Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

kurde zrobili by lepiej jakiegoś fixera do TDU pl bo to już jest przesada skąd bym nie ściągał tego patcha 1,66 to zawsze pisze mi że mam piracką wersję securom :-( to jest dopiero numer masz oryginała a on Ci wpiera że to pirat :-(

Użyj cracka. Tylko nie wiem czy multiplayer będzie działał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde zrobili by lepiej jakiegoś fixera do TDU pl bo to już jest przesada skąd bym nie ściągał tego patcha 1,66 to zawsze pisze mi że mam piracką wersję securom :-( to jest dopiero numer masz oryginała a on Ci wpiera że to pirat :-(

a to jest piracka wersja zabezpieczeń? :D

wyłącz soft do emulacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RBEJ - cracka na oryginalnym TDU ??? :-)

Tonący brzytwy się trzyma. Odinstalowanie Deamonów Toolsów i różnych Alcocholi powinno pomóc na SECURE ROM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tonący brzytwy się trzyma. Odinstalowanie Deamonów Toolsów i różnych Alcocholi powinno pomóc na SECURE ROM.

Ja tam mam Alcochol i DT a wszystko jest ok! Może grasz z obrazu płyty a nie z płyty w napędzie :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

scratix - nie gram z obrazu , cd cały czas w napędzie , jaką masz wersje TDU ???

dzisiaj kolejne rozczarowanie , zarejestrowałem się na gamespy żeby pograć z innymi w TDU i oczywiście trzeba ściągnąć patch 1,66 żeby grać online a ten patch powoduje u mnie włączenie securoma - :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po usunięciu TDU pamiętajcie też wyczyścić rejestr z wpisów TDU.

A jak to zrobić ? regclener niż nie widzi po uninstalce TDU. Pytam bo pewnie to byłoby dobre lekarstwo na moje chrupanie gry ;) a formata teraz nie moge zrobić + nie mam czasu. Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prośba do użytkowników DFP. Może ktoś zrobić printscreen z gry, z tego okna gdzie się ustawia opcje kierownicy (force feedback, czułość, liniowość itp). Dzisiaj dostałem paczkę z DFP i bawię się pare godzin, i jakoś do TDU nie moge sobie ustawień fajnych wyczarować. Jak nie to to tamto źle, no chyba, że to taki właśnie efekt ma być. Zawsze po ostrym ruchu kierownicą to ona sama zaczyna mi skakać i wyrywać się z rąk, samochód momentalnie kręci bączki i ni jak nie mogę go wyprowadzić na prostą tylko ląduję poza poboczem :(

Proszę o printscreeny.

Pozatym, jeśli ktoś gra teraz to ja jeżdżę po torze oahu tam koło lotniska na południu wyspy. Mój nick 'maryjanna'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to zrobić ? regclener niż nie widzi po uninstalce TDU. Pytam bo pewnie to byłoby dobre lekarstwo na moje chrupanie gry ;) a formata teraz nie moge zrobić + nie mam czasu.

Wystarczy ręcznie:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Atari\TDU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ohuzo

Prośba do użytkowników DFP. Może ktoś zrobić printscreen z gry, z tego okna gdzie się ustawia opcje kierownicy (force feedback, czułość, liniowość itp). Dzisiaj dostałem paczkę z DFP i bawię się pare godzin, i jakoś do TDU nie moge sobie ustawień fajnych wyczarować. Jak nie to to tamto źle, no chyba, że to taki właśnie efekt ma być. Zawsze po ostrym ruchu kierownicą to ona sama zaczyna mi skakać i wyrywać się z rąk, samochód momentalnie kręci bączki i ni jak nie mogę go wyprowadzić na prostą tylko ląduję poza poboczem :(

Proszę o printscreeny.

Zgłoś się na ts ppc team to ci podpowiem. Samo ustawienie w grze to pół biedy, bardzo wiele zależy od ustawienia w profilerze logitecha.

Edytowane przez Szozi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh. Nie mam przy sobie mikrofonu, a sklepy już zamknięte to i nie kupie. Jutro może będę na TS. Poza tym sam Logitech Profiler mi nie działa, próbuję dodać TDU do niego i wywala błąd, że tej gry nie obsługuje. Za to w panelu sterowania w kontrolerach gier się pobawiłem, dałem sobie obrót 300stopni, te parę suwaków w środkowej częsci na 80% a na samym dole, centrowanie na 120%. W grze znalazłem swoje źródło problemów czyli suwak 'liniowość' przesunąłem do końca w lewo i dużo lepiej się jeździ, FF na max w prawo, czułość kierownicy/sterowania prawie końcówka w prawo. Już nie jest tak źle jak wczoraj ;) Choć jeśli chodzi o jazdę to dużo lepsze wyniki notowałem na padzie RumblePad2 jeżdżąc na gałkach (taki troszkę analogowy gaz i skręt ;), na DFP marne mam szanse z kimkolwiek wygrać wyzwanie a i na torze oahu słabe czasy ;/ Chyba muszę zdecydowanie dłużej pograć na kierze żeby dojść do formy z pada. Tak czy siak, na padzie rzadko kiedy zdarzało mi się wypaść z trasy, a obecnie ciężko mi się na niej utrzymać choć robię postępy :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KNight Riders :wink:

post-13597-1206788111_thumb.jpgpost-13597-1206788122_thumb.jpgpost-13597-1206788131_thumb.jpgpost-13597-1206788142_thumb.jpg

@ohuzo

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
300C O_o

Zrób tak:

-w profilerze 900C ,105%,5%,5%

-w grze 1 suwak w prawo, 2 w lewo ,3 w prawo,FF na 1 kresce od lewej.

@LCC zerknij czasem na mapke i spróbuj sie dołączyć do starych znajomych ;) My nie umieliśmy cię złapać niestety :(

pzd

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ohuzo podam w takim razie jeszcze raz imho najlepsze ustawienia kiery dfp pod tdu

Pozwalają na w miare precyzyjne sterowanie.

Warto ustawić to dokładnie tak jak na screenach aby efekt był oczekiwany ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda to tak jakby rozdzielczość była dostosowana do monitorów 16:9... 2232bw przecież jest 16:10.. Hm... Może muszę coś pogrzebać w sterownikach nvidii ze skalowaniem... Zaraz spróbuję zobrazować mój problem na przykładzie innego usera:

2946630[/snapback]

W sterownikach zaznacz opcje "Do not scale" lub "Use NVIDIA scaling with fixed-aspect ratio"
Szukałem tego w sterownikach, ale nie znalazłem... Gdzie to konkretnie jest? Może trzeba jakąś konkretną wersję sterowników? Mam oficjalne 169.21 (polską wersję językową).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jak sie przypatrzyłem to samochody i świat są w dobrych rozmiarach... tylko gps i zegary są jajowate i to to potęguje efekt i wydaje się ze wszystko takie rozciągnięte jest

Ściągnij tdu-fixer z forum atari, pomaga na te zwisy przy zapisywaniu...

Gdzie tego szukać? Bo dzisiaj właśnie się pojawił mi ten sam problem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jak sie przypatrzyłem to samochody i świat są w dobrych rozmiarach...

Tylko tak się wydaje - wszystko jest rozciągnięte...

Tak to wygląda w oryginale:

Dołączona grafika

Tak jest teraz na ekranie po przeskalowaniu:

Dołączona grafika

A tak chciałbym aby było ;) :

Dołączona grafika

Niby nic, ale niektóre samochody dziwnie wyglądają.

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie Wy, mam i ja :) to chyba najprzyjemniej wydane 40zl :)

ps- nick m1xerr ;)

Edytowane przez m1xer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi