Skocz do zawartości
mat165

Neostrada 256

Rekomendowane odpowiedzi

Mam neostrade 128 w promocji na 256 i niewiem czy zostać przy 256 na 12 miesięcy czy sie wstrzymać i czekać miesiąc do zakończenia umowy.

Z promocji tp można skorzystac tylko raz na jednej lini telefonicznej więc jak skorzystam teraz to przez 12 miesięcy nie będe mógł skorzystać z innej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ale gdzie moze byc te brakujace ~5-6kB/s ? pisalem juz do dialogu kazali podac IP i sprawdza ale tlumacza sie ze niby te 32kB/s nie sa gwarantowane.. ale bez przesady, jak moje lacze maxymalnie daje 27 to cos nie jest halo, gdyby to bylo 1mbit to sral pies na te 5kB/s ale w tym przypadku... :) btw. moglby ktos moze zamiescic zdjecie podlaczonego splittera z dialnetu DSL ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostaw samo polaczenie, wylacz wszystkie programy korzystajace z neta i sprawdz czy nie masz jakiejes "lewej" transmisji od badz do siebie... Moze masz jakiegos syfa w kompie i cos delikatnie Ci przymula.

BTW. Prawie kazdy dostawca neta podaje jego maksymalana predkosc nie gwarantujac, ze zawsze ona taka bedzie... :-| Nie wiem jak jest w przypadku dialnetu dsl, ale neo ma taki zapis w regulaminie swiadczenia uslugi, a dokladnie

Dział IV § 18

Pkt 1. TP nie gwarantuje przepustowości transmisji do zasobów dostępnych w sieci Internet

i nic nie mozesz z tym zrobic... :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system odchudzony byl maxymalnie, nie ma zadnych lewych transmisji, ISDN smigalo na max predkosci, mam pewna teorie, wyprowadzcie mnie z bledu jezeli sie myle. Otoz mysle ze problem moze lezec wlasnie po "pozostalosciach" po ISDN, konkretnie przy instalacji zakonczenia sieciowego NT-IP instalator podzielil kabel telefoniczny 4 zylowy na 2 czesci tj od glownej wtyczki oddzielil kable bialy i pomaranczowy, bez tych dwoch zyl jest tez podlaczony kabel do splittera, choc nie do konca bo te dwie zyly podpial mi pod miejsce PHONE, a dwie inne pod LINE. Wydaje mi sie jednak ze caly kabel powinien byc podpiety pod LINE bo wlasnie splitter ma wydzielic sygnal dla DSL i PHONE, myle sie ? czy w tych dwoch zylach moze sie chowac moje 5kB/s ?? :) wybaczcie jak popisalem jakies bzdety ale tak to wyglada zdroworozsadkowo :>

Edit.

Przeczytalem ze istnieje taka mozliwosc jak restart portu - czy to moze pomoc ? Moj ping np do WP tez szalu nie robi ok 100-200ms

Edytowane przez astray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadaniem splittera jest wydzielanie sygnału dla neta i dla telefonu tak żeby jedno nie zakłócało drugiego, więc nie rozumiem tych kombinacji z oddzielaniem kabli... :?

Jeśli chodzi o pingi to faktycznie tragedia… :-|

A co do tych kabelków to wydaje mi się, że jakikolwiek sygnał jest przesyłany środkową parą przewodów (tak przynajmniej jest w neo)... Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi :wink:

Edytowane przez Disruptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi