Scoon Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, witam B) Chcialem dzis Wam zaprezentowac pierwsze 4 sztuki (ktore wymagaja jeszcze dopieszczenia) kontenerow di/ln2 na spodach luksa. Troche to trwalo ale przez ostatni kwartal musialem pogodzic 2 prace i naprawde ale z wolnym czasem bylo u mnie baaardzo baaardzo krucho. Z dzisiejszym dniem czasu wolnego mam juz tyle ile powinienem miec :wink: wiec z miejsca Luks przepraszam Cie za zwloke (to sie juz nie powtorzy :wink: )! Spody o grubosci 0.5cm i piny o wysokosci 1cm, mam jeszcze jeden spod o grubosci 1cm i wysokosci pinow 1cm i taki finalnie bedzie stosowany jak juz jakas wieksza produkcja ujrzy swiatlo dzienne. Jak juz mowilem kontenery wymagaja jeszcze dopieszczenia ale tym sie zajmie juz luks - na fotkach widac jakas prowizoryczna nie dokonczona zapinke - finalnie beda to pewnie zapinki od pita B) to chyba tyle tak wiec nie bede tutaj "sciamnial" tylko wrzucam fotki: 4 kontenerki an biurku: izolacja i prowizoryczna zapinka zalozone: "jerzyk" :) wnetrze wymga lekkiego przeczyszczenia/wytrawienia luks pewnie czyms kibel czysci wiec i z tym sobie poradzi tylko jeden spod idealnie pasowal do srednicy rury dlatego po lutowanku mozna bylo to ladnie wyszlifowac: spody trzeba bedzie "szlifnac" i "polernac" ostatnie spojrzenie na kontenery i jutro leca do luksa: a tutaj "jerzyk" o grubosci spodu 0.5cm i 1cm OK to narazie tyle luks pewnie dobijasz sie tam do mnie na gg jutro bede to pogadamy! Lece na browara i spac :D Zdrowia! Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 B) Good work ;) Kiedy jakieś testy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Nie zapomnij wysłać mi zapinek i materiału na backplate'y oraz izolacji na rury :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 jest jakieś zamówienie że wiecie że to bedzie schodzić? :lol: eh, fot tych spodów nigdy zawiele, ciekawe jak sie je robi.. ; ] nie podoba mi sie że ta zapinka tak wysoko bo trzeba będzie stosować naprawde długie śruby, z 2 strony kontener będzie bardziej stabilniejszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 B) Good work ;) Kiedy jakieś testy ? Jak je wykończe, jeszcze trzeba je odpicować :) trochę pracy będzie :) jest jakieś zamówienie że wiecie że to bedzie schodzić? :lol: eh, fot tych spodów nigdy zawiele, ciekawe jak sie je robi.. ; ] nie podoba mi sie że ta zapinka tak wysoko bo trzeba będzie stosować naprawde długie śruby, z 2 strony kontener będzie bardziej stabilniejszy... Zamówienie ? hmmm zainwestowałem w ciemno :P Może się sprzedadzą, może nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Cena ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Cena ? ;)Cena dopiero jak będa gotowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 widze jeże reaktywacje..tylko "komina" sie dorobiły :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) jest jakieś zamówienie że wiecie że to bedzie schodzić? :lol: eh, fot tych spodów nigdy zawiele, ciekawe jak sie je robi.. ; ] nie podoba mi sie że ta zapinka tak wysoko bo trzeba będzie stosować naprawde długie śruby, z 2 strony kontener będzie bardziej stabilniejszy... Szybko, łatwo i przyjemnie :lol: joke EDIT JUZ WIEM :lol: Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Szybko, łatwo i przyjemnie :lol: joke czemu ten "komin jest taki wysoki czemu to ma słuzyc? Misiu wstydź się że nie wiesz! :lol: wsypujesz ln2 czy suchy lód, zalewasz np acetonem, a to ładnie bulgocze dając fajne temperaturki, gdyby 'kominy' były niższe poprostu wylewałoby sie na mobo, tak jak sie stało Devilkowi czy Matizowi ;) :google: rzondzi ;) // Edit, Misu już wie ;) Edytowane 31 Stycznia 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 no już z nim pogadałem :] co i jak...mozę też zacznie robić :wink :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 no już z nim pogadałem :] co i jak...mozę też zacznie robić :wink :lol:a niech robi, benciach!e na tym co ma, bo pasowałoby w rankingu Spi 1m wskoczyć do 1 dziesiatki ;) tylko.... kto to kupi!? po benchingu chyba nie zostawia sie tego na pamiatke... : / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 kwestia ceny-kogoś na fc nie stać to sobie klupi i czasem potestuje :wink: zmiana zapinki i pare procy to moze przezyc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Misiu wstydź się że nie wiesz! :lol: wsypujesz ln2 czy suchy lód, zalewasz np acetonem, a to ładnie bulgocze dając fajne temperaturki, gdyby 'kominy' były niższe poprostu wylewałoby sie na mobo, tak jak sie stało Devilkowi czy Matizowi ;) :google: rzondzi ;) // Edit, Misu już wie ;) nizszy kontener jest potrzebny do ln2, sa duze straty tego zanim nalejesz to w powietrzu duzo odparuje, oc-team sie wylalo bo za duzo napchali wszystkiego do srodka, z nizszym kontenerem mozna tez benchowac na DI, wystarczy odpowiednio nasypac i zalac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Sorx, ale czy te piny nie beda za cienkie? Z reguly nie robi sie takich malych pinow do DI, bo CO2 w formie gazowej moze utkwic miedzy pinami - takie babelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Sorx, ale czy te piny nie beda za cienkie? Z reguly nie robi sie takich malych pinow do DI, bo CO2 w formie gazowej moze utkwic miedzy pinami - takie babelki. ale to raczej spiryt/aceton pelni role chlodziwa, co2 samo w sobie nie jest zimne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 bo to jest bardziej do ln2 niz di, do di faktycznie lepiej co innego ale takie cos od biedy tez moze byc btw tez dzis powinienem dostac jezyka :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 bo to jest bardziej do ln2 niz di, do di faktycznie lepiej co innego ale takie cos od biedy tez moze byc btw tez dzis powinienem dostac jezyka :> hehe jak poczta nie zawali to dziś wyląduje u Ciebie :) Czekam na efekty co z tego stworzysz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 bo to jest bardziej do ln2 niz di, do di faktycznie lepiej co innego ale takie cos od biedy tez moze byc btw tez dzis powinienem dostac jezyka :> a co to jakas zorganizowana akcja ? :D ja tez chce hehe ;) jak luks juz odpicuje te rureczki to wpade to obadac na zywo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a co to jakas zorganizowana akcja ? :D ja tez chce hehe ;) jak luks juz odpicuje te rureczki to wpade to obadac na zywo :) no to zapłać i po sprawie :P nie trzeba aż tak bardzo sie oragnizować żeby miec jezyka ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 no to zapłać i po sprawie :P nie trzeba aż tak bardzo sie oragnizować żeby miec jezyka ; ] nie wiem oco ci chodzi ale pewnie masz racje :lol: ( no offence ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 chodziło mi o to że "Jeż dla każdego" ; ] czyli tez możesz dostać taki spó od luksa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ale to raczej spiryt/aceton pelni role chlodziwa, co2 samo w sobie nie jest zimne :PAle babelki robia sie z CO2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 No Luks parowniki sa juz u ciebie - rob z nimi porzadek i pokazuj produkt finalny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 No Luks parowniki sa juz u ciebie - rob z nimi porzadek i pokazuj produkt finalny :wink: takie kwadratowe zapinki zostaja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ryba mowilem ze finalnie zapinki bede od pita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ryba mowilem ze finalnie zapinki bede od pita to czemu zamowienie u mnie jeszcze nie wyladowalo :blink: jak chcesz to zamawiaj bo pare osob juz chce to sie zrobi ich duzo na raz, a nie zabawa w kilka sztuk :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 bylem na poczcie dzis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) to czemu zamowienie u mnie jeszcze nie wyladowalo :blink: jak chcesz to zamawiaj bo pare osob juz chce to sie zrobi ich duzo na raz, a nie zabawa w kilka sztuk :P Luks bedzie zamawial bezposrednio u pita i on sie z nim dogada co do ceny i ilosci sztuk narazie chcemy by pierwsze bety polecialy w swiat jak bedzie na to popyt to od reki robi sie wieksza ilsoc parownikow i wtedy bedzie mozna zagladnac po zapinki i bp bylem na poczcie dzis [/img]http://gorajec.net/raven/smiecie/ln2base.jpg[/img] czekam.... ...na jakies efekty :) Edytowane 26 Lutego 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) ja sie pisze na testy kontenera pod DI na moim procku :) jesli to nie problem Edytowane 10 Lutego 2006 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...