Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

...powinien za to suportować gre po sieci a nie wyciąga jeszcze dodatkową kasę ba! on jeszcze na tym zarabia! Według Ciebie to jest sprawiedliwe?

straszne :blink: :lol:

czy ja jestem zaskoczony, że ta gra biednie wygląda? :lol:

graficznie nie ma startu do X0, gdzie jest 3/4 shaderów, gra świateł? ale mimo tego przy obecnych produkcjach na PC ta gra nie wygląda źle...

ciekawe czy poprawili model sterowania, no i jakie wymagania :)

sulaco - gdzie jesteś? pewnie nie możesz odpalić na 8800 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

http://www.jeuxvideopc.com/articles/1035-t...-jeu/page-2.php

To jest prezentacja wersji PC nic nie rozumiem co tam napisane ale ponoć tak i screeny też ponoć z wersji PC.

Premiera ponoć te została potwierdzona 23 Luty 2007.

@ Kucyk bez komentarza ;] a jednak plastik wpływa na ludzi ;]

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.jeuxvideopc.com/articles/1035-t...-jeu/page-2.php

To jest prezentacja wersji PC nic nie rozumiem co tam napisane ale ponoć tak i screeny też ponoć z wersji PC.

Premiera ponoć te została potwierdzona 23 Luty 2007.

@ Kucyk bez komentarza ;] a jednak plastik wpływa na ludzi ;]

zanim wypiszesz takie bzdury to sprawdź dobrze źródło, screeny pochodzą z wersji x0, tutaj zamieszczam linka do pierwszego na gamespot z 31 aug 2006, reszty mi się nie chcę szukać:

Dołączona grafika

tak to sobie możesz najwyżej zarzyczyć, aby wersja pc wyglądała, a wygląda tak jak na screenach kilka postów wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4ever_anarchy_soldier nie wiesz o czym piszesz, poczytaj dzial laptopy, moze sie czegos dowiesz.... pisanie ze x1600 w laptopie zdecydowanie nie jest do grania to jakas mega bzdura kolego :-)

Jest to karta middle-end i mozna pograc na wszystkim z detalami med-high z ~25-30fps.

Przez takie frywolne i bez pomyslunku wypowiedzi pisane bez chwili refleksji robi sie coraz wiekszy offtop panowie, nie prowokujcie dalszej dyskusji bo pewnie % poleca -_-

Dokształcać mnie nie musisz - właśnie piszę z lapka ;). Co do sporu to wszystko zależy od punktu widzenia. Fakt, że jest to górna półka grafik lapkowych nie oznacza, że w pełni komfortowo pograsz w nowsze tytuły ;) A imho o to chodzi, jeżeli kupujesz "gamingowego" laptopa. Jakaś alternatywa dla desktopa jest, ale w takie TDU pomimo badziewnej grafiki zapewne nie pograsz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

@ kucyk no i co jest takiego rewelacyjnego na tym screenie bo ja nie rozumiem. I nie pisz chlopakowi od razu ze bzdury pisze ;) bo ja kliknalem i pisze zeczywiscie ze PC wiec nie napisal tego z premedytacja zeby w blad wprowadzic. Po prostu najwidoczniej (z tego co piszesz) goscie zamiescili zle screeny (sic!)

@ 4ever_anarchy_soldier no AAx8 i FAx16 nie wlaczysz w kazdej grze ale to nie zmienia faktu ze x1600 to stricte gamingowa karta "na czasie". A w laptopie to juz wybitnie.

Gadanie ze w TDU na x1600 sie nie pogra to jest kolejne juz z rzedu, tak niemadre powiedzonko, jak to ze x1600 w laptopie sie nie nadaje do grania...

Tzn ze niby co, trzeba miec x1900 albo gf7900 zeby zagrac w TDU? Czy ty naprawde sadzisz ze wypuszcza gre ktora nie bedzie grywalna na kartach ze sredniej polki?

Smieszy mnie ten koronny argument ze "no ale w max detalch nie pograsz na kazdej grze" - no sorry ale tak to tylko w erze - pc to nie konsola (a i tutaj nie uswiadczysz kolego). Co z tego ze nie wlaczysz aax8 i fax16 w Oblivionie przy zachowaniu 40fps, - czy to oznacza ze to juz nie jest karta do grania? To jest utopijny argument.

Edytowane przez hooded man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

@Kucyk wiesz chyba co znaczy "ponoć" ? źródło to forum atari więc pisałem "ponoć". Kucyk naprawdę się hamuj. Fanatyzm straszna rzecz i to jak skrzynka plastiku wpływa na myślenie ludzi też :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hooded man - według mnie jest w nim tyle rewelacji co według Ciebie w gamingowym laptopie z X1600 :lol:

sulaco przepadłeś?

Ludwiczku :plum: proszę Cię zejdź ze mnie jak najszybciej, bo i tak skończy to się standardowo jak za każdym razem, czyli wyślesz mi wiadomość na PW z żalami, że jesteś zmęczony, albo wypiszesz opowiesz mi inne historie co robisz i czym się zajmujesz w swoim życiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sulaco przepadłeś?

jestem, a co juz nawet pograc nie mozna :P

imho gierka bardzo przyjemna, jakims wielkim znawca jezdzidelek nie jestem, ale nfs:mw bardziej mi przypadl do gustu niz nfs:c, a TDU wypadka tutaj jescze lepiej. najbardziej przypadla mi do gustu ta wolnosc :) chce wjechac do lasu - to jade :D fajna jest "fizyka" uszkodzena, ale na innych samochodach niz nasz - ciagle cos lata i ladnie sie wgniata :) na temat "realistycznosci"jazdy sie nie wypowiadam, ale imho jezdzi to lepiej niz w nfs

grafika: 8800GTX sztuk raz, wszystko max w sterach i w grze. fsaa 4x z poziomu gry

Dołączona grafika

jednym moze sie podobac innym nie, kwestia gustu. mi osobiscie sie podoba

beta zajmuje ponad 7GB po instalacji... ladna mi beta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

@Saluco porób więcej screenów a co do keya to rozumiem, że masz go bo płacisz na IGNie? Mi się już 20% pobrało tylko skąd ja keya wezmę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na screena Sulaco, nie wygląda to tak źle. Na bank lepiej niż xboxowe demko na 40 calach :)

@ 4ever_anarchy_soldier no AAx8 i FAx16 nie wlaczysz w kazdej grze ale to nie zmienia faktu ze x1600 to stricte gamingowa karta "na czasie". A w laptopie to juz wybitnie.

Eh widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;) Prawda jest taka, że zajawiony gracz nie kupi x1600 ;) A tutaj 2 przykłady, jak to nazwałeś stricte gamingowych laptopów, żebyś więcej nie mylił pojęć :D http://www.techeblog.com/index.php/tech-ga...gaming-notebook ; http://www.engadget.com/2006/04/18/dells-x...-gaming-laptop/

Gadanie ze w TDU na x1600 sie nie pogra to jest kolejne juz z rzedu, tak niemadre powiedzonko, jak to ze x1600 w laptopie sie nie nadaje do grania...

Tzn ze niby co, trzeba miec x1900 albo gf7900 zeby zagrac w TDU? Czy ty naprawde sadzisz ze wypuszcza gre ktora nie bedzie grywalna na kartach ze sredniej polki?

19 fps na 8800 gtx.... hmm zdecydowanie podtrzymuje, że nie :D ale do przeskoku z jednego końca miasta na 2gi będzie się nadawała wyśmienicie :lol:

Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Saluco porób więcej screenów a co do keya to rozumiem, że masz go bo płacisz na IGNie? Mi się już 20% pobrało tylko skąd ja keya wezmę?

tak. key z subskrypcji, ale na 3dgamers. sam key to nie wszystko. gierka podczas instalacji generuje swoj klucz i w polaczeniu z kluczem otzymanym nastepuje aktywacja gry przez inet. potem uruchomiona juz gra chce jescze raz klucz

po wylaczniu upiekszaczy w sterach - aniso, transparent aa, itd itp, fps leci o 100% do gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

4ever_anarchy_soldier to ze lambo nie trzyma sie na zakretach tak dobrze jak porshe nie powoduje ze lambo nie zasluguje na miano samochodu sportowego (nie kazdy lubi trzymac ponad 4 kilo na kolanach i pracowac 30 min na bateriach - jeszcze raz polecam dzial laptopy tam to bylo walkowane nie raz i nie raz laptop z x1600 jest zaliczany do gaming laptopow nie tylko przez userow ale przez samych producentow - powiem ci wiecej laptopy z x1600 sa najchetniej kupowane bo nie sa drogie i doskonale godza mobilnosc z wydajnoscia) - to tyle mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzilo. Co do teszty sie zgadzam.

Co do 19fps w TDU to zobacz na jakich detalach on gral (wszystko na max w starach i w grze :lol2: ..... na niedopracowanej becie :lol2: )

Ale do rzeczy, screen zapodany przez Sulaco mnie osobiscie BARDZO sie podoba (szkodae ze nie pogram na takich detalach :-) ), - bardzo duza ilosc szegulow. Autko wyglada rewelacyjnie.

Screen podany przez kucyka wyglada przy tym jak wyjety z GTA3. Ale mysle ze az tak zle gra nie wyglada na klocku i to tylko niefortunny screen.

Edytowane przez hooded man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 19fps w TDU to zobacz na jakich detalach on gral (wszystko na max w starach i w grze :lol2: ..... na niedopracowanej becie :lol2: )

19 fps. O 100 procent podskoczy po wyłączeniu upiększaczy czyli ~40 fps. Licząc, że takie 8800gtx będzie ze 2x szybsze od 7900, a 7900 od x1600 daje nam... zawrotną liczbę ~10 fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4ever_anarchy_soldier to ze lambo nie trzyma sie na zakretach tak dobrze jak porshe nie powoduje ze lambo nie zasluguje na miano samochodu sportowego (nie kazdy lubi trzymac ponad 4 kilo na kolanach i pracowac 30 min na bateriach - jeszcze raz polecam dzial laptopy tam to bylo walkowane nie raz i nie raz laptop z x1600 jest zaliczany do gaming laptopow nie tylko przez userow ale przez samych producentow - powiem ci wiecej laptopy z x1600 sa najchetniej kupowane bo nie sa drogie i doskonale godza mobilnosc z wydajnoscia) - to tyle mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzilo. Co do teszty sie zgadzam.

Ale do rzeczy, screen zapodany przez Sulaco mnie osobiscie BARDZO sie podoba (szkodae ze nie pogram na takich detalach :-) ), - bardzo duza ilosc szegulow. Autko wyglada rewelacyjnie.

Screen podany przez kucyka wyglada przy tym jak wyjety z GTA3. Ale mysle ze az tak zle gra nie wyglada na klocku i to tylko niefortunny screen.

jak dla mnie wersja x360 jest poprostu ladniejsza!

aby grafa pc dorownala grafie i plynosci gry na x360 nalezy miec w miare dobry sprzet-pisze o efektach,bo taki NFS-carbon czy MS sa poprostu zalosne w porownaniu do TD-U.

Pisze to z autopsji bo gralem i na PC i na x360

I choc wersja PC wyglada calkiem ok to jednak mam wrazenie ze brakuje tego cos co posiada wersja x360

a majac wybor wersji pc-sredni sprzet a x360 ,wybieram x360 -ma piekna grafe i plynosc oraz brak wszystkich upierdliwych walk o kolejna klatkie wiecej

podsumowanie-na 100 osob wersji pc ,moze polowa uzyska grafe i plynnosc x360

na 100 posiadaczy x360 grafe i plynnosc uzyska 100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na screena Sulaco, nie wygląda to tak źle. Na bank lepiej niż xboxowe demko na 40 calach

jak można gre oceniać po skrenach i przyrównywac do czegoś co jest w ruchu :)

Demo w porównaniu do pełnej wersji na xboxa 360 wyglada biednie, mam w domu demo i fula wiec jak przyjde z roboty porobie foty.

Na tych skrenach wyżej grafika jest biedna, i naprawdę w pierwszej chwili myślałem, ze gra jest odpalona na low detal.

nie mniej uważam, że nawet wersja na xboxa 360 graficznie jest średnio słaba, wiec.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

Demo w porównaniu do pełnej wersji na xboxa 360 wyglada biednie

o to to to

a tak na marginesie - na XO gra chula w 60FPS (czasami przytnie)

ciekawe jakie wymagania bedzie miec full na PC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Dokładnie wersja na Xbox 360 jest ładniejsza i lepsza bo... bo jest na X36 B-)

LCC nie odpalisz bety bez dobrego keya który sobie trzeba zarejestrować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

Dokładnie wersja na Xbox 360 jest ładniejsza i lepsza bo... bo jest na X36 B-)

to jakas choroba, czy cos?

moze i ktos w tym watku twierdzi, ze wersja na XO jest ladniejsza, ale ja jestem od tego daleki, chocby z tego powodu, ze wersji na PC w akcji jeszcze nie widzialem. zatem prosze Cie uprzejmie - daruj sobie takie teksty na przyszlosc. dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa :) ForceWare 97.44

Supports GeForce 8800 GTX and GeForce 8800 GTS GPUs.

Game and application compatibility fixes. For more information on this driver, please view the Release Notes.

New PureVideo technology features allows GeForce 8800 GTX/GTS to achieve a score of 128 in the HQV video quality benchmark:

Improved inverse telecine algorithms (2:2 & 3:2 Pull-down Correction) for standard and high definition content.

Improved spatial-temporal de-interlacing algorithm (for standard and high definition content).

Includes the new NVIDIA Control Panel. Please visit the NVIDIA Control Panel website for more information.

Microsoft® DirectX® 9.0c and OpenGL® 2.1 support.

yyy...nie tutaj ;)

Edytowane przez Sulaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli piszesz w nawiązaniu do gry to pozostaje nadzieja, że przyśpieszy o jakieś 200% ;) Bo jeżeli na topowych kartach poprzedniej generacji fps spadają poniżej 20 bez bajerów to imho coś nie tak ;)

:) no nie ten temat, ale tez na temat :D po zapodaniu nowych sterow, te same ustawienia i fps nie spada ponizej 30 :D da sie grac ;)

btw: podczas gry zuzycie proca, obu procy - 100% :lol: c2d@3,8giga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli piszesz w nawiązaniu do gry to pozostaje nadzieja, że przyśpieszy o jakieś 200% ;) Bo jeżeli na topowych kartach poprzedniej generacji fps spadają poniżej 20 bez bajerów to imho coś nie tak ;)

Ja wiem co jest nie tak, a odpowiedź jest prosta TO JEST BETA!!! I ma prawo działać jak działa po to została wydana żeby ileś tysięcy ludzi na możliwie maksymalnej ilości różnie skonfigurowanych kompach sprawdziło jak działa i wskazało ewentualne błędy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi