewność i raczej nie ma możliwości przekłamania;) Twoja temp rewelacją przy fsb 270 nie jest:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a jak jest normalna temp sempka 2600+ 64bit przy boxowym chłodzniu? wie ktoś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a jak jest normalna temp sempka 2600+ 64bit przy boxowym chłodzniu? wie ktoś?? Do 40stopni przeważnie :) Ale to zależy od wielu czynników, temp w budzie, temp w pokoju, przewiew w budzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 przewiew w budzie jest dobry - w boku obudowy wentyl 80 nadmuciach!ący. a ta temp to przy stand ustawieniach czy po podkręceniu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 mój na 2432mhz i + 0.05v w BIOSie ma w SP2004 41-42c(w pokoju 24.5c aktualnie, termometr), Freezer 64 PRO, i pasta spire(bardzo słaba), a buda to chieftec, dwa wentylatory w boku, dwa z przodu, z tyłu nic. Dość wysoka jak na to chłodzenie, pewnie mam krzywą czapkę, ale to i tak mała temperatura :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 heh mój na 2200MHz 1,375V w idle jest chłodzony pasywnie lub wentyl się załacza na 700obr przy lekkim obciązeniu i temp. to 29-33*C na boxie :lol: zero wentyli w śordku tylko na procu i w zasiłce i buda otwarta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 naduciach!ący....a co wydmuciach!e??? wewnątrz gromadzi Ci sięciepłe powietrze i nie ma gdzie wyjść...pomyśl o cyrkulacji;) ja mam max 36 w stresie na niepodkręconym:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biegi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 w idle temperatura pokojowa czyli 20-22 stopnie max stres 34 stopnie semp na 2,4 V na def zero dodatkowych wentyli nie licząc ciągnącego 12cm od fortrona :) chłodzenia box pasta biały sylikon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 wentyl mam tylko nadmuciach!ący a do wyciągania żadnego bo z tyłu mam wycięte dwie kratki 80 tam gdzie się powinno zamocować wentyl. próbuje u siebie w mieście kupić od dłuższego czasu jakąś paste pod radiator ale nie moge żadnej trafić a z tej oryginalnej to już za dużo nie zostało bo kilka razy czyściłem radiator. jaką paste polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Arctic Silver 5/OCZ 5+/Arctic Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...