Skocz do zawartości
tytuz

Acer 5024 A Ustawienia Rmclock

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Ostatnio jak wiekszosc uzytkownikow lapow zaczalem uzywac programu do obnizania czestotliwosci CPU:P

Mam RMClocka 2.0 ale czasem system jest niestabilny i chcialbym sie dowiedziec jak wy macie go ustawionego na swoich 5024:)

Mam ustawione ten sam profil na bateriach i AC (Performance on demand) a tu z kolei w AC Power:

State 0 4.0x 0.925V

State 1 5.0x 1,000V

State 2 6.0x 1,050V

State 3 7.0x 1,125V

State 4 8.0x 1,175V

State 5 9.0x 1,250V

Na baterii:

State 0 4.0x 0.950V

Wiem za na AC troche duzo tego ale to chyba nie wplywa jako ze napiecia dla stanow posrednich sa ustawiane automatycznie. Zreszta wczesniej mialem 4 stany i problem byl taki sam. Pewnie zle dobralem napiecia.

Lapek czasem sie zawiesza na AC (dosyc zadko - ok. raz na 2 dni) przy duzym obciazeniu (WebSphere co zre z 500MB RAM i duzo proca)

Gdy odlacze zasilanie to po kilku sek zawsze zwis na baterii.

PS. Swoja droga wiecie gdzie mozna znalesc wytlumaczenie tych wszytchich opcji tego programu?

Dzieki za sugestie:)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam:)

Ostatnio jak wiekszosc uzytkownikow lapow zaczalem uzywac programu do obnizania czestotliwosci CPU:P

Mam RMClocka 2.0 ale czasem system jest niestabilny i chcialbym sie dowiedziec jak wy macie go ustawionego na swoich 5024:)

Mam ustawione ten sam profil na bateriach i AC (Performance on demand) a tu z kolei w AC Power:

State 0 4.0x 0.925V

State 1 5.0x 1,000V

State 2 6.0x 1,050V

State 3 7.0x 1,125V

State 4 8.0x 1,175V

State 5 9.0x 1,250V

Na baterii:

State 0 4.0x 0.950V

Wiem za na AC troche duzo tego ale to chyba nie wplywa jako ze napiecia dla stanow posrednich sa ustawiane automatycznie. Zreszta wczesniej mialem 4 stany i problem byl taki sam. Pewnie zle dobralem napiecia.

Lapek czasem sie zawiesza na AC (dosyc zadko - ok. raz na 2 dni) przy duzym obciazeniu (WebSphere co zre z 500MB RAM i duzo proca)

Gdy odlacze zasilanie to po kilku sek zawsze zwis na baterii.

PS. Swoja droga wiecie gdzie mozna znalesc wytlumaczenie tych wszytchich opcji tego programu?

Dzieki za sugestie:)

Pozdrawiam, Wojtek

powiem tak... miałem podobny problem ze zwiechami. jest taki programik epower management do zarządzania prędkością procka do acerów. i bez tego programu RMClock mi zwieszał się. a jak zainstalowałem epowera to jest wszystko ok. trochę to dziwne, bo RMClock zastępuje epowera ale bez niego zawieszał mi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi