Prawie_Jak_Bond Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Siema, jestem nowy na tym forum. :wink: mam zamiar zakrecic mojego Sapphire 9550 i nie wiem co zrobic z chlodzeniem GPU. W jednym poradniku przeczytalem ze jezeli chce sie pozostac na standardowym chlodzeniu ( a ja tak wlasnie chce :D ) wypadalo by spolerowac radiator na lustro i nalozyc nową paste ( pomyslalem o Arctic Ceramiqe ) tylko ze jeden koles powiedzial ze radiator na tej karcie moze byc aluminiowy i jego polerka niewiele mi da. Tak więc nasuwa sie moje pytane - czy warto cos robic w tym kierunku ? Czy zostawic tak jak jest. Nie chce wiele podkrecac ani robi V-Moda chce osiagnac powiedzmy 400/500 a ile wyjdzie to sie w praniu okaze. Ale mysle ze cos kolo tego. Mam jeszcze zamiar zalozyc radiatorki na pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Ja wycisnołem 398/500 beż żadnych artów, na Hisie chłodzonym niebieskim zalmanem (pasywnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Generalnie :arrow: Dla takich taktowan wystarczy wymiana spoiwa termicznego ( czytac standardowego silikonowego gluta :wink: ) na cos wydajniejszego ( ceramique ma ta zalete ze nie przewodzi pradu ). Szlifowanie radiatora... hmm jezeli naprawde lubisz i masz duzo czasu. Bo imo jest to sztuka dla sztuki. Zeby nie bylo - mialem Asusa 9550GE/TD. Standardowe chlodzenie, zmiana pasty i chodzil na 420/550 najczesciej (wiecej dla niestabilnych rekordow w 2k3 :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mój Sapphire 9550 chodzi na taktach 400/500 już pare ładnych miesięcy na standardowym chłodzeniu bez radiatorków na pamięciach. Dlatego też zmiana coolera nie jest chyba konieczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...