Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

po zainstalowaniu patcha zaczela sie mi krzaczyc gra...

lecz tylko na moim profilu, na brata jest ok.

niby mam przejechane prawie wszystkie drogi na wyspie, odkryte wyscigi, salony itp. zainstalowalem patch i pucharki sa na ikonach wyscigow ktore przejechalem, lecz droga obok nich tak jakby niegdy nie przejechana... to samo z salonami, sklepami... niektore drogi sa zaznaczone jako przejechane, w nie ktorych jest tylko kawalek... wogole to przed patchem bylo 100x lepiej.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie może nie chodzi jakoś cudnie, ale skończyły się krzaki graficzne. Po pierwsze mogę już grac w rozdzielczości 1280x1024 (wcześniej kończyło się to walką tekstur o miejsce na monitorze, a teraz jest git)

Po drugie wyjście do pulpitu lub ponowne uruchomienie gry nie powoduje kilkukrotnego pogorszenia wydajności gry. Przed patchem klatki spadały do 5 na sekundę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wyjscie do pulpitu powoduje spadek ...

poza miastem z 50fps do jakis 15 .... na szczescie spadek ten trwa kilka sekund i potem wszystko wraca do normy ...

chcialem byc cwany i zmienilem sobie nicka w gamespy , skoczylo sie utrata wszystkich osiagniec w grze ... musze grac od poczatku :(

moj nowy nick to MaciasPPC ,stary - morgensztorc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, wiecie co a, może ma to jakąś prawidłowość? No bo nie wierze, że u innych 30 FPS więcej u innych mniej, u mnie tak samo jak wcześniej bez przyczyny. Coś musi to powodować.

Może zalerzy od ustawień video? Jakie macie Ci którym się pogoryszło? Jakie sterowniki? Podajcie może coś więcej.

Jak to u mnie wygląda:

1444x900

High

HDR i AA OFF

40~60 FPS Przy wejściu graczy szarpnie

Edytowane przez miras19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że mnie nikt nie przebije:-) Wczoraj zacząłem bawić się różnymi ustawieniami i rozdziałkami w Tdu... Więc przy 800 X 600 miałem jakieś 40-60 fps i oczywiście skoki w mieście do 23-25 fps, tak więc tragedia. Skoki oczywiście były króciutkie, ale wiadomo jak to wpływa na granie.

Nie zrażony tym wynikiem odpaliłem 1600x1200 z anizo 8 (16 też testowałem) i bez aa. Kiedy Fraps pokazał mi niemal identyczną ilość fps, co poprzednio (minimalnie gorzej 35-55 i w mieście chwilowe spadki do 22-25) to myślałem, że padnę ze śmiechu. Tak właśnie wygląda optymalizacja tej gry i dyskusje komu jak chodzi raczej nie maja sensu, bo ta gra chodzi jak chce i koniec.

Oczywiście po patchu w większości aut skaszanił mi się dźwięk np. nie słychać silnika z widoku z maski a przy widoku do tyłu jest tzw. silent mode by Atari:-)

Co dziwne wydajność gry ewidentnie zmienia się z dnia na dzień (sic!).

Coraz bardziej zaczynam się skłaniać ku teorii, że to lag i reklamy w niektórych miejscach dają taki "fajowy" efekt.

Edytowane przez Szozi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szozi - skoro drastyczna zmiana rozdzielczości nie przyniosła zmian w fps-ach to oczywiste jest, że w Twoim przypadku akurat procesor jest nieco węższym gardłem dla karty graficznej (w TDU), a nie odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość StoProGratis

I co? I teraz boje się tego patcha wgrać :lol: Jestem już w domu ale tylko na kilka dni, w lipcu chyba sobie nie pogram :wink:

Zainstalowałem i... FPSów tyle samo ale za to na moście zapadłem się pod ziemię :mur: patch tylko pogorszył sprawę na dodatek połączyć się teraz jest problem

Edytowane przez StoProGratis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i w końcu ja napotkałem błędy w nowym patchu. Grałem sobie na singlu i zaczęła mnie gonić policja. Za chwilę czarny ekran, pojawił się błąd i pulpit. Wtedy sobie właśnie przypomniałem, że już ktoś wspominał w tym temacie o takim błędzie. Mam nadzieję, że patch do polskiej wersji TDU wyjdzie już niedługo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co, że wyjdzie, będzie tylko spolszczony. Jeszcze ktoś od nas byś się zabrał za "naprawianie" to by dopiero było.

Ja tego po prostu nie rozumiem, jak można wydać patcha, który psuje, zamiast poprawiać? Wiem, że lamentuje i zaraz ktoś napisze "ile jeszcze to napiszesz" to ja może od razu odpowiem, duuuuużo razy napiszę.

Wywala mnie do kompa na co drugim wyścigu w singiel, jak policja zaczyna gonić.

Może jest możliwość obejścia tego patcha i uruchomienia ONLINE na kopi bez patcha. Ktoś coś wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość StoProGratis

No i co, że wyjdzie, będzie tylko spolszczony. Jeszcze ktoś od nas byś się zabrał za "naprawianie" to by dopiero było.

Ja tego po prostu nie rozumiem, jak można wydać patcha, który psuje, zamiast poprawiać? Wiem, że lamentuje i zaraz ktoś napisze "ile jeszcze to napiszesz" to ja może od razu odpowiem, duuuuużo razy napiszę.

Wywala mnie do kompa na co drugim wyścigu w singiel, jak policja zaczyna gonić.

Może jest możliwość obejścia tego patcha i uruchomienia ONLINE na kopi bez patcha. Ktoś coś wie?

Niestety ale Cię rozumiem. Wy... wy...wydajesz 90zł na gre czekasz 5 miesięcy na patcha a gdy patch wychodzi gra chodzi jeszcze gorzej niż chodziło a ponoć gorzej już być nie mogło :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie wywalało podczas uciekania przed policją chyba trzeba mieć wersję US. Ja zauważyłem, że wywala grę po upaczowaniu gdy ma się pojawić jakiś komentarz po polsku (czyli np. rozmowa policji w czasie pościgu). Jeśli ktoś ma wersję US to niech sprawdzi czy pliki z dżwiękiem mają te same nazwy co w PL. To są tylko moje domysły i nie wiem na 100% czy to jest powód wywalania z gry.

Edytowane przez NoVVy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fajnie, napisze do CD Projekt. Proszę szanownych panów o włączenie Aerusa i ściąanie mi Torrenta od wersji US TDU. Potem przyszliście mi na Wasz koszt owy plik.

Ciekawe co by odpisali ;)

Mam takie pytanie, czy owe błędy zdarzają się u posiadaczy Radeonów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie, czy owe błędy zdarzają się u posiadaczy Radeonów?

Potwierdzam. Zdarzają. Nie wiem tylko czy to od radeona zależy. Mam radka 1950xtx. Do tej pory tdu działało fantastycznie. Wczoraj przy uruchomieniu dostałem informację o tym, że jeśli chce grać na profilu online muszę zainstalować pacza. Zainstalował i mam wyjścia do windows tak jak inni w "polskich" momentach. Jak można wypuścić takiego bubla. Co za syf. Spieprzyli mi zabawę pod sam koniec. Rzadko się wypowiadam, prawie wcale. Czytam wszystko od wielu lat, ale czegoś takiego nie pamiętam. Pozdrawiam wszystkich krejzoli, którzy jeszcze czytają ten link i grają w tdu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi