Skocz do zawartości
Pitur

Athlon XP Modyfikacja FSB 166Mhz i 220MHz

Rekomendowane odpowiedzi

Ta modyfikacja to bzdura!

Ludzie robią specjalnie odwrotnie i przecinają ten mostek jak maja procki co fabrycznie idą na 166 !

Robia tak gdyż na płytach z nForce2 te procki nie chcą działać z wysokim FSB(200+).

Nie wierzycie zajrzyjcie TU

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to zadna satysfakcja.......

to dopiero jest satysfakcja gdy sie grzebie w biosie i te niebieskie kolory sie widzi ( to jest klimat )

jaka tam satysfakcja grzebania w BIOSie.....w BIOS każdy kto ma kompa może se wejść i pogrzebać a kompa i tak nie spiep****

Satysfakcja jest np przestawienie mnoznika w Antku XP na mostku L3 i ustawienie napięcia na mastkach procka tak aby płyta na ustawieniach auto zapuszczeła takie napięcia jak ty chcesz - w ten sposób możesz XP1700 na XP2100 permanentnie przerobić i w BIOS nawet nie musisz juz wchodzic....to jest opcja! - ja tak zrobiłem i to było cos ciekawego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to zadna satysfakcja.......

to dopiero jest satysfakcja gdy sie grzebie w biosie i te niebieskie kolory sie widzi ( to jest klimat )

jaka tam satysfakcja grzebania w BIOSie.....w BIOS każdy kto ma kompa może se wejść i pogrzebać a kompa i tak nie spiep****

Satysfakcja jest np przestawienie mnoznika w Antku XP na mostku L3 i ustawienie napięcia na mastkach procka tak aby płyta na ustawieniach auto zapuszczeła takie napięcia jak ty chcesz - w ten sposób możesz XP1700 na XP2100 permanentnie przerobić i w BIOS nawet nie musisz juz wchodzic....to jest opcja! - ja tak zrobiłem i to było cos ciekawego

Ale przeciez jak zapiszesz ustawienia w biosie to juz tak zostaje i przy kazdym rozruchu masz zapisane ustawienia :lol: . Wiec nie widze, potzreby gzrebania rpzy procu. A odblokowanie Thorouberheada czy jak to ise pisze to zadna rewelacja dla mnie lamerstwo poalczyc jeden mostek to dla ciebie sztuka? Odblokowac stare Palomino to jest cos :). Pamietam jak swojego za 5 razem dopiero odblokowalem ile radosci :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...