ppawlo Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Cześć wszystkim. Posiadam płyte Abit BE6 i dysk IBM. Niestety dysk ten nie jest widoczny na kontrolerze ULTRA66, działa za to poprawnie na ATA33. Dodatkowo system XP nie potrafi mi się wyłaczć automatycznie – wydaje mi się, że jest to spowodowane brakiem obsługi dysku lub kontrolera Ultra66. Czy mieliscie może taki problem? Pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 A masz taśme 80-cio żyłową?Co do wyłączania Xp moze to tez byc wina zasilacza ale glowy nie daje...sprubuj podlaczyc na oddzielnych kanalach CD-ROM i HDD z tym ze HDD podlacz do IDE 1 taśma 80-cio żyłową a CD-ROM podłącz do IDE 2 taśma 40-sto żyłową (standardową)...U mnie pomogło...Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...