Skocz do zawartości
espero

Dysk Niezawsze Jest Wykrywany Przy Starcie Kompa.....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przedstawie państwu pewien niespotykany problem i prosze o wasze opinie na ten temat. Mianowicie przy starcie kompa podczas rozpoznawania dysków master dysk nie jest wykrywany i słyszalne jest specyficzne cykanie cyklicznie co chwilę.Natomiast dysk slave jest wykrywany zawsze. Po restarcie kompa dysk jest normalnie wykrywany i komputer działa bez problemu nawet przez dłuższy czas nie ma z nim żadnych problemów.Przy kolejnych uruchomieniach nieraz wykrywa go normalnie ale czasami potrzebne jest kilkakrotne restartowanie. W związku z tym mam pytanie czy jest to wina dysku możliwe jest że niedługo padnie, czy jest to wina kabla,może kurz,a może jest to całkiem inna przyczyna.Proszę o waszą opinię co w takiej sytuacji najlepiej zrobić. Dysk MAxtor ata133 40 Gb.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem: taśma, zworka lub jak masz podlaczony dysk wraz z cdromem to odrazu zmien u mnie podobnie bylo. Zmienilem tasmy jedna tasma pod cdromy, druga pod dysk/i. W ostaecznosci chyba caly format dysku, raz tak zrobilem lecz po kilku dniach problem powracal. Nie jestem specjalista, ale u mnie moj pomysl sie sprawdzil:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi