Skocz do zawartości
SeN

Msi K8n Neo3 + Grafa Pcx - Nie Startuje

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest taki że jak w mobo siedzi grafika na PCX ( MSI NX 6200LE ) to komp nie startuje wydaje tylko piski ( 1 długi 2 krótkie), natomiast jak się wsadzi grafe na AGP (GeForce MX 400) to wszystko śmiga jak należy

Drugiej grafy na PCX nie mam , i tej też narazie nie mam gdzie sprawdzić

Czy to wina mobo czy grafy ? że komp się nie odpala ?? Czy może trzeba coś specjalnego zrobić żeby ruszyło??

BIOS zaktualizowałem ale to nic nie dało

Ma ktoś jakieś pomysły ?? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm imo to Twoja płyta ma zintegrowaną grafe

:blink:

Przecież pisze że grafika jest na PCX (PCI Express) to jak może być zintegrowana ?? A nawet jak by była zintegrowana to pisali by coś o tym w instrukcji i musiało by być wyjście na monitor a takigiego czegoś brak :mur:

Ponadto grafika śmiga na innym mobo czyli nie jest uszkodzona

Pozostaje uszkodzony slot PCX na płycie albo fakt że te dwa urządzenia ze sobą nie współpracują pomimo iż są tego samego producenta.

A może ma ktoś taką konfiguracje (MSI K8N Neo3 + MSI NX 6200LE) i jemu to śmiga? wtedy odpadała by niekompatybilność

Do płyty wsadziłem inną grafike na PCX ( MSI NX 6600GT ) i o dziwo działa. :blink:

W taki razie w czym problem ? dlaczego nie dział 6200 :angry:

Edytowane przez SeN81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi