Skocz do zawartości
Prawie_Jak_Bond

Sapphire 9550 + Chlodzenie Gpu

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, jestem nowy na tym forum. :wink: mam zamiar zakrecic mojego Sapphire 9550 i nie wiem co zrobic z chlodzeniem GPU. W jednym poradniku przeczytalem ze jezeli chce sie pozostac na standardowym chlodzeniu ( a ja tak wlasnie chce :D ) wypadalo by spolerowac radiator na lustro i nalozyc nową paste ( pomyslalem o Arctic Ceramiqe ) tylko ze jeden koles powiedzial ze radiator na tej karcie moze byc aluminiowy i jego polerka niewiele mi da. Tak więc nasuwa sie moje pytane - czy warto cos robic w tym kierunku ? Czy zostawic tak jak jest. Nie chce wiele podkrecac ani robi V-Moda chce osiagnac powiedzmy 400/500 a ile wyjdzie to sie w praniu okaze. Ale mysle ze cos kolo tego. Mam jeszcze zamiar zalozyc radiatorki na pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie :arrow: Dla takich taktowan wystarczy wymiana spoiwa termicznego ( czytac standardowego silikonowego gluta :wink: ) na cos wydajniejszego ( ceramique ma ta zalete ze nie przewodzi pradu ).

Szlifowanie radiatora... hmm jezeli naprawde lubisz i masz duzo czasu. Bo imo jest to sztuka dla sztuki. Zeby nie bylo - mialem Asusa 9550GE/TD. Standardowe chlodzenie, zmiana pasty i chodzil na 420/550 najczesciej (wiecej dla niestabilnych rekordow w 2k3 :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi