Skocz do zawartości
grzesi0

Mp3... Troche Zmniejszyć ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pewnie załważyliście na mp3 z wp można wybrać albo format mp3 - do ściągnięcia, albo format lofi ( jak się nie myle ). W każdym razie to lofi mniej zajmuje od mp3 i szybciej się ładuje. Czy dało by się jakoś to przekonwertować jakimś programem ? bo muszę na stronke dać pewna piosenke żeby grała w tle. Dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na googlu Besens loFI converter :wink:

:lol2: damn dawno sie tak nie usmialem.

Ten Lo-Fi mozna tlumaczyc na Low File Quality (Mam andzieje ze tak)

Jest to taka sama mp3 co do sciagniecia, tylko z duzo nizszym bitrate.

Do zmieniania bitrate mp3, programow jest wbrot.O stronach nie wiem za duzo ale mp3 nie da sie zrobic by grala w tle. (No chyba ze cos we flashu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@S0n1c

To mało wiesz ;-), Lo-Fi to wyraz przeciwstawny do Hi-Fi, czyli odpowiednio Low Fidelity i High Fidelity, określa on wierność odtwarzania dźwięków przez urządzenie elektroakustyczne. Początkowo odnosił się tylko do takowych urządzeń, natomiast obecnie określa się tym mianem także pliki/nagrania dźwiękowe. Co do MP3 w tle to wcale nie trzeba flasha, MP3 można zrobić w tle tak samo jak i mida...

EDIT:

PS: Ja się dawno tak nie uśmiałem :lol:. Nieładnie nabijać się z kogoś popisując się tym samym brakiem wiedzy...

Edytowane przez netes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nabijanie się brakiem wiedzy :) to już chyba współczesne

EDIT:

Na google nic nie ma, chyba że włącze na przestawienie liter to znalazło jakąś strone ale się nie otwiera :)

grzesi0 on żartował z tymi googlami!

No comment :lol::lol::lol:

Edytowane przez netes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@S0n1c

To mało wiesz ;-), Lo-Fi to wyraz przeciwstawny do Hi-Fi, czyli odpowiednio Low Fidelity i High Fidelity, określa on wierność odtwarzania dźwięków przez urządzenie elektroakustyczne.

Nie pamietalem nazwy skrotu. A wiernosc otwarzania rozni sie iloscia bitratem w streamie. Wiec o co ci chodzi z moja niewiedza bo cos argumentow brak. Co do stronek to sie zgodze, brak mi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamietalem nazwy skrotu. A wiernosc otwarzania rozni sie iloscia bitratem w streamie. Wiec o co ci chodzi z moja niewiedza bo cos argumentow brak. Co do stronek to sie zgodze, brak mi :wink:

Chodzi o to, że śmiejesz się, że on nie wie, że lofi to zwykła mp3, a tymczasem sam nie wiesz co oznacza "lofi", co do stronek - to bez komentarza ;-). Co do wierności odtwarzania to nie jest ona zależna wyłącznie od bitrate'u, ale także od wielu innych czynników...

EDIT:

grzesi0 Tobie polecam wpisać w Googlach "konwersja mp3" i trochę poczytać zanim zaczniesz zadawać takie pytania :-)

Edytowane przez netes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy po nazsemu wpisaś konwenter mp3 do mp3 albo "mp3 to mp3 conventer" znajdzie się na bank...

http://www.wma-mp3.com/ -dobry program(shareware :angry: ) All to mp3 conv. zassaj to i się pobaw bitrate- wydaje mi się że przy 24-32 będzie jeszcze wiadomo co to za utwór...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzizus,, sciągnij sobie cd-ex.. tam sobie mozesz konwertowac do kazdego bitrejtu, próbkowania, stereo, mono, co tam dusza zapragnie....

ale z tym formatem lofi to nieźle wystartowałeś :lol:, Gdybyś dłuzej był na mp3.wp.pl to kiedyś zamist tych ikonek były słowa graj HI-FI graj LO-FI... moze by nie było nieporozumień...

a przy okazji zareklamuję swoje 3 stare kawałki, które tam zalegają :wink: http://pelzak.mp3.wp.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi