Skocz do zawartości
mantiz

Podlaczenie Notebooka Do Kabla Ze Zlaczem R-sma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mam doscy duzy problem. Otoz obecnie korzystam z internetu radiowego. Na balkonie mam zainstalowana antene, a koncowka kabla wchodzi do karty D-LINK Air Wireless Network DWL-510 (teraz mozna spotkac raczej tylko ta karte http://tinyurl.com/cbwgk ktora jest odpowiednikiem mojej), ktora to posiada zakonczenie typu R-SMA (tylko ze zamiast anteny dipolowej jest "przedluzacz" w postaci kabla do anteny na balkonie). I teraz zaczynaja sie schody. Jestem zmuszony do zakupu notebooka, a jak wiadomo posiada jedynie wejscie RJ-45 oraz bezprzewodowa karte sieciowa Wi-Fi 802.11b/g. W jaki sposob moge udostepnic lacze, ktore uzywam obecnie na komputerze stacjonarnym w laptopie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krotka pilka. Prawdopodobnie PC ma karte sieciowa ETH, wiec najprosciej podlacz kabel do PC i do Lapa i probelm z glowy. tyle ze ustaw udostepnienie polaczenia z karty wifi. Jak tak narazie dzialam. Drugim rozwiazaniem jest zakup drugiej karty wifi do PC aby serwowal neta dla Laptopa. Tyle ze oba rozwiazania sa bzdurne bo trzeba miec PC wlaczonego. Wiec wystarczy kupic Router z WIFI do ktorego podlaczysz antene a skretkami od niego laptopa i pc i beda one mogly dzialac naprzemiennie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupujesz AP i ustawiasz w tryb APClient .. antene podpinasz do tego ap i kablem do lapka albo kupujesz np. linksysa wrt54gl wgrywasz alternatywne oprogramowanie i mozesz go tak ustawic zeby korzystał z neta radiowo a jednoczesnie nadawał neta po mieszkaniu radiowo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi