Skocz do zawartości
_Vip_

TT Volcano 7+ i proce powyzej 2200+

Rekomendowane odpowiedzi

Czy chlodzi ktos z was szanowni forumowicze jakiegos Athlonka podrasowanego na 2200+ lub wyzej ta suszara od TT ??Jesli tak to jakie temperaturki macie ??

ja chłodze, mam v7+ athlona 2000+@2300+ temperaturki między 41 a 46(stress) v core 1.80 fsb 150 volcano chodzi na LOW. :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy chlodzi ktos z was szanowni forumowicze jakiegos Athlonka podrasowanego na 2200+ lub wyzej ta suszara od TT ??Jesli tak to jakie temperaturki macie ??

ja chłodze, mam v7+ athlona 2000+@2300+ temperaturki między 41 a 46(stress) v core 1.80 fsb 150 volcano chodzi na LOW. :roll: :wink:

I wlasnie to chcialem uslyszec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loozik :roll: :wink: btw ten volcano to jest najwydajniejszy cooler na rynku moim zdaniem i bedzie nim jeszcze przez długi czas :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loozik :roll: :wink: btw ten volcano to jest najwydajniejszy cooler na rynku moim zdaniem i bedzie nim jeszcze przez długi czas :roll: :wink:

Nie jest najwydajniejszy :P. W stanach sa dostepne Swiftechy i nowy Global Win, ktory miazdzy Volcano :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SK6 to radiator, a nie cooler. JAk zalpzysz cichy wiatrak to bedziesz mial cisze i niskie temperatury ;)

A tak naprawde to lepiej doplacic troche i zlozyc sobie chocby najprostsze WC(w zadnym wypadku CPC oczywscie), efekty i tak beda o wiele lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Co Sądzicie o tym ja mam Cooler Master'a HHC-OO1, Amd Athlona 2000+@2200+. Mój cooler jest podłączony na 7v i napiecie na plycie mam 1.9 v a temperatura proca do 58 stopni. Nie sądzicie że to lekka przesada?? Dodam że radiator jest zimny!!. I Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Co Sądzicie o tym ja mam Cooler Master'a HHC-OO1, Amd Athlona 2000+@2200+. Mój cooler jest podłączony na 7v i napiecie na plycie mam 1.9 v a temperatura proca do 58 stopni. Nie sądzicie że to lekka przesada?? Dodam że radiator jest zimny!!. I Co wy na to?

Sprawdz czy radiator napewno dobrze przylega do proca.Upewnij sie rowniez czy nie za duzo jest na jadrze pasty.Jednak z drugiej strony przy napieciu wentyla 7V i Vcore1.9V temp.powyzej 50'C sa uzasadnione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak pojade tym volcano 7+ na moim athloniku 1700+ i go na 2200+ wyciagne a obroty coolerka wezme na najszybsze oraz vcore bedzie 1,85 jakiej temp moge sie spodziewac?? Jestem ciekaw czy oplaca sie na dac tyle kasy... a wlasnie?? Ile to kosztuje?? I w obudowie bedzie jeszcze jeden wentyl wyciagajacy powietrze... czekam na jakies sugestie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak pojade tym volcano 7+ na moim athloniku 1700+ i go na 2200+ wyciagne a obroty coolerka wezme na najszybsze oraz vcore bedzie 1,85 jakiej temp moge sie spodziewac?? Jestem ciekaw czy oplaca sie na dac tyle kasy... a wlasnie?? Ile to kosztuje?? I w obudowie bedzie jeszcze jeden wentyl wyciagajacy powietrze... czekam na jakies sugestie...

Patrz moj konfig.Idle 39'C Max 44'C.Z Vcool'em Idle 28'C.Vulcano 7+ kosztuje ok.150zl ale jesli niechcesz sie bawic w WC to warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW Zimno, u mnie podczas liczenia UD na procku deafult puszczonym Core 1,75V mam 51C - wszystkie wiatraki w budzie LOW i Volcano tez LOW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW Zimno, u mnie podczas liczenia UD na procku deafult puszczonym Core 1,75V mam 51C - wszystkie wiatraki w budzie LOW i Volcano tez LOW.

teraz zrobiłem generalne czyszczenie i mam w windzie 38 stopni włączone wszystkie wentyle, jak dlamnie to jest zajebiście zimno :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pozbylem sie V7+ :) Sprzedalem go za 150zl.Ta suszarka chodzila u mnie i tak zawsze na Low ze wzgledu na decybele w trybie HIGH :? Za 69zl kupilem sobie Evercool'a CUD-725 i temperaturka max 44'C :) Za taka kase ten cooler to naprawde swietny zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A słuchaj - gdybym tak latem zamknął okno w pokoju, zrobił dziurę w ścianie i przełożył Volcano 7+ tak, żeby ta strona która dotyka proca ( ta która odbiera ciepło) była w pokoju, a wiatrak na zewnątrz, to czy będę miał chłodniej? Może jakiegoś peltiera dołożę?

Proszę o porady!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja panowie za bardzo niekrecilem jeszcze bo ledwie dostalem wiatrak do budy a na procku mam coolermaster (CP5-7JD1B) i szczeze jestem jak narazie zadowolony @2600 zamknieta i wyciszona buda a temp 37C w stanie wyczerpania 42C czyli jest w miare . tyle ze mialem jeden problemik jak podlaczylem wiatrak w sysfan na plycie pokazywalo mi ze raz sie kreci raz nie iniewiem wczym tu problem tkwi podlaczylem wiec do zasilacza ale teraz obrotow niemam pokazanych. bez dodatkowego wiatraka temp. 43 i 50C.a dalem za niego 45 zl czyli........ po co te 150?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi