Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Moj XJ220 jest przepiekny :P Szkoda ze moj Esprit jest za wolny dla klasy A :/ wole go od XJ220 ale coz, trzeba was jakos dogonic ;D... a auta z A klasy mi nie przypadly do gustu, moze jedynie Murcielago.

:D

A tu pare fotek odemnie(slabe detale itp bo moj komp nie radzi sobie tak dobrze z TDU jak innych, wybaczcie :) )

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

by znalezc sie na lotnisku to trzeba zrobic podobny skok jak na screenie zamieszczonym kilka postow nad moim? do jakiej mniej wiecej predkosci trza sie rozpedzic i czy wystarczy wtedy tylko najechac na murek? pozdro

@Reaktiv

rowniez lubie Espritka :)

Edytowane przez krzyss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

by znalezc sie na lotnisku to trzeba zrobic podobny skok jak na screenie zamieszczonym kilka postow nad moim? do jakiej mniej wiecej predkosci trza sie rozpedzic i czy wystarczy wtedy tylko najechac na murek? pozdro

musisz wycelowac w kwiatki na prawo od murka, a nie w murek;] predkosc ~200km/h chyba wystarczy

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że już było no ale ;]]]

Ta gra wygląda pięknie w max detalach z AAx16 + włączonym Supersamplingiem :) I jak widać 8800GTS 320 daje rade :P FPS w momencie robienia screenów to ponad 45 ;)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wszystko z poziomu sterowników ;)) U mnie niestety max aax8 :( Ale wyglad niczym praktycznie nie odstepuje od Lancowych screenów :)

Edytowane przez Scythe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś ma może radę na mojego problema:

mianowicie jeżdżę sobie sam i problemu nie ma. Momentalnie jak złapię połączenie z jakimś graczem (może być nawet 10km ode mnie) to fpsy lecą na łeb na szyję (koło 20 i mniej). Ktoś wie co to może być?

Trzeba usunąć buddycache.dat z x:/Documents.../all users/test drive unlimited

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem Test Drive'a (z empiku) :lol2:

Zainstalowałem i mam mały problem z grą. Otóż gra chodzi jakby to powiedzieć...."zbyt wolno", nie chodzi tu o FPS'y bo prędkość generowania grafiki jest na poziomie 35-40FPS. Jednak gra całkiem płynna nie jest. Widać jak momentami zwalnia i przyspiesza(bez zmiany FPS) i występuje takie "opóźnienie" reakcji samochodu (tak jakby 1 sekunda trwała 1,4s. nie wiem jak to inaczej określić). Poza tym widać też takie "mikroskopijne ścinki" np. przy zawracaniu.

Ma ktoś może na to jakąś radę?? Lub może macie jakieś pomysły co może być winne?

Komp z sig'a. Cały czas jest tak samo niezależnie od rozdzielczości i detali. Wersja gry 1,66.

PS: jak się z tym uporam to zapewne pojawie się na Oahu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem Test Drive'a (z empiku) :lol2:

Zainstalowałem i mam mały problem z grą. Otóż gra chodzi jakby to powiedzieć...."zbyt wolno", nie chodzi tu o FPS'y bo prędkość generowania grafiki jest na poziomie 35-40FPS. Jednak gra całkiem płynna nie jest. Widać jak momentami zwalnia i przyspiesza(bez zmiany FPS) i występuje takie "opóźnienie" reakcji samochodu (tak jakby 1 sekunda trwała 1,4s. nie wiem jak to inaczej określić). Poza tym widać też takie "mikroskopijne ścinki" np. przy zawracaniu.

Ma ktoś może na to jakąś radę?? Lub może macie jakieś pomysły co może być winne?

Komp z sig'a. Cały czas jest tak samo niezależnie od rozdzielczości i detali. Wersja gry 1,66.

PS: jak się z tym uporam to zapewne pojawie się na Oahu

nie sciagasz czasem czegos w tle, albo dysk sobie cos mieli? mi sie tak dzialo jak cos pobieralem z neta. tak to nie mam zadnego problemu z plynnosica a gram w 1024 full. komp z podpisu

Edit. tdu kazdemu dziala inaczej... :(

Edytowane przez krzyss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc super foty, ustawiłeś wszystko z poziomu sterowników?

Dokładniej to z poziomu Rivy Tuner ;) O 2867186[/snapback]

Tak wszystko z poziomu sterowników ;)) U mnie niestety max aax8 :( Ale wyglad niczym praktycznie nie odstepuje od Lancowych screenów :)

Za to FPS tak :P

Bo miedzy x8 a x16 nie ma różnicy. Nawet na x16 niektóre chromowane części wyglądają tragicznie.

Miazga: sprawdzałeś to na 7900GS czy innej karcie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga lub ktoś inny bawiący się ustawieniami grafiki. Możecie napisać czy AA wymuszacie z TDU czy ze sterów? Bo u mnie jak wybieram w nHancerze CSAAx8 i AF16 (bez HDR , rozdzialka 19x12) to nadal widzę schodki na masce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to FPS tak :P

Minimum 25fps ja widzial co jest juz wystarczajaca iloscia do płynnej gry :wink: B)

Edit:

Petrumi:

Ustaw w grze AA na none i dopiero w sterach wymuś ;)

Edytowane przez Scythe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie biorę tego z powietrza :blink: 8800gt

W sigu masz 7900GS, także wiesz ;]

Większy jest FPS jak się AA wymusi z poziomu gry. Przynajmniej u mnie tak jest. Jak dam ze sterów to mam nawet do 15 FPS mniej.

Daj mi jakiś magiczny sposób na ustawienie w grze AAx8 / AAx16 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większy jest FPS jak się AA wymusi z poziomu gry. Przynajmniej u mnie tak jest. Jak dam ze sterów to mam nawet do 15 FPS mniej.

U mnie tak samo. Jak ustawie CSAA to mam ok 30-40 fps i nie jest płynnie. Faktycznie z poziomu sterów można i należy ustawić jedynie AFx16 bo wtedy droga wygląd normalnie. AA jedynie w grze. Z włączonym Vsync i AAx4 mogę płynnie pojeździć (ptawie cały czas 60fps i raz spadek do 52 na testowanej trasie). Ale włączenie HDR i AAx2 to niestety mniej o 10fps, HDR+AAx4 to minus 20fps. A szkoda bo fajnie wygląda z HDR. Czy ten mod HDR na pierwszej stronie jest wart zainteresowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On fpsów nie poprawia, moze 1-2 gdyż obcieta jest na nim trawa i inne bajery. Sam hdr w sobie jest jedynie zmniejszony żeby chmury po oczach nie waliły.

Wg mnie warto, ale samemu dopasować sobie hdr w configu.

91.121.87.192:8768

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już tego Lotusa tak piłujemy to ja zamieszczę przyśpieszenie do setki niższe niż fabryczne. Na manualnej skrzyni i sprzęgle w G25 udało się z 4 sekund zrobić 3.31

.

Dołączona grafika

Tutaj to doskonale widać, jak dragster ;) http://pl.youtube.com/watch?v=k5m1Yy6FyDw

Sorry za taki spory rysunek ale nie wiem jak wkleić miniaturkę :(

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że już było no ale ;]]]

Ta gra wygląda pięknie w max detalach z AAx16 + włączonym Supersamplingiem :) I jak widać 8800GTS 320 daje rade :P FPS w momencie robienia screenów to ponad 45 ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

gra wyglada pieknie w 1680 max aa4 af16 z HDR i mam >50fps :D:D szkoda tylko, ze na podkreconej karcie zaliczylem gre w szachy i restart byl jedyna opcja :| moze w ciagu 2 tyg uda sie dolaczyc, bo w gram.l zeszli z cena do 27pln :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi