Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Kto tam ma konto? Bo nie chcę im zakładać kolejnego konta by tylko napisać, że ktoś sobie robi plagiat z Naszej strony.

Kto ma konto niech napisze odp do tej wiadomości:

http://www.nvision.pl/forum/index.php?show...8555&st=900

"Właściciele serwisu PurePC.pl mają wyłączne prawo do zawartości umieszczonej w serwisie i w każdej chwili, bez uprzedzenia, mogą ją modyfikować, zaprzestać rozwijania serwisu, zaprzestać oferowania jakichkolwiek usług i skasować dane udostępnione przez Ciebie poprzez ten serwis, tymczasowo lub na stałe, nie ponosząc z tego tytułu żadnych konsekwencji zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Jednocześnie informujemy, że wykorzystanie materiałów zamieszczonych w serwisie PurePC.pl może się odbyć wyłącznie po uzyskaniu zgody właścicieli serwisu."

A co za tym idzie, ustawa o Prawach Autorskich mówi, że:

"Podmiot lub osoba, która przywłaszcza sobie dobra materialne lub intelektualne, osób trzecich bez pisemnej zgody właściciela praw autorskich i majątkowych, podlega karze grzywny lub pozbawienia wolności do lat dwóch".

Proszę o dopisanie źródło pobranych danych zaraz pod zamieszczonym tekstem lub o trwałe usunięcie pobranych informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko, ja mam niestety spory problem z tą grą. Z góry zaznaczam, ze tego problemu nie ma w FAQ gry. Otóż w czasie gry działa mi tylko jeden głośnik... :mur: W winampie/innych grach wszystko jest ok... Moja karta dźwiękowa to Realtek AC97. Pomoże ktos? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto tam ma konto? Bo nie chcę im zakładać kolejnego konta by tylko napisać, że ktoś sobie robi plagiat z Naszej strony.

Kto ma konto niech napisze odp do tej wiadomości:

http://www.nvision.pl/forum/index.php?show...8555&st=900

"Właściciele serwisu PurePC.pl mają wyłączne prawo do zawartości umieszczonej w serwisie i w każdej chwili, bez uprzedzenia, mogą ją modyfikować, zaprzestać rozwijania serwisu, zaprzestać oferowania jakichkolwiek usług i skasować dane udostępnione przez Ciebie poprzez ten serwis, tymczasowo lub na stałe, nie ponosząc z tego tytułu żadnych konsekwencji zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Jednocześnie informujemy, że wykorzystanie materiałów zamieszczonych w serwisie PurePC.pl może się odbyć wyłącznie po uzyskaniu zgody właścicieli serwisu."

A co za tym idzie, ustawa o Prawach Autorskich mówi, że:

"Podmiot lub osoba, która przywłaszcza sobie dobra materialne lub intelektualne, osób trzecich bez pisemnej zgody właściciela praw autorskich i majątkowych, podlega karze grzywny lub pozbawienia wolności do lat dwóch".

Proszę o dopisanie źródło pobranych danych zaraz pod zamieszczonym tekstem lub o trwałe usunięcie pobranych informacji.

http://www.nvision.pl/forum/index.php?show...8555&st=940

gotowe

Edytowane przez marcell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Przejrzalem ten temat ale niestety nic nie znalazłem o moim problemie...

Na AC97 czasami dźwięk robi się zgłuszony u mnie wystarczyło przelecieć jeszcze raz po kamerach i wracało do normy domyślnie "c"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2556623[/snapback]

o lol.. wlasnie strona przestala dzialac :) widac administracja zadzialala :)
No zgadza się, nie warto robić sobie plagiatu bo każda poważna firma wie jak to się później kończy, czyli długimi sprawami sądowymi, straceniu reputacji i klientów a na to nikt sobie nie może pozwolić. Brak przemyślenia kilku spraw przez tego właściciela skończyło się usunięciem strony za naszą prośbą. Każdą osobę to czeka, która będzie robiła plagiat rzeczy zamieszczonych na PurePC.pl, upartych i niereformowalnych wyślemy do kłócenia się z sędzią/ sędziną w sądzie co zazwyczaj się kończy baaardzo dużymi karami i długim procesie.

Wracajmy do tematu, bo się rozpisałem.

BTW: Jeśli ktoś chcę to może napisać elegancką recenzję tej gry wraz z zdjęciami i faq jakie tu jest i podesłać na maila do mnie, myślę, że w ten sposób zaczniemy zamieszczać recenzję gier, pisanych przez Was samych. Chętnych zapraszam do pisania zaraz po odebraniu pierwszych sztuk przedsprzedażowych wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej panowie, nie przesadzacie troche? :huh:

Co ten gościu wam zrobił? Zarabia na tej stronie czy jak? Przeciez dajac te FAQ on również chciał pomóc uzytkownikom jego strony, mysle ze rozmowa z nim właśnie byłaby lepszym wyjściem :?

Z grubej rury walneliście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Tak jak zauważyliście skopiowałem na moją stronę kilka wiadomości z waszego FAQ. Postąpiłem bardzo głupio i bezmyślnie.

Jestem, tak jak to już napisał wcześniej MaZZeo zwykłym szarym userem, który zabrał się za strony internetowe bo dorwał łatwego w obsłudze CMSa i chciał jak

najlepiej dla swoich userów.

Bardzo was szczerze teraz przepraszam, a w szczególności autora tych tekstów. Nie chciałbym by ta sprawa toczyła się dalej.

Mam nadzieję, że zakończy się pokojowo. Czuję się winny, nie wiem co myślałem kopiując ten tekst.

Już teraz wynoszę z tego zajścia wnioski. W pełni zdaję sobie sprawę z mojej winy.

Jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję, że zostanie mi przebaczone, bo już teraz gdy pomyśle co zrobiłem robi mi się niedobrze.

Z poważaniem Johy.

Edytowane przez Johy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Sposób na sprawdzenie FPSów bez Frapsa. Dodatkowo wyświetla wersję gry.

PPM na skrót od Test Drive Unlimited > właściwości > zakładka skrót

Klikamy w okienko "element docelowy" po exe dajemy spację i dopisujemy "-fps"

Więc po zmianie przykładowo powinno to wyglądać tak"C:\Program Files\Atari\Test Drive Unlimited\TestDriveUnlimited.exe -fps"

Sprawdziłem, działa.

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość IceCheck!

Konkretnie to powinno wyglądać to tak "C:\Program Files\Atari\Test Drive Unlimited\TestDriveUnlimited.exe" -fps

Faktycznie działa.

Tak jak jest podziane też działa

@Halfi nie wiem czemu

Działa i wygląda tak jak na screenie

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej panowie, nie przesadzacie troche? :huh:

Co ten gościu wam zrobił? Zarabia na tej stronie czy jak? Przeciez dajac te FAQ on również chciał pomóc uzytkownikom jego strony, mysle ze rozmowa z nim właśnie byłaby lepszym wyjściem :?

Z grubej rury walneliście.

Spokojnie, w drugą stronę teraz ty przesadzasz jak widzę.

Witam.

Tak jak zauważyliście skopiowałem na moją stronę kilka wiadomości z waszego FAQ. Postąpiłem bardzo głupio i bezmyślnie.

Jestem, tak jak to już napisał wcześniej MaZZeo zwykłym szarym userem, który zabrał się za strony internetowe bo dorwał łatwego w obsłudze CMSa i chciał jak

najlepiej dla swoich userów.

Bardzo was szczerze teraz przepraszam, a w szczególności autora tych tekstów. Nie chciałbym by ta sprawa toczyła się dalej.

Mam nadzieję, że zakończy się pokojowo. Czuję się winny, nie wiem co myślałem kopiując ten tekst.

Już teraz wynoszę z tego zajścia wnioski. W pełni zdaję sobie sprawę z mojej winy.

Jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję, że zostanie mi przebaczone, bo już teraz gdy pomyśle co zrobiłem robi mi się niedobrze.

Z poważaniem Johy.

Witam. Przykro mi, że tak wyszło lecz napisałem maila do Ciebie pierw a kopię dałem do Gry-Online.pl na wszelki wypadek. Zareagowali bardzo szybko kasując ci stronę. Plagiat to plagiat i prawo mówi tu jednoznacznie. W mailu miałeś pełną informację o co proszę, redakcja gry-online postanowiła jednak odgórnie usunąć całą stronę, by nie wchodzić na drogę sądową. Nie ominąłem żadnej drogi złagodzenia sporu więc tu nikt nie może mi nic zarzucić. Johy na przyszłość wiedz, że nie wolno robić takich rzeczy bo grozi za to nawet kara grzywny lub w ekstremalnych sytuacjach więzienie. Ustawa o prawach autorskich jest nie podważalna, przykro mi. Nic do Twojej osoby nie mam, zareagowałem w sposób szablonowy wg zaleceń kancelarii i sprawa została rozwiązana i na tym zakończyłem. Chcesz porozmawiać więcej, zapraszam na PW.

Pozdrawiam

Romek

Koniec OT

EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość IceCheck!

Wpisując tak jak podał Ludwiczek wyskakuje mi takie cudo

:lol: a po co " ? to jest podane dla przykładu w cytacie jak to ma wyglądać. Bez " " po prostu otwierasz robisz spację i wpisujesz -fps

Edytowane przez IceCheck!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mloody

Za posty z debilnymi pytaniami zarobiles 7 pelnych dni pozbawionych pisania. Moze wtedy chwycisz organ nieuzywany zwany MOZGIEM i... Co sie stanie nie wiedza nawet teoretycy.

hehe sorry za OT, moge za to zostac ukarany, ale to co napisales przeczytalem w nastepujacy sposob:

"Za posty z debilnymi pytaniami zarobiles 7 pelnych dni pozbawionych penisa"

na maxa sie usmialem z tego jak ciezko przychodzi mi czytanie ze zrozumieniem :)))) swoja droga byla by to dobra kara :lol2:

Edytowane przez Powerslave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

glodnemu chleb na mysli :D

zeby nie bylo ot

czy w grze mp jest pelna dowolnosc, uzywania ,badz nie driveing aidow ??

czy np jest mozliwosc zastrzezenia ze dany wyscig tylko z driveing aid off ??

Edytowane przez Macias666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi