Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ludwiczek

powiem tak - mam radka 9550 od gigabytea i na moim sprzęcie (sig) działało płynnie(od 20 do 30 FPS :] ), od czasu do czasu w mieście cięło ale rzadko

Chyba posiadacze 9550 mają "inne" poczucie płynności :D Przy nie jednej grze już to nam udowadniali ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie potrzebuję pomocy.

Na swoim średniawym komputerze gram w TDU cały czas.

Wczoraj kuzyn pożyczył mi nowy komputer z procesorem Core 2 Duo i grafiką GF 7600GT. Windows był instalowany 28 lutego.

Bez problemu zainstalowałem TDU beta i nie można jej uruchomić.

Pojawia się komunikat "problem z datą"

Cofanie daty jak i tworzenie nowego profilu na 30 styczeń nic nie daje.

Instalowanie windowsa na nowo z cofniętą datą nie wchodzi w gre bo to nie mój komputer. Jest jakiś inny sposób ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Mam zaczac sypac ZKU czy sami sie ogarniecie? :evil:

danywatt

Doczytaj dokladanie - data 01.02.2007, nowe konto admina i instaluj bete.

To może nie pomóc. U mnie na systemie instalowanym po 4 lutego nie działa. Jedyne wyjście to wgranie systemu na datę przed 4 luty i trik z kontem :wink: Ja już wolę do pełnej poczekać niż się bawić ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba posiadacze 9550 mają "inne" poczucie płynności :D Przy nie jednej grze już to nam udowadniali ;]

inne poczucie płynności... chłopie chyba wiem co widzę... frapsem też mierzyłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak - mam radka 9550 od gigabytea i na moim sprzęcie (sig) działało płynnie(od 20 do 30 FPS :] ), od czasu do czasu w mieście cięło ale rzadko

inne poczucie płynności... chłopie chyba wiem co widzę... frapsem też mierzyłem...

To jest fizycznie niemożliwe. Na moim złomie gra chodzi tragicznie, a jest prawie identyczny... Jakie masz sterowniki do grafiki i jakie ustawienia grafiki w grze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest fizycznie niemożliwe. Na moim złomie gra chodzi tragicznie, a jest prawie identyczny... Jakie masz sterowniki do grafiki i jakie ustawienia grafiki w grze?

Mi się wydaje ze jest to całkiem możliwe jeżeli Bio grał na widoku z poza kabiny zamochodu ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa :-P), oczywisice Low and 800x600...

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie powiedziałbym, jakiś rok temu walneła mi grafa i na okres naprawy dali mi GF MX i odpaliłem na nim HL2, SWAT 4 i GTA SA. Muszę powiedzieć, że te gry u mnie tak zapierniczały jak na 6600GT, wiem, że to nie możliwe ale naprawdę tak było. Chciałem pokazać to kumplowi bo myślałem, że jestem nienormalny, prawie dostał zawału jak to zobaczył. Najlepsze, że HL2 dałem wszystko na maksa roz 1024x i było 30 FPS to samo w SWAT4 i GTA SA...

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Też myślałem, że mi wszystko chodzi jak miałem 4200Ti gdy później zmieniłem na 6800GS wiedziałem, że miałem trochę inne poczucie płynności :wink:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Screeny z gry robione przez posiadacza wersji full.

http://img503.imageshack.us/img503/5687/gt342tduwallpaw8.jpg

http://img503.imageshack.us/img503/3802/mc12tduwallpkv0.jpg

http://img95.imageshack.us/img95/9176/gttduwallpnm4.jpg

http://img95.imageshack.us/img95/4122/350ztduwallpyr7.jpg

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MASAKRA!!! piękne screeny :) Już się nie umiem doczekać :)

chyba powinno byc nie moge a nie nie umiem :| proponuje przysiasc fałdów, bo matura juz w maju!!

To ja uproszcze sprawe :) Są takie gry jak np. Carbon które z niższymi shaderami chodzą lepiej niż na naszym kochanym 3.0 :)

nie rozsmieszaj mnie. na zabawce z siga carbon ma przyciecia a detali max nie moge dac, bo skacze. SLI z 7900gs to bylo za malo dla carbona w 1280max aa4.

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba powinno byc nie moge a nie nie umiem :| proponuje przysiasc fałdów, bo matura juz w maju!!

Zdanie rozpoczyna się z dużej litery :-P , wiem wiem zmęczony jestem, matura za rok :wink: (Technikum).

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ciach!]a!!! Zmoczyłem spodnie :lol: Ile można czekać?!? :cry: Jedno wiem - żadna złotówka utopiona w tej grze, nie będzie zmarnowana :D

Tak sobie spoglądam na te screeny i przywołuję do pamięci lata (nie tak odległe, bo rok 2000-2002), kiedy prerendery choćby Colina w różnych serwisach i gazetach, wyglądały tak jak TDU na żywo (śmiem powiedzieć, że TDU wypada nawet lepiej :D ). Ehhh ... Co to nas czeka za następne sześć lat :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[OT]Zmian względem bety a oficjalnym relase'm praktycznie nigdy nie ma żadnych. Z definicji wersja beta to jest pełna, finalna wersja produktu udostępniona światu zewnętrznemu czyli potencjalnym klientom w celu przetestowania (testy zewnętrzne), wersja alpha to wersja wczesna testowana wyłącznie wewnątrz studia developerskiego (testy wewnętrzne). Aby zmienić wersje beta studio musiałoby pokryć 10x więcej kosztów :), oczywiśćie jeżeli mówimy o zmianach, które muszą przejść przez wszysktie etapy projektowania. [/OT] Taki mały ot, ale niektórzy niech sobie to zapamiętają :) podobnie będzie ze STALKEREM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien ale beta chyba miała 1.2x albo 1.3x. Gra się raczej nic nie zmieniła - wydajność taka sama... Zobaczymy, trzeba pograć dłużej żebyć sprawdzić czy są jakieś zmiany..

NAJWAŻNIEJSZE JEDNAK TO FAKT, ŻE SAVE Z BETY DZIAŁAJĄ.... ufff ;o

aha - muzyka podczas bardzooo długieeeej instalacji potrafi doprowadzić człowieka do....... do tego, żeby całkowicie wyłączył dźwięk w windzie.

edit - myślałem, że pojeżdże sobie LEXUSEM no ale niestety nadal nie ma takiej możliwości... natomiast nie mogę znaleść salonu RUFa - jakby ktoś mógł pomóc.

Edytowane przez R.i.P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

właśnie sobie chwile pograłem i kto wierzył w jakiekolwiek zmiany względem bety ten Jeleń :D

Ja wierzylem i cale szczescie, bo teraz gra chodzi super plynnie a wtedy dogrywala. Czyli jestem jelen ? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

właśnie sobie chwile pograłem i kto wierzył w jakiekolwiek zmiany względem bety ten Jeleń :D

Wiele osób twierdzi, że beta im "lagowała" a teraz chodzi płynnie nie ma doczytywania ale fakt nic nie poprawili na co się głównie ludzie wkurzali bo i co mieli w miesiąc poprawić? Tak więc śmiem twierdzić, że cała ta open beta miała służyć do reklamy jak nie robienia hajsu z FP :/ Nic tylko czekać na patche.

Nie ma RUFa nie ma Lexusa te wozy mają być dodatkowymi do downloadu więc nie męcz się szukając :wink:

Chociaż z drugiej strony open beta była ponoć lepiej dopracowana niż zamknięta więc nie wiem po co to przekładanie premiery.

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

a czy poprawili to podskakiwanie samochodu na wjazdach/zjazdach z gorki ??

Nie to podskakiwanie wynikało z zbyt kwadratowego modelu 3d dróg żeby to poprawić musieli by poprawiać mapę a to przy takiej wielkości mapy zajęło trochę czasu.

A tu ciekawy trik ( nie sprawdzałem)

"I really recommend to defrag your PC, using O&O defrag using( "space" mode) or any other program. My framerates increased by 10-15FPS and it plays much smoother."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę, czy ktoś może zapodać tu 2 screeny z TDU. Obydwa screeny takie same, widok zza samochodu... 1 z HDR a 2 bez HDR - oczywiście wszystko na full, rozdziałka 1280x... proszę, gdyż chciałbym zobaczyć jak to wygląda, a na mojej karcie nie mogę tego zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Mam prośbę, czy ktoś może zapodać tu 2 screeny z TDU. Obydwa screeny takie same, widok zza samochodu... 1 z HDR a 2 bez HDR - oczywiście wszystko na full, rozdziałka 1280x... proszę, gdyż chciałbym zobaczyć jak to wygląda, a na mojej karcie nie mogę tego zrobić.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2497788 używaj opcji "szukaj w temacie" ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi