Skocz do zawartości
dodo15

Zestawik Na Ddr Geil...

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie na temat tego zestawu, będzie mi on głównie służył do grafy 2D, renderingu 3D; gier; programów do tworzenia stron typu Dreamweaver, Flash MX, Fireworks itp.

tj.:

Procek: amd athlon 3000+ box s754

ram: geil ddr 1024 pc 400 dual 2x 512 cl 2,5

płyta: Biostar nf325-a7 s754 (DZ/LA/SA) dual

dysk: caviar 160 GB 7200obr (wd1600sb re) 8mb

obudowa: i-box wings 352 350W CE+PFC Prescot

karta: GALAXY Geforce 6600 256MB/128Bit TV/DVI AGP + zegarek

Wszystko chodzi w dualu na GP.

Co myślicie na temat w/w zestawu. Nie sugerujcie co można zmienić bo już komp zaklepany i już nie moge nic zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no ... nawte nieźle ... Powiem tylko Buahahahahah .... A na poważnie to w tym komputerze naprawde nietrzeba nic zmieniać ... on ma już wszystko co potrzeba naprawde , zastanawiam sie tylko czy wymyśliłeś to sam czy ci ktoś to polecił , bo jak sam to możesz sobie pluć w brode , a jak ci to ktoś polecił to naprawde stary idz i naklep leszcza :D

Jestem pewny co do jednego że panowie z media marku by ci tego niezrobili to nie w ich stylu :)

Oto co mniej więcej sądze :)

PS . zasilacz IBOX ... Doskonały wybór ... :lol2:

A tak na serio to strasznie sie nieprzejmuj bo bywało naprawde DÓŻO GORZEJ !!

Uzasadnienie ...

Athlon S754 - brak podwójnego kontrolera pamięci , dużó niższa wydajność od odpowiednika S939 , wysoka cena.

GEIL - Słabe osiągi w porównaniu do konkuręcji.

Biostar NF3 - Bardzo słaba firma , słaby model płyty , brak PCI-E , NF3 ...

Dysk 160 gb Caviar - gorszy od samsunga a w tej samej cenie.

Ibox - Słaby i niestabilny zasilacz

GF 6600 - jedyna żecz o której można by powiedzieć że wporzątku ale i tak jest na AGP co podnosi jej cene.

Jednym słowem za te same pieniądze można by mieć maszyne przynajmniej 20% szybszą i napewno stabilniejszą.

Edytowane przez Ower_lolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak dobra:) ... mi sie tez kiedys podobaly te niebieskie radiatorki :P ale nic pozatym za tym ramem nie przemawia tak jak i za cala reszta sprzetu (no moze gf6600 ale skoro na agp to juz r9800 bym bral..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Co wy gadacie geile sa bardzo dobre może nie są najlepsze w podkręcaniu ale są niezawodne i stabilne.

Pokaż mi ich wyniki, ale muszą być BARDZO wysokie, argumenty podaj też, a nie puste posty dajesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stabilnie to i good ramy chodza ;)

osobiscie wolal bym kupic good rama niz geila teraz (chyba ze mowimy o drozszych pamiatach geila wtedy wybral bym geile ;))

Co do zasilacza i-Box ten zestaw uciagnie nawet bedzie stabilnie chodzil.

Te zasilacze sa tak o klase wyzsze od codegenow IMO ;)

sprawdzalem po wadze jak i po napieciach (mierzonych miernikiem) w zestawach o podobnej prado zerności ;))

Ale podkrecac bym sie na nim bal (mimo wszystko wazy mniej niz moj zasialcz i mniej solidnie wyglada).

Ale do fotronów to i tak troche im brakuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje GOODRAMY @ 245MHz 2.5-3-3-7 1T (kliknij na napis : EVEREST) w mojej SYGNATURCE ... Zrobione na 2.5-3-3-7 1T @ 242MHz + 269x9 dla proca :) Niech kolega co kupil 3000+, BIOSTAR i GeILe niech sie pochwali skoro twierdzi ze ma spoko pamieci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no masz lepszy wynik bo masz większą pamięć 1GB a ja 512 więc wiesz nie mam jak narazie co sie do ciebie porównywać ale jak dokupie pamięć to kto wie?

Sorka nie chce Cie juz tutaj obrazac ale co ma wielkosc do czasu oczekiwania ?? :) <LOL> :) Musialem to zrobic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi