vvob Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Więc nie wiem, czy napisałem temat w dobrym dziale, ale mam nadzieję... No więc instaluję kabel do telefonu i gdy już windows zainstaluje go (jest to kabel OTI na USB) to wyskakuje coś, że sterownik został zainstalowany, ale nie może działać, gdyż wystąpił problem [Kod10] Co robić?? Zaznaczę, że działo się juz tak przed formatem. Mam Win XP Pro SP1. Powiedzcie mi może co oznacza ten kod 10 ?? temat związany z windowsem i problemami z nim, więc mam nadzieję, że dobry dział. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Tu masz "Objaśnienie kodów błędów generowanych przez Menedżera urządzeń": http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/mened...%20urzadzen.htm Przy urządzeniach USB często trzeba najpierw instalować sterownik a dopiero później podłączać urządzenie (wtedy Windows może jeszcze doinstalować potrzebne pliki). Odłącz kabel i usuń sterownik z "menedżera urządzeń" (lub po prostu odinstaluj jeśli masz możliwość) a potem zrób tak jak napisałem powyżej - czyli najpierw sterownik (przy odłączonym kabelku) i później podłączenie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...