Gedthor Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witam. Mógłby mi ktoś wyjaśnić dokładnie co oznaczają skróty 1T i 2T ? 1T to CPC on w biosach ? i stosujemy najlepiej jak mamy pamiątki 2x256MB ? 2T CPC OFF, najlepiej przy 2x512, 2x1GB itp. ? dzięki za pomoc, w FAQ w temacie o/c pamiątek tego nie znalazłem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 łopatologicznie 1t szybsza praca pamięci ale mniejsze podkręcanie i stabilność, 2t odwrotnie do tego co napisałem wyżej, aczkolwiek należy dążyć do tego aby pamięci pracowały w trybie 1t (czyli CPC ENABLE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 http://egielda.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2603 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jednym słowem gra nie warta świeczki , lepsze mhz wyzsze niz 1T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jednym słowem gra nie warta świeczki , lepsze mhz wyzsze niz 1T.Wiele zależy od konfiguracji, ale jak dla mnie to 1T to podstawa bo i tak zrobię dużo MHz na pamięciach. Zauważ, ze nie każde pamięci na 2T polecą wyżej niż na 1T, bo po prostu mogą już nie wyrabiać. I co wtedy? tez 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Wiele zależy od konfiguracji, ale jak dla mnie to 1T to podstawa bo i tak zrobię dużo MHz na pamięciach. Zauważ, ze nie każde pamięci na 2T polecą wyżej niż na 1T, bo po prostu mogą już nie wyrabiać. I co wtedy? tez 2T? nowłaśnie ! ja mam jak w sigu na 1T !! na 2T nie dużo więcej a wydajność spada mocno. edit: hmmm właśnie przeczytałęm dokłądnie ten test ... i zastanawiam się czy jednak noe sprawdzic czy niemożna by to wykorzystać w SuperPi. jak bede miał chłodzienie wodne to porobie własne testy :) wtedy wam coś powiem na ten temat :) Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Alexo2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 u mnie różnica w odczycie i zapisie 50MB/s czyli nic... więc jadę na 2T :) mogę wtedy 2-2-2-6 zapodać ;) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gedthor Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) dzięki bardzo za odpowiedzi ;] djtomas na jakim biosie "jedziesz" ? ;o Edytowane 1 Lutego 2006 przez Gedthor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 bios tratsa POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Niedawno kupilem sobie PDP Patriot KH... Pamieci ida bez problemu na 2-3-3-6 CR2 ( na CR1 w ogole nie przechodzi przez BIOS :|, ale nie o to mi chodzi teraz, chociaz to tez bardzo dziwne, nawet na 266 MHz nie ida na CR1 )... Chodzi mi o to ze w BIOS-ie ustawiam dla nich 2,6V ( DFI LanParty taka jak w podpisie... ) po zapisaniu ustawien i restarcie kompa , po ponownym wejsciu do BIOS-a zgadza sie ze powinno byc 2,6 V a w rzeczywistowsci BIOS pokazuje ze RAM-y dostaja 2,7V :| Nie wiem dlaczego i czy moge podniesc... :| Bo wiem ze PDP moze pracowac do 2,7V bezpiecznie tylko czy mi sie juz ta granica skonczyla czy tylko BIOS zle pokazuje :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Niedawno kupilem sobie PDP Patriot KH... Pamieci ida bez problemu na 2-3-3-6 CR2 ( na CR1 w ogole nie przechodzi przez BIOS :|, ale nie o to mi chodzi teraz, chociaz to tez bardzo dziwne, nawet na 266 MHz nie ida na CR1 )... Chodzi mi o to ze w BIOS-ie ustawiam dla nich 2,6V ( DFI LanParty taka jak w podpisie... ) po zapisaniu ustawien i restarcie kompa , po ponownym wejsciu do BIOS-a zgadza sie ze powinno byc 2,6 V a w rzeczywistowsci BIOS pokazuje ze RAM-y dostaja 2,7V :| Nie wiem dlaczego i czy moge podniesc... :| Bo wiem ze PDP moze pracowac do 2,7V bezpiecznie tylko czy mi sie juz ta granica skonczyla czy tylko BIOS zle pokazuje :| CR1? CR2? Dzizas, Nie od dzis wiadmo ze jak ustawisz okreslone napiecie to moze byc podawane wieksze :/ zreszta zawyzanie w gore jest duzo berdziej przyjemne niz w doł ;) Nie przejmuj sie tym napieciem jak podniejsienie do 2,9 da wyrazne efekty to mozesz tak zostawic //edit http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1905195 ;) to tak do autora, ale mysle ze jasne juz 1t i 2t Edytowane 1 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 @kszonek CR1 to jest to samo co 1T bo CR oznacza Command Rate... CR2 to jest 2T po prostu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 @kszonek CR1 to jest to samo co 1T bo CR oznacza Command Rate... CR2 to jest 2T po prostu... to tak troche dziwnie raczej nie ma comnand rate 1 tylko 1T albo enabled ;) jeszcze nie widziałem zeby ktos pisal cr1, lepiej pisz poprostu 1T czy cpc on, bo wiadomo o co chodz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Spoko, tylko wlacz sobie Everesta i zobacz jak tam to napisali... Dokladnie tak jak ja mam CR2 , badz CR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Spoko, tylko wlacz sobie Everesta i zobacz jak tam to napisali... Dokladnie tak jak ja mam CR2 , badz CR1 a w ktorej wersji everesta? bo uzywałem homea2,21 (czy jakos tak) i było 1T/2T, teraz mam p4 i nie widze wogole opcji w Ultimate <_< nie wiem czy nie ma czy jet w innym miejscu, Jak mozesz to daj screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 a w ktorej wersji everesta? bo uzywałem homea2,21 (czy jakos tak) i było 1T/2T, teraz mam p4 i nie widze wogole opcji w Ultimate <_< nie wiem czy nie ma czy jet w innym miejscu, Jak mozesz to daj screenaale niedowiarek. :P 1T = CR1 2T = CR2 i basta... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 I po co tyle hałasu o nic?? Nie lubię jak mi ktoś chce wmówić że to straszna jakas roznica miedzy 1T , 2T . Dla mnie nie ma żadnej a w cyferki w super pi sie nie bawie bo ma to malo wspolnego z grami i z tym do czego wykorzystuję kompa. Z recka na egiełda zgadzam się w 100% ze o kant [gluteus maximus] rozbic to 1T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 ale niedowiarek. :P 1T = CR1 2T = CR2 i basta... [; dobra, ale tylko na drugim screenie;) bo napierwszym jest 1t i w tym rzecz, bo cr moze byc enabled albo disabled ;) albo wynsi 1T albo 2T (to samo) z oznaczeniem cr1 i cr2 jeszcze sie nie spotkałem, jak dla mnie jest błedne, ale dobra ;) niech wam bedzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabel03 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Jak zmienić pamięci na te 1T? I czy moja mobo wogóle to obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Jak zmienić pamięci na te 1T? I czy moja mobo wogóle to obsługuje. intel to wogole inna bajka............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...