tazikk Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zaczne od tego ze uzywalem szukajki ale nic takiego nie znalazlem, co jest dosc aktualne ( ani podobne - znalazlem FPP ale w sumie mnie inne tez intersuja )... No wiec zaczne temat wlasciwy... Szukam gierki w która mozna grac dlugie godziny, nie nudzi sie, fajna fabula, wymagania raczej niewazne, wiekszosc powinna mi pojsc... To ja moze powiem co odrzucamy ( oj bedzie dluga lista bo ja wybredny jestem - ale bede przy okazji podawal przyczyne ): - FEAR - nudna gierka, w niektorych momentach ma fajny klimat ( jak np dziewczynka sobie chodzi albo korytarz zalany krwia ) ale tak ogolnie to gra jest nudna jak flaki z olejem... Poza tym : LINIOWOŚĆ ! - COD 2 - w sumie moze byc niezla gierka, tylko znowu ta liniowosc :| - HL 2 - przeszedlem, obecnie zostal CS :D ( kochany ale czasami jak mi nie idzie to sie strasznie wk***** i wylaczam i bym sobie w cos innego pogral ) - NFS MW - niepodoba mi sie... i to nawet bardzo wole NFS Underground 2 ( tylko ze przeszedlem a po przejsciu gry robi sie ona potwornie nudna :| ) - GTA San Andreas - po dojsciu do 3-go miasta robi sie nudna niesamowicie, ale co musze przyznac, duzo mniejsza liniowosc :D To jest zaleta... Moglem sobie np wybrac misje jak chcialem , dojechac jak chcialem... Duzo wieksze pole do popisu... - BattleField 2 - fajna gierka ale tylko multiplayer... A co do multi to tez mam zastrzezenia, w sumie jedno ale tak sie z tego powodu wkurzam ze szkoda gadac ! Snipera ( jako zolnierza ) to tak zrypanego nie widzialem w zadnej grze :| Gosc stoi , ja w niego strzelam i nic :| Gosc dostanie ze sniperki w klatke i nic :| Powinna byc taka moc jak w przypadku AWP w CS-ie :D No i jakos poprawione to ze jak gosc biegnie a ma troszke wyzszy ping a mimo to dobrze w niego celuje to moge go zabic... Bo zabic biegnacego goscia ze sniperki w BF 2 multi ( w demie przynajmniej ) to jest CUD ! :| Piszcie co polecacie poza tym.. W razie czego bede pisal dlaczego nie ta gra :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Z nowych gier... Prince of Persia The Two Thrones...zdecydowanie...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Morrowind ^^ Mozna w to grac rok i nie skonczyc, pelna swoboda, masa questow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Morrowind ^^ Mozna w to grac rok i nie skonczyc, pelna swoboda, masa questow... ;) Deus Ex. Jeśli lubisz RPG, znakomitą i wciągającą jak bagno fabułę, niesamowity klimat, nieliniowość, kręci Cię cyberpunk i nie zwracasz aż tak istotnej uwagi na grafikę to ta gra jest dla Ciebie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Z nowych gier... Prince of Persia The Two Thrones...zdecydowanie...:) Dokladnie.Gra roku 2005 zdecydowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jak hydro napisal POP:T2T wymiata.Gra ma klimat i grywalnosc jakiej ostatnio coraz mniej w dzisiejszych grach. Moze jeszcze cos ze wczesniejszych tytulow: Alien versus Predator 1 (2 juz slabiej) , Soldier of Fortune , Silent Hill 1,2 ,3 (4 juz slabiej) Resident Evil 1,2,3, Fahrenheit ,Syberia 1 i 2 (jak lubisz przygodowki) Jak jakis RPG to moze Gothic 1,2/Noc Kruka ? Polece tez cos ze sportowych: Skoki Narciarskie 2006 -dobre aby zrobic jakies zawody z kumplami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Na poczatku chciałbym podziekowac za odpowiedzi w moim wybrednym temacie :D - POP:T2T bede musial zobaczyc :D Skoro tak polecacie :D - DeusEx tez moze zobacze - Morrowind jakos nie moje klimaty jesli chodzi o gre... Wole czytac takie cus :D ( seria "Forgotten Realms" :D ) - AvP jakos mi nie przypadlo do gustu... - SoF - tylko 2 i tylko multiplayer i tylko demo... Ale rok w demo na jednej mapie ? :| Przesada :P - Silient Hill - jakos mnie to nie kreci , podobnie jak Resident Evil - Syberie mam ale jeszcze nie uruchamialem :] No wlasnie w tym problem ze RPG moga byc bardzo fajne :D tylko ze kurcze jakos tak slaby sie w takie gry czuje, a poza tym za duzo myslenia :] Tzn swoistego myslenia... :] - sportowych raczej nic :) ( kosz - nie , golf - nie , nozna - wole grac osobiscie :D ) sportowe odpadaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanaboid Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Mafia - gierka przypominajaca serie GTA(troche mniej arcade'owa),rozgrywka uzalezniona od fabuly(dla mnie to plus), ciekawy klimat, warto sprawdzic. FARCRY - polecam, jesli ktos ma ochote zapomniec o tym co w tej chwili jest za oknem:) Richard Burns Rally - b. dobra rajdowka, ale chyba tylko dla fanow WRC etc. Warto porownac z COLLINEM. Fajnie byłoby pociągnąć temat, każdy mógłby wrzucić tytuł jaki poleca i krótko uzasadnić, zrobiłby się przegląd gierek by TWEAK.PL w pigulce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Wszystkie czesci Splinter Cell'a rzadza ;) S.W.A.T. 4 bardzo dobra gierka, wielki plus za to ze kazda misje mozna przejsc na wiele sposobow. HL1 - gra kultowa, mozna grac w nowe FPS'y, a i tak sie kiedys powroci do korzeni tego gatunku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 ;) Deus Ex. Jeśli lubisz RPG, znakomitą i wciągającą jak bagno fabułę, niesamowity klimat, nieliniowość, kręci Cię cyberpunk i nie zwracasz aż tak istotnej uwagi na grafikę to ta gra jest dla Ciebie. :D Ooo, Deus Exa tez ppolecam :) Grafika nie jest jeszcze taka zla, co prawda shaderow nie ma ale nie wyglada zle. No i chodzi jak zloto praktycznie na kazdym sprzecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Gabriel Knight-szczegolnie 3 czesc ma fajna fabule Final Fantasy (musze to sobie zalatwic :P [ktos chce z forum tanino sprzedac edycje pc a szczegolnie 7 czesc? jak tak to prosze pisac na PW]) Oryginal War- niebanalna (nieliniowa) fabula a po drodze specyficzny zolnierski humor The Longest Journey: Najdluzsza Podroz no i juz wymieniany Gothic, Farenheit Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ooo, Deus Exa tez ppolecam :) Grafika nie jest jeszcze taka zla, co prawda shaderow nie ma ale nie wyglada zle. No i chodzi jak zloto praktycznie na kazdym sprzecie :D A ja tej gierki nie moglem jakos przetrawic. ;) Ja polece jeszcze zagrac w Serious Sam 1+dodatek jesli lubisz sobie postrzelac i nie myslec za duzo :D No i zapomialem we wczesniejszym poscie wspomiec o Metal Gear Solid 1 i 2. :P Dla mnie wypas ,szczegolnie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) MAFIA - koniecznie Syberia - koniecznie Gry wszechczasow. Nie ma bata musza Ci sie spodobac. Zapomnialem o Q4 - koniecznie Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Cywilizacja 4 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Prince of Persia The Two Thrones <_< za bajkowe, za dziecinne polecam Ci Fahrenheit - bardzo fajna, nie trudna, i bardzo ciekawa, filmowa + różne zakończenia Quake4 - bardzo udana część Far Cry - odprężenie i wakacje na wyspie w stylu Q4 Mafia - filmowy klimat, tylko już trochę ma i widoczność niezbyt daleka troche daje po oczach ze staroci polecam Ci Robbo wszystkie części... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zapomnialem Fahrenheit :) Moze nie dorownuje PoP-owi ale tez jest grą przednią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidx Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Heroes of might and magic 3 i fifa 2006 aha jeśli ktoś będzie chciał w to zagrać to ze mną o.k :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Z nowszych to FarCry Half-Life 2 FEAR Chronicles of Riddick Age of Empires 3 Ze starszych Return to Castle Wolfenstein Medal of Honor Warcraft 3 GTA3 Counter-Strike Seria Quake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 uu zapomniałem o Syberii...też polecam - jedna z najlepszych gier w jakie grałem w życiu... i jeszcze polecę coś od siebie a mianowicie... XIII - strasznie mi się ta gra spodobała, głównie z racji ciekawej fabuły (coś jak Tożsamość Bourne'a :) ) i konwencji - pierwszy shooter w technice cel-shading... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Mafia - moze byc troche liniowa, ale fabula to calkowicie zmienia. Far Cry - miedzy innymi dlatego ze jest sliczna :) Chronicles of Riddick - koniecznie, zwlaszcza jak jest sie po filmie. Fahrenheit - gra godna polecenia, warto jezeli chcesz pograc w cos innego co dotychczes wyszlo Advent Rising - jezeli podobalo Ci sie Halo, to jest gra dla Ciebie, stale rozwijajace sie moce gracza odrzucaja liniowosc gry, wszystko przy dostkonalej muzyce Chrome - swietna gra! ma cechy Far Cry ( duze mapy i taktyka ) dochadza tu jeszcze implanty, ktore tak swietnie urozmaicaja gre i stopniowe ich odkrywanie nie powoduje liniowosci gry ( uwaga: jak cos to graj w Chrome1 bo Chrome: SpectForce jest o wiele gorsze, o bardzo wiele ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Dodam jeszcze coś.. jeśli interesują Cię klimaty II Wojny Światowej - Hidden and Dangerous 2 - długa, ciekawe misje, porządna gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Quake 2 Evolved - Powrót do korzeni Jedi Knight Wszystkie serie - Fan STAR WARSów doceni :-) Transport Tycoon Deluxe - Ta gra się nie nudzi już od wielu lat, polecam OPEN TTD H&D1 - CUDO HL2 - Ahhh cudeńko H&D2 - klimat, sterowanie grupką 4 komandosów Mafia - już widzę ze opisana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Widze ze temat sie fajnie rozwija :D Odpowiem na posty a pozniej dam propozycje :D - Mafia - gralem i powiem ze gra fajna, tylko jednej rzeczy mi brakuje... Gra jest troszke za wolna... Gdyby samochody chociaz jezdzily troszke szybciej i gosc sie troszke szybciej poruszal... Mafie polaczyc z GTA: San Andreas :marzyciel: :D - Q4 - jakos nie zbiera zbyt pochlebnych opini :| - Syberia - musze koniecznie sprawdzic :) - HL 2 - zgadam sie ze cudo, ale jak raz sie przejdzie ( a ja to zrobilem ) to drugi raz juz sie nie chce... - Serious Sam - w dwojke gralem i powiem tyle... "Nawet tego nie instalujcie"... Gra jest powolna... Gosc to tam chyba chodzi... Bardzo powoli i nuuuuudna niesamowicie :| - Fahrenheit - tez musze zobaczyc :) @ Friko chyba nie przeczytales jakie gry odrzucilem Aha, jeszcze jedno - Far Cry - gra jest bardzo fajna, ale zbyt kolorowa :| Gdyby nie to przekolorowowanie :| Dobra teraz przyszedl czas na propozycje :D Moze zrobimy ranking naszych ulubionych gier ? :D W ten sposob ze: ( miejsca ) 1) nazwa gry - co nas w niej zachwycilo :D 2) nazwa gry - co nas w niej zachwycilo :D 3) nazwa gry - co nas w niej zachwycilo :D Nominujemy 3 gry... Za pierwsze miejsce 3 punkty, za drugie 2 a za trzecie 1 punkt... Podobny temat juz chyba byl ale ciezko bedzie go odkopac bo forum tweaka ostatnio sie troszke zasmiecilo :| Wiec moze po prostu podpiac moznaby bylo ten topic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 World of Warcraft... i rok z głowy ;) aczkolwiek to przydrogawa zabawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo chetnie , tylko nie mam 50 zl / mies na gre :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 1) nazwa gry - co nas w niej zachwycilo :D 2) nazwa gry - co nas w niej zachwycilo :D 3) nazwa gry - co nas w niej zachwycilo :D 1) Pro Evolution Soccer 5 - rewolucja w grze wydawaloby sie doskonalej. Do tego dzialajacy W KONCU tak jak powinien tryb on-line. 2) Silent Hill 1, 2, 3, 4 - koniecznie w tej kolejnosci, bo jak zaczniesz od 4 to Cie moze odrzucic. Jedynka najstraszniejsza i najbardziej wykrecona. Trojka laczy sie dosc mocno fabularnie z jedynka. Dwojka wkreca w taki klimat pod koniec, ze strach ogladac ostatnia scene. Czworka... "inna". Ale nie chciales za duzo myslenia, wiec nie wiem, czy Ci podpasuja. 3) Tekken 3 (Tekken 5 jesli masz PS2) / Soul Edge (Soul Calibur II jesli masz PS2) / Virtua Fighter II (Virtua Fighter 4 jesli masz PS2) - najlepsze bijatyki jakie wymyslili skosnoocy. Tytuly podane jako pierwsze dostepne na emulatorze PSOne (np. EPSXe) - aha - bez pada szkoda czasu. A tak w ogole to z tego co piszesz, wnioskuje, ze najlepszym wyjsciem dla Ciebie byloby: - sprzedac grafike na Allegro - kupic za ta kase jakiegos GF6200/Radeona x300 - dolozyc troszke i kupic Xa 360 / PSTwo i cieszyc sie grami takimi o jakie pytasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STF Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) 1 MAFIA - przeszedlem 10 razy i zagralbym 11 ale zgubilem plytki :wink: 2 FEAR - fajny klimat i zajefajna grafa ... tylko ta liniowosc :? 3 NfS: Most Wanted - najlepsza samachodowka w jaka gralem 4 Heroes 3 - Klasyka, chyba najlepsza czesc ze wszystkich .... mozna grac godzinami a i tak sie nie znudzi :D Edytowane 31 Stycznia 2006 przez STF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) 1) Riddick - za to ze jest fajna grafika, nie jest nudne, glos aktora, i za to ze jest od Starbreeze 2) Chrome - za dupne tereny, za szczypte taktyki, za implanty 3) Advent rising - za dzwiek i muzyke, za moce psi zagraj w chroma, to taki far cry tylko nie kolorowy a mapki sa chyba nawet wieksze, mozesz go kupic w media za 20zł Edytowane 1 Lutego 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Baldur's Gate 1 i 2 super klimat Swat 4 każdą misje można przejsć na wiele sposobów Far Cry fajna wyspa w sam raz na zimny nasz klimat warcraft III Splinter Cell wszystkie części Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Mialem chroma... Akcja ze sniperem mnie rozwalila :| Ledwo wierzyczke widac a ja mam goscia co na niej jest ubic :| Udalo sie ale troszke to zyciem przeplacilem :) Ogolnie gra taka sobie... :) @STF FEAR - wlasnie , liniowosc... :| :angry: Tylko sznurka brakuje dzisiejszym FPP :| Dlatego chyba zdecyduje sie na Metal Gear Solid... Bo tam podobno nie ma az takiej liniowosci... @Maciag Baldura wole czytac niz grac w niego :D Tak jak wczesniej napisalem :D "Forgotten Realms" Swat 4 - brakuje mi tam predkosci :| Jak wchodze z ludzimi to oni ida powoli jakby im sie nie spieszylo :| Tylko to jest wg mnie wada gry... Ale kurcze mnie to irytuje tak bardzo ze nie gram w nia :| Far Cry - pisalem juz , za kolorowa :| Warcraft III - nie przepadam za strategiami Splinter Cell - musze sobie zalatwic :) @All Jak widac ciezko mi dogodzic jesli chodzi o gre :) Jak narazie króluje CS:S, ale wczesniej przez ponad rok byl SoF 2: MP Demo ( co nie znaczy ze koniec SOF-a :D ) Edytowane 31 Stycznia 2006 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...