Fabios Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Mam nastepujacy problem, a mianowicie "tykanie" dysku. Niby moze byc dysk walniety (tak myslalem na poczoatku), to go wymienilem na podobnego Seagate'a. O dziwo jak jest podlaczony do innego kompa smiga ladnie. Mi sie zdaje iz jest to wina albo zasilacza lub plyty glownej. Wlasciwie to jest 3 dysk. Na poczoatku mialem dysk 20 GB Samsung'a. Tez tykal wiec go wymienilem na 120 GB SEAGATE z 8mb cache. I tamten niby padl. Dostalem w zamianie seagate teog co w temacie. O dziwo tamten samsung 20 gb dziala sprawnie na moim second compie, jak dysk systemowy. Moja kongiguracja sprzetu to: -ATHLONIK 1700+ XP - MOBO - MATSONIC MS8317C - ZASILACZ - JAKIS POWER COS TAM 300W a reszty chyba nie potrzeba. CZY TO WINA DYSKOW(CHOC TO ODPADA) CZY MOZE ZASILACZA LUB PLYTY GLOWNEJ ??? Edytowane 1 Lutego 2006 przez Fabios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 - ZASILACZ - JAKIS POWER COS TAM 300W a reszty chyba nie potrzeba. CZY TO WINA DYSKOW(CHOC TO ODPADA) CZY MOZE ZASILACZA LUB PLYTY GLOWNEJ ??? CapsLock ci sie zacina :P (odpowiedziałeś sobie sam, sprawdź w dziale "zasilacze") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabios Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 czyli prawdo podobnie zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Na 100% zasilator pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 czy oprócz tego "tykania" z dyskiem dzieje się coś jeszcze, robiłeś test HDTech ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabios Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 nie nic nie robilem, ale czasami sidik nie chce sie otworzyc. Dysk jest sprawny, tak mi sie zdaje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...