Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

bo ich nie uzywam/sa zle skierowane i zabierają pewnie jakies fps, a na moim sprzęcie każdy fps sie liczy?

Nie przesadzaj :D Ja gram w TDU na podobnym kompie ( tylko , że mam athlona 3700) i gra mi się całkiem dobrze bez HDR-u i AA

Edytowane przez PaBlO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej posiadaczem którego czeka jeszcze dużo rzucania mięsem przy tym tytule, lagi w MP oraz sypiące się sejwy i inne tego typu smaczki.

Miłość wszystko wybacza :lol2: .

Niby mógłbym grać u brata, ale są 2 problemy, po pierwsze on chciałby mieć swój pokój dla siebie :) , a po drugie ma za słabego kompa, więc wolałbym w jakiś sposób uruchomić tą grę u siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ich nie uzywam/sa zle skierowane i zabieraja pewnie jakies fps, a na moim sprzecie kazdy fps sie liczy?

Uwierz mi,lusterka to ostatnia rzecz która zabiera fps w tej grze <_< np. kol testowal rozdziałki i 800x600 miał te same fps co w 1600x1200 :mur: wątpię,aby wyłączenie lusterek coś mu pomogło :lol2:

A to że są źle skierowane to swoją drogą, pare stron wcześniej dałem screena z nowego skyline,gdzie widać tylną kanapę i kawałek drogi :/

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie martwcie sie, ja singla skonczylem i tez nie moge dodac wyzwania ;)

a co do lusterek to we wszystkich (oprucz class g) podejrzewam sa elktryczne to czemu nie dali nimi sterowac, pomijam juz fakt, ze w niektorych samochodach lusterek w ogole nie widac taka pozycja za kierownica, jak stuletnia babcia z denkami od butelki 5cm od szyby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sterowac, pomijam juz fakt, ze w niektorych samochodach lusterek w ogole nie widac taka pozycja za kierownica, jak stuletnia babcia z denkami od butelki 5cm od szyby.

Dokładnie, pozycję fotela możesz regulować dowolnie... oddalenie, wysokość. Nie pisz Bogos, że o tym nie wiedziałeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zainstalowane. Bez tego ISS to nie chciało mi się zainstalować a KB zainstalowałem jak nie chciała mi sie gra uruchomić - ale nic to nie pomogło :(

rozwiazeles juz problem ?

Ja zaisntalowalem gre wlaczylem pogralem, spodobała mi sie. Wylaczylem gre, porobilem cos, właczam gre i nie uruchamia sie ( blad ). Reinstalacja, patch nie pomagaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wam zrobić tak, wszystko wywalić "Unistal" + wywalić resztki z folderu i sam folder oczywiście też;) Wejść w Document and Settings i usunąć plik 166A.dmp (coś takiego) z katalogu Test Drive Unlimited savy wyciąć i wkleić potem powrotem jak się wgra na czysto.

BTW: Dzisiaj pokonałem dwie ducati moim "stockowym" Enzo:) Szkoda, że nie nagrałem z jedną dosłownie o ułamek włosa ;)

Znowu pokochałem tą grę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej posiadaczem którego czeka jeszcze dużo rzucania mięsem przy tym tytule, lagi w MP oraz sypiące się sejwy i inne tego typu smaczki.

Ta gra jest jak kobieta.. kochamy ja za te wady... nie kazdy ma takie problemy jak podales :) aczkolwiek ta gra nie znosi routerow, switchow i innych rzeczy ktore moga stanac pomiedzy tdu a netem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miras19: nie podzialalo, ale sam sobie poradzilem z problemem: bład wyskakuje, potem klikam na pasku start i gra sie maxymalizuje z błedem w tle.

za to mam inny problem, jak sie w tej grze gra ? wybieram jakis wyscig na mapie, daje "single player" potem "ok" "start" i nic sie nie dzieje kamera lata w okolo drogi, przycisk "exit" nie działa.

Jestem taki wsciekly, co za ta gra ? chce sobie pograc a ma pełno błedow, nic nie moge zrobic tylko poklnąc pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy opcja HDR powinna być szara (bez możliwości wł/wył) na radkach 9800 Pro? Macie wszyscy dźwięk 5.1 w tej grze? Bo ja właśnie nie mam. Ustawienia w porządku, stery najnowsze a na forum Atari nic szczególnego nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra ma nowszą wersje dźwięku, najnowsza technologi dopiero pierwszy raz zastosowana MONO!

Co do HDR-u to radki miały go? Swoją drogą na 1440x900 High i HDR mam spadki do 20. Już wole AAx4 dużo ładniej, a FPSy 30-40.

Jednak HDR jest brzydki w tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do HDR-u to radki miały go? Swoją drogą na 1440x900 High i HDR mam spadki do 20. Już wole AAx4 dużo ładniej, a FPSy 30-40.

Jednak HDR jest brzydki w tej grze.

HDR jest ładny jak gra chodzi płynnie :lol2: Jak miałem 7900gs też mi sie nie podobał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem, że z HDR gra potrafi się nieźle przycinać ale spytałem tak z ciekawości czy to normalne przy 9800, że opcja HDR jest bezużyteczna. A jeśli chodzi o dźwięk to myślałem, że tylko ja nie mam 5.1 w tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem, że z HDR gra potrafi się nieźle przycinać ale spytałem tak z ciekawości czy to normalne przy 9800, że opcja HDR jest bezużyteczna.

LOL... litosci... w ta gre ogolnie ciezko grac na 9800 a Ty jeszcze chcesz do tego HDR wlaczac?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL... litosci... w ta gre ogolnie ciezko grac na 9800 a Ty jeszcze chcesz do tego HDR wlaczac?:)

Nie chciałem. Tylko spytałem czy w tych Radeonach ta opcja powinna być szara (czyli bez możliwości jej wł/wył).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znów po Beta testach dorwałem się do TDU.

No i tu się zaczął problem z grafiką.

Miałem wgrane WC 5.13 i wyskakiwały różne krzaki itd.

Zainstalowałem WC 5.11XT i teraz TDU ma max 10 klatek, bez względu na ustawienia i rozdzielczość.

Jakie stery byście polecili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie martwcie sie, ja singla skonczylem i tez nie moge dodac wyzwania ;)

a co do lusterek to we wszystkich (oprucz class g) podejrzewam sa elktryczne to czemu nie dali nimi sterowac, pomijam juz fakt, ze w niektorych samochodach lusterek w ogole nie widac taka pozycja za kierownica, jak stuletnia babcia z denkami od butelki 5cm od szyby.

Wczoraj doszedlem do tego jak dodac wyzwnie. Wyzwan nie zaklada się w zajazdach tylko naciskamy P i tam wybieramy zakładkę EDYTOR a pozniej zakładkę NOWY i reszta to tylko ustawienia wyzwania (rodzaj wyścigu i takie rzeczy) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszamy za niecenzuralny komentarz :P

Dołączona grafika

viper pokazal dzisiaj swoja wyzszosc nad lambo, sagarisem, fordem conceptem; dopiero s7 dalo rade :P

na specjalna prosbe qqrydzy wklejam linka do mojego s7 special edition :>

http://youtube.com/watch?v=EopThYRMwxU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi