mat165 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Mam neostrade 128 w promocji na 256 i niewiem czy zostać przy 256 na 12 miesięcy czy sie wstrzymać i czekać miesiąc do zakończenia umowy. Z promocji tp można skorzystac tylko raz na jednej lini telefonicznej więc jak skorzystam teraz to przez 12 miesięcy nie będe mógł skorzystać z innej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron2048 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Ja na twoim miejscu pozostałbym przy neo 256. To jest o grosze droższe a 2 razy szybszy net. Ja też mam neo 128 promocyjnie zwiększone do 256 i przy tym pozostanę. Edytowane 31 Stycznia 2006 przez sempron2048 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
someone88 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ja bym zrezygnował i wziął w jakieś nowej promocji ewentualnie u innego operatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 podlacze sie pod temat, jaka jest maxymalna predkosc lacza 256 w kilobajtach/s ? bo wlasnie dzisiaj zalozyli mi dialnet dsl 256 i max co widzialem narazie to 27kb/s a podobno max wynosi 32, prawda li to ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 @astray Przy laczu 256kbps max transfer to 32kB/s czyli w Twoim przypadku (jesli chodzilo Ci o 27kilobajtow - kB ;) ) cos troche brakuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 no wlasnie ale gdzie moze byc te brakujace ~5-6kB/s ? pisalem juz do dialogu kazali podac IP i sprawdza ale tlumacza sie ze niby te 32kB/s nie sa gwarantowane.. ale bez przesady, jak moje lacze maxymalnie daje 27 to cos nie jest halo, gdyby to bylo 1mbit to sral pies na te 5kB/s ale w tym przypadku... :) btw. moglby ktos moze zamiescic zdjecie podlaczonego splittera z dialnetu DSL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Zostaw samo polaczenie, wylacz wszystkie programy korzystajace z neta i sprawdz czy nie masz jakiejes "lewej" transmisji od badz do siebie... Moze masz jakiegos syfa w kompie i cos delikatnie Ci przymula. BTW. Prawie kazdy dostawca neta podaje jego maksymalana predkosc nie gwarantujac, ze zawsze ona taka bedzie... :-| Nie wiem jak jest w przypadku dialnetu dsl, ale neo ma taki zapis w regulaminie swiadczenia uslugi, a dokladnie Dział IV § 18 Pkt 1. TP nie gwarantuje przepustowości transmisji do zasobów dostępnych w sieci Internet i nic nie mozesz z tym zrobic... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) system odchudzony byl maxymalnie, nie ma zadnych lewych transmisji, ISDN smigalo na max predkosci, mam pewna teorie, wyprowadzcie mnie z bledu jezeli sie myle. Otoz mysle ze problem moze lezec wlasnie po "pozostalosciach" po ISDN, konkretnie przy instalacji zakonczenia sieciowego NT-IP instalator podzielil kabel telefoniczny 4 zylowy na 2 czesci tj od glownej wtyczki oddzielil kable bialy i pomaranczowy, bez tych dwoch zyl jest tez podlaczony kabel do splittera, choc nie do konca bo te dwie zyly podpial mi pod miejsce PHONE, a dwie inne pod LINE. Wydaje mi sie jednak ze caly kabel powinien byc podpiety pod LINE bo wlasnie splitter ma wydzielic sygnal dla DSL i PHONE, myle sie ? czy w tych dwoch zylach moze sie chowac moje 5kB/s ?? :) wybaczcie jak popisalem jakies bzdety ale tak to wyglada zdroworozsadkowo :> Edit. Przeczytalem ze istnieje taka mozliwosc jak restart portu - czy to moze pomoc ? Moj ping np do WP tez szalu nie robi ok 100-200ms Edytowane 7 Lutego 2006 przez astray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Zadaniem splittera jest wydzielanie sygnału dla neta i dla telefonu tak żeby jedno nie zakłócało drugiego, więc nie rozumiem tych kombinacji z oddzielaniem kabli... :? Jeśli chodzi o pingi to faktycznie tragedia… :-| A co do tych kabelków to wydaje mi się, że jakikolwiek sygnał jest przesyłany środkową parą przewodów (tak przynajmniej jest w neo)... Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi :wink: Edytowane 9 Lutego 2006 przez Disruptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...