binek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam! Jaki tuner obecnie jest najlepszy? Kiedys mialem jakiegos taniego avermedia a pozniej winfast xp 2000rm oba kompletna porazka, obraz bardzo slaby, wrecz kasza, dzwiek to samo, kanalow polowy nie odbieralo. probuje z tymi tunerami i mi ciagle nie wychodzi, co kupie to sprzedam. planuje niedlugo cos zakupic, bo chce sie starego TV pozbyc z pokoju, za duzo miejsca zajmuje. Takze jesli ktos uzywa jakiegos tunera i jest zadowolony bo obraz ma super czysty to prosze pisac. Zastanawiam sie tez nad DVB, takze mam dylemat (satelite mam jak co) ale czy DVB daje znacznie lepszy obraz? Widzialem jakis tuner nowy winfasta DVB + TV TUNER ktos to ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Tunery DVB-S ( sat ) DVB-T ( naziemne ) dają idealny obraz ( taki jaki jest nadawany ze studia - czyli jest tylko wtedy słaby jak coś zepsują w studio ). Miałem bardzo dobry tuner analogowy kiedyś ale w porównaniu do tego co jest na cyfrowym to był jednak szajs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Również jestem tym zainteresowany. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=85099309 i http://allegro.pl/show_item.php?item=84525982 Czy warto kupić któryś z tych tunerów? Jest jakaś spora różnica miedzy tymi dwoma, czy tylko cena? Jeśli nie te, to który kupić najlepiej? Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Zdecydowanie lepiej ten tańszy. Różnią się oczywiście oprogramowaniem, jakość obrazu będzie identyczna, podobnie jak możliwości. Edytowane 5 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No to super i jeszcze się spytam jakie oprogramowanie do tego tunera jest najlepsze? Czy to dołaczone jest wystarczające i czy można uzyskać jeszcze lepszą jakość poprzez zastosowanie innego oprogramowania? (jeśli tak to jakiego?) Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Czy ten winfast dtv1000 pozwala na odbior telewizji cyfrowej i kablowki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-west Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Dopisuje się do pytania która karta tv est w tej chwili najlepsza (jakość, wydajność) ?? albo przynajmniej która z tych bedzie najlepsza? : - Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert W-BOX radio, teletekst (najlepszy Tuner TV na rynku) - Leadtek WinFast DV2000 z IEEE-1394 radio, teletekst - Leadtek WinFast PVR2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Ja także mam pytanie. Jaka jest dobra karta DVB-S (sat.)? TUTAJ są karty od 250 zł do ponad 1000 zł. Czym się różnią - jakością odbioru? Głównie będą służyć do odbioru polskiej telewizji (także kodowanej). Cena raczej na polską kieszeń - powiedzmy do 600 złotych. Edytowane 11 Lutego 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...