Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

"The Patch does nothing!!!"

"think about this...it took nearly 5 months to make two cars? That's all they did for 5 months?

ATARI YOU SUCK! I am going to go on the biggest ATARI SUCKS campaign ever."

"Clean install of TDU. Official Patch installed quickly. It locks up when I select the first rental car. Game froze the first time at "Saving...Please Wait...", froze the second time at "Loading...Please Wait...". Shutdown through Windows."

"i downloaded the new patch today and i went on the game to find that half my progress had been deleted."

"Sound, sound, sound....it is worst than in original game!"

Hmm wypowiedzi z oficjalnego forum są bardzo "pozytywne", nieprawdaż?

Jutro sprawdzę to u siebie...

Eh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest jakas kpina, gra ma tyle miesiecy i nie mozecie w nia grac? Ja sie wkurzam na wyscigi a wy na gre. Zalosne jest atari, nie umieja zrobic gry na peceta to po co wydaja.

BTW to na xboxa czesto jakies patche same sie sciagaja ale roznic nie zauwazylem zadnych. Dzisiaj stwierdzilem ze ta gra ma kretynskie menu, nie mozna zmienic auta przed podwozeniem kobiety/faceta/paczki, trzeba wlazic do domu a to strata minuty na loadingi. Odkrywanie wszystkich drog zrobilem ale mialem tego dosyc, robilem to 2 miesiace z przerwami. Chore osiagniecie wyjatkowo nie mowiac juz o 5K mil. Mam 4K i troche i co mam jezdzic caly dzien wyscig na pustkowiu zeby to zaliczyc? Glupie sa tez te kanciaste drogi, traffic specjalnie czasami zajezdza droge. Moze druga czesc bedzie lepsza i bardziej dopracowana.

Dzisiaj jechalem wyscig milionerow i mialem czas 60:03, dawno nie bylem taki zly. Zauwazylem ze w tej grze kazdy wyscig jest prosty jak sie wezmie odpowiednie auto i zrobi tuning 3. Duzo latwiej jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Carl Orff

a kto dzis potrafi robic dobre gry, prawie pod kazdym wzgledem? atari nie jest wyjatkiem, poszli w strone kasy, jak 90% tego rynku. co z tego, ze pacz cos tam naprawi jak skaszani cos innego.

co do samej gry. ktos w tym temacie napisal, ze gra jest nudna nawet w multi. no bo ile mozna jezdzić. tak w zasadzie bez celu. pomyslalem, ze nie ma racji. jednak ostatnio coraz bardziej gra zaczela mnie irytować, czara sie przelala, gdy zezarla mi sejwy. powiedzialem dość!

jajca z paczem i tym, ze go tyle robili to nic nowego. nie oni pierwsi i nie ostatni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jak narazie grafa przestala krzaczyc (nie trzeba sie bawic alt-tab) i normalnie sie wylacza (wczesniej musialem po kliknieciu quit wciskac ctrl+alt+delete i wylaczac gre recznie bo save sie sypaly)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Jak widać mamy się dobrze... co do pacza to zainstalowałem go i uruchomiłem grę. Wszystko odbyło się bez najmniejszych problemów. Wszystko jest na miejscu i oprócz języka nie stwierdziłem jakiś konkretnych zmian. Niby dodali dwie furki ale nie są to jakieś rarytasy i raczej dużo kilometrów u mnie na licznik im nie wskoczy. Może fucktycznie zmniejszyły się te przykre ścinki w mieście ale to i tak za mało jak na tak długo oczekiwanego pacza.

Ogólnie jestem zawiedziony tą sytuacją i rozczarowany przebiegiem zdarzeń.

:D

Nie chcę spekulować co może być przyczyną takiego obrotu sprawy, wiele "robali" zgłaszanych jeszcze za czasów bety nie zostało skorygowanych. Powinno im się do doopska za to nalać i to centralnie. Czytam o tym tylko bo sam za mało wniknąłem dzisiaj w te szczegóły. Wolałem pobrykać po wyspie z zawodowcami.

:wink:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W swojej klasie pewnie to robi... skoro tak piszesz ale przyznasz, że ruf czy ferrari było by milsze.

:D

Ja lubię autka, które mają dobre kopyto i popylają co najmniej 330 na godzinę. W zasadzie jeżdżę tylko frirajdy i takie samochodziki są dla mnie w sam raz więc taki nissanik to nic nadzwyczajnego.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szozi walczy z TROLAMI pod latarnią :)

Dołączona grafika

a tu filmik z walki dzielnego Szozi'ego i reszty profesjonalnych driverów :)

http://rapidshare.com/files/43336491/a1.rar

EDIT:

Jeśli chodzi o patcha to cały dzień grałem na polskiej wersji z nowym patchem i fps czy przycinki się praktycznie nie zmieniły, tzn. w jednych miejscach znikły i pojawiły się w innych ale ogólny bilans był taki sam. Jednak coś mnie podkusio aby zainstalować oryginalną wersję angielską z kluczykiem z polskiej wersji i co się stało... Nie wiem jakim cudem ale gra chodzi teraz nieporównywalnie szybciej, nawet do 20 FPS szybciej :) Może ten patch nie lubi polskiej wersji.

Z tego co zauważyłem to trzeba ustawić AAx4 w grze, a nie w sterach (tam ustawić na sterownie przez aplikację). Do tego w wersji angielskiej są jakby lepsze kolory, sam myślałem, że mi się wydaje ale naprawdę są lepsze, bardziej żywe (oczywiście wszystko na defaulcie).

Teraz przy 1280x1024, AAx4, Anizo x16 (w sterach), detale na high i wysoka jakość (w sterach) mam w mieście 70 FPS, a za miastem ponad 100 FPS. Coś jednak zoptymalizowali :)

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie / Zrobiłem formata dysku i wgrywam grę od nowa, potem uruchamiam i łączy z serverem i info o patchu, ide do odesłenej strony i go zasysam a potem szlak mnie trafia bo wszystko po angielsku w opcjach znikął nasz jezyk.. O co tu chodzi????? skąd pobrać polski patch albo jakoś inaczej przywrócić rodzimy język??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie / Zrobiłem formata dysku i wgrywam grę od nowa, potem uruchamiam i łączy z serverem i info o patchu, ide do odesłenej strony i go zasysam a potem szlak mnie trafia bo wszystko po angielsku w opcjach znikął nasz jezyk.. O co tu chodzi????? skąd pobrać polski patch albo jakoś inaczej przywrócić rodzimy język??

Jak narazie sie nie da :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość StoProGratis

To jest jakas kpina, gra ma tyle miesiecy i nie mozecie w nia grac? Ja sie wkurzam na wyscigi a wy na gre. Zalosne jest atari, nie umieja zrobic gry na peceta to po co wydaja.

BTW to na xboxa czesto jakies patche same sie sciagaja ale roznic nie zauwazylem zadnych. Dzisiaj stwierdzilem ze ta gra ma kretynskie menu, nie mozna zmienic auta przed podwozeniem kobiety/faceta/paczki, trzeba wlazic do domu a to strata minuty na loadingi. Odkrywanie wszystkich drog zrobilem ale mialem tego dosyc, robilem to 2 miesiace z przerwami. Chore osiagniecie wyjatkowo nie mowiac juz o 5K mil. Mam 4K i troche i co mam jezdzic caly dzien wyscig na pustkowiu zeby to zaliczyc? Glupie sa tez te kanciaste drogi, traffic specjalnie czasami zajezdza droge. Moze druga czesc bedzie lepsza i bardziej dopracowana.

Dzisiaj jechalem wyscig milionerow i mialem czas 60:03, dawno nie bylem taki zly. Zauwazylem ze w tej grze kazdy wyscig jest prosty jak sie wezmie odpowiednie auto i zrobi tuning 3. Duzo latwiej jest.

To jest wielka kpina moderatorzy na forum przed premierą obiecywali złote góry a po premierze się zapadli pod ziemię i przez kilka miesięcy ani śladu DLC i info o patchu. Sam patch to jakaś porażka, co oni robili przez te 5 miesięcy? Następnym razem newsy o stratach Atari w mln $ będę przyjmował z uśmiechem na ustach niech zbankrutują i zrobią miejsce dla wydawców patrzących na to co wydają. Support Atari to jakaś porażka o ile posiadacze Xboxa mają newsy na stronie i już kilkanaście DLC to PCtowa wersja strony leży a o DLC nawet już nikt z Atari nie mówi jak widać chyba robią wszystko "po kosztach". Druga część oby nie była wydana przez Atari wtedy można mieć nadzieję, że będzie dopracowana.

Odkrywanie nie jest takie złe jak jeździ się z klubem :wink: Wyścigi są bardzo proste i nudne jedynie na internecie można spotkać kogoś z kim można powalczyć ewentualnie wyścigi razem z naszym klubem gdzie kilka osób umie dobrze jeździć.

Pewnie w sprawie czitowania nic się nie zmieni więc odpuszczam sobie bycie pierwszym w tym kraju na rankingu bo to strata czasu :wink:

PS tak na szybko ide wrzucić na forum Atari

Dołączona grafika

Shot at 2007-07-17

Edytowane przez StoProGratis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LCC.... bordowy Exige to byłem ja :D Szozi stał grzecznie w szeregu.... na tym zdjęciu

Wiem, że to Ty, ale Szozi tak sie miotał, że mu zdjęcia obok nas nie mogłem zrobić :)

P.S. Oczyścili trochę temat na forum TDU i otworzyli nowy temat o zgłaszniu bugów w tym patchu:

http://forums.eu.atari.com/showthread.php?t=64138

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po patchu jest gorzej niz bylo, za kazdym razem gdy sciga mnie police gra sie wysypuje po slowach ...centrala zzzzzzziiiiiiiii... i koniec wyjscie do windows, totalna kupa a nie patch

No to zrób tak jak mówiłem, zassaj z sieci TDU, daj patcha i wpisz serial ze swojej oryginalnej polskiej wersji i MP będzie Ci chodził lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ino jak wpadam do klubu, babka coś gada i gra wywala błąd ;)

Ja pograłem jakieś 20 minut, system się wywalił i już nie miał ochoty wstać.

Całe szczęście, że odzyskiwanie systemu pomogło...

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie jakos ostatnio odrzuca od tej gry... po prostu nie chce mi sie w nia grac.. dobrze ze gtr2 kupilem to chociaz jest jeszcze co w domu czasami porobic jak taka wySSSSSSSSSSSSSSsoka temperatura na dworzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz przy 1280x1024, AAx4, Anizo x16 (w sterach), detale na high i wysoka jakość (w sterach) mam w mieście 70 FPS, a za miastem ponad 100 FPS. Coś jednak zoptymalizowali :)

Kurde tez mam takie ustawienia i ten sam sprzet praktycznie,a w miescie mam ok 40fps i do tego chuśtawka wieksza po patchu :/ ,wcześniej fps był bardziej stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie jakos ostatnio odrzuca od tej gry... po prostu nie chce mi sie w nia grac.. dobrze ze gtr2 kupilem to chociaz jest jeszcze co w domu czasami porobic jak taka wySSSSSSSSSSSSSSsoka temperatura na dworzu

U mnie to samo... chyba mi się już znudziło to wszystko ;) I gierka wylądowała na allegro.

Ja osobiście już mam dość tej całej afery z patchem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol lol lol... jednym słowem, a właściwie trzema. Może wypuszczą patcha który spatciach!e tego patcha, albo to będzie już może patch pod nazwą TDU2 ;o, ciągle jednak nasuwają mi się trzy słowa... lol, lol, lol ;s

Kopara mi opada jak czytam takie posty. Sorry a czego byś sobie życzył po zainstalowaniu jakiegoś nieoficjalnego beta patcha?

Teraz też powiem LOL. U mnie po zainstalowaniu pacza - wydajność spadła (na oko jakieś 30%), co prawda są dwa dodatkowe dwa auta aczkolwiek słaby wybór moim zdaniem (gdzie lexus, ruf?????!). Także powtórzę - Atari SUXXXXXXXXXXXXXXXXX !!!!!!

Dodam, że dźwięk jest jakiś taki dziwny, nie słychać u mnie np. jak się poruszam po menu w domu, a problem z wychodzeniem z gry nadal pozostał u mnie ten sam.

Edytowane przez R.i.P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi