deejaymario Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam posiadam laptopa ibm z karta sound blaster pro ktora ma wyjscie stereo, interesuje mnie zakup karty zewnetrznej creativa tak zebym mogl podlaczyc zestawa glosnikow 5.1 lub 7.1. Znalazlem dwie karty : 1.Creative Sound Blaster Live 24bit External 2.Creative Sound Blaster Audigy 2 NX external retail (troche drozsze rozwiazanie ale czy warto??) pytanie 1- posiadajac zestaw Creative Inspire T7900 7.1 BOX czy dam rade go podlaczyc bez zadnej karty zewnetrznej?? do laptopa bezposrednio?? pytanie 2- czy jak bede poisadal ta Creative Sound Blaster Live 24bit External karte to glosniki w 7.1 beda graly?? pytanie 3- czy lepiej zrezygnowac z opcji 7.1 ?? i kupic Creative Sound Blaster Live 24bit External+Creative Inspire T7900 7.1 BOX i bedzie spokoj?? pozdrawiam i czekam na odpowiedz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Jako trzecia opcja jest jeszcze Audigy 2ZS Notebook na PCMCIA. Co do pytan: Ad. 1 - dasz rade podlaczyc tylko przednia pare glosnikow (do gniazda na sluchawki w laptopie) Ad. 2 - tak, zakladajac ze obsluguje ona 7.1 Ad. 3 - nie zrozumialem pytania - chcesz rezygnowac z opcji 7.1 i kupowac glosniki 7.1? :huh: Gdzie tu sens, gdzie logika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaymario Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ad. 3 - nie zrozumialem pytania - chcesz rezygnowac z opcji 7.1 i kupowac glosniki 7.1? :huh: Gdzie tu sens, gdzie logika? Kudre sory wielkie ale zamotalem!! wyglada to tak ze ta karta za okolo 200 jest 5.1, czyli nie obsluguje 7.1:( wiec chodzi mi o to ze jak podlacze glosniki 7.1 do tej karty to czy beda mi graly wszytkie oczywiscie tylko w 5.1?? z karta wewnetrza do laptopa dobra sprawa ale jest tez droga >> 400. Podsumowujac jezeli nie chce az tak duzego wydatku to czy warto kupic ta karte za 200 + glosniki 7.1??? czy to bedzie bez sensu i kupic glosniki 5.1 ??? mam nadzieje ze nic nie pokrecilem :) a co do wejsc to laptop posiada wyjscie sluchawek, audio i line in wiec moge podlaczyc pod sluchawki i pod audio?? pozdrawiam dzieki za rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jezeli obsluguje tylko 5.1, to dwa glosniki w 7.1 beda nieuzywane. IMHO lepiej: a. oszczedzic kase i kupic zestaw 5.1 tej samej klasy b. za taka sama kase kupic lepsze 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...