Skocz do zawartości
_q_b_a_

Dobrze Wentylowana Obudowa Bez Zasilacza Za ~ 200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamierzam w najbliższym czasie kupić jakąś lepszą obudowę do komputera. Interesuje mnie głównie dobry nawiew i przepływ powietrza, ponieważ komputer stoi dość blisko kaloryfera i otwieranie obudowy się nie sprawdza (obecna nie ma ani jednego wentylatora). Przydałoby się również, żeby była w miarę solidnie skonstruowana i nie była zbyt brzydka, ale te rzeczy nie są dla mnie jakimś dużym priorytetem, choć nie pogardziłbym również dość dużą przestrzenią i wygodą w środku. Wiem, że za te pieniądze nie dostanę cuda, ale mam już porządny zasilacz (Chieftec 410W), więc zdecydowanie wolałbym kupić obudowę bez niego. Według mnie powinna mieć ze 3 wentylatory, ma ktoś jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec Dragon Medium Tower, za ładniejszy kolor (srebrny/czarny/niebieski) trzeba troszke dopłacić, ale warto, ja za swoją dawałem 230zł, jest świetna, gruba blacha, miejsce na 2x80mm z przodu 2x92mm na lewej sciance, 1x120mm na tylnej sciance, swietne wykonczenie, ogolnie w tej cenie nie ma nic lepszego, szczerze polecam, bo na prawde warto.

mam TEN model, na zywo prezentuje sie jeszcze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tylko obudowa Chieftec się dla mnie nadaje? Rozumiem, że jest ona bez zasilacza?

Tak, jest bez zasilacza.

jakiego BT (big towera kupić w cenie do 160 zł ???

Za 160zł jest Medium Tower Chiefteca, a gdy mi znajdziesz jakis porzadny BT za 160zł to sam go kupie, bo znalezienie dobrego Big Towera za tą kase jest niemozliwe, za 300-350zł to bym prędzej uwierzył...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jest bez zasilacza.

Za 160zł jest Medium Tower Chiefteca, a gdy mi znajdziesz jakis porzadny BT za 160zł to sam go kupie, bo znalezienie dobrego Big Towera za tą kase jest niemozliwe, za 300-350zł to bym prędzej uwierzył...

dobra wykombinowałem 200zł ale nadal nic nie moge znaleść

czy znacie sklep bdzie można kupić BT za 200zł nawt głupiego codegena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zdecydowałem się na tą obudowę:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84515376

Mam nadzieję, że faktycznie jest najlepsza w swojej cenie. Tylko teraz mam kilka pytań:

1. Zamierzam kupić dwa takie wentylatory: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82936157 oraz 3 podobne, tylko 92mm. Niestety jedyne wentylatory tej firmy o takich rozmiarach są duuuże droższe - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85149042 - czy nie zna ktoś jakiejś sensownej alternatywy, ale tańszej, tak 10 - 15 zł? Bo nie bardzo rozumiem, dlaczego 80mm kosztuje 7zł, a już 92mm tej samej firmy aż 25zł!

2. Czy faktycznie opłaca się tak obsadzić obudowę? Mam komputer blisko kaloryfera i procek, który wytwarza dosyć nienaturalnie dużo ciepłą (ale to się jeszcze okarze, jak zmienię pastę na AS 5:) ).

3. Czy te wentylatory będą generowały BARDZO głośny hałas?

Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bo nie chce, żeby mnie ktoś wyprzedził z tą obudową (zostały akurat tylko 2 sztuki, a innych takich samuch obudow nie ma na allegro - tylko jakąś fioletową widziałem :wink:).

Z góry dzięki i pozdrawiam!

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda moze byc

5 wentyli , nie za duzo ? u mnie w zupełnosci wystarczaja trzy

Cena 80 mm taka niska dlatego ze jest on bardzo popularny, takiej taniej sensownej alternatywy nie znam (92mm akasea i fander od 32 PLN)

Halas bedzie znikomy co najwyzej bedzie tylko szum powietrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam kasy na medium, kosztuje o 80 zł więcej niż ta... Zresztą w sumie po co mi, nie będę tam trzymał nie wiadomo ile rzeczy, mam nawet tylko 1 dysk :wink: A kolor to najlepiej bym brał srebrny, ale skoro jest tylko taki... Purple i Yellow bym raczej nigdy nie wziął :)

BTW myślicie, że sprzedam starą budę za jakieś 60zł na allegro? Ma z tyłu miejsce na wentylator pod zasilaczem, z przodu 2 wejścia USB, wymiary podobne do tej Midi Chiefteca (może 1cm mniejsze), małe otwory wentylujące z prawej strony... No i zasilacz Codegen 300W, w sumie to tak jakby go nie było, ale mimo wszystko dużo osób nie zna się na zasilaczach (wiem, to niemoralne sprzedawać komuś coś takiego, ale trzeba sobie radzić :) ). Więc sprzedam :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze mam pytanie, ile w końcu miejsc na wentyle i jakie ma ta obudowa? Przypominam link:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84515376

Bo w opisie jest napisane, że 3x 92mm i 2x 80mm, pod spodem w danych jest 2x 80mm i 2x92mm, a na stronie producenta jest coś jeszcze innego... Nie wie ktoś przypadkiem? Bo razem z obudową zamierzam od razu dokupić te wentyle... Z góry dzięki :)

PS i jak ktoś może to proszę mi odpowiedzieć na wcześniejszego posta, dzięki i pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi