Neo_x Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 wez Ty Pan ;) przeinstaluj system... jak nie pomoze to dzwon do naszego, polskiego, kochanego wydawcy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 wez Ty Pan ;) przeinstaluj system... jak nie pomoze to dzwon do naszego, polskiego, kochanego wydawcy :)Bez takich...system jest fresh :> Domyslam sie co moze byc powodem??.... gra na E zas moje dokumenty na D ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody mazi Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Bez takich...system jest fresh :> Domyslam sie co moze byc powodem??.... gra na E zas moje dokumenty na D ... ? To raczej nie jest przyczyna u mnie gra jest na D a dokumenty na C i wszystko chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Popytam bo nie zaszkodzi. Widzialem TDU na kompie Semp 2800+ 512ddr i 6600. W srednich detalach u kumpla smigal po 25fps (raz wiecej raz mniej +- 2-3fps). U mnie gdy posiadalem niemal identyczny sprzet gra chodzila 19fps w porywach 22fps. Teraz po zmianie sprzetu na semp 3000+ @ 2300Mhz, 1GBDDR2, 7600GT@ 630/1630Mhz gra chodzi owszem plynnie ale tak maks 32fps a z HDR potrafi zagiac sie na granicy plynnosci i nie zadko widze 20fps :/ Poruszam sie poroznych forach i widze, ze na takim sprzecie powinna z HDR smigac po 40fps. INNE GRY SMIGAJA TAK JAK NALEZY. TESTY 3DMARK W NORMIE. KOLEGA NIC NIE ZMIENIAL W GRZE ABY JA PRZYSPIESZAC. Co to moze byc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 twoja odpowiedz jest chyba na 90% podstron tego tematu. Jak to co to moze byc? TDU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 moze i powinna ale nie smiga. u mnie bez hdr okolo 40 fps caly czas. z hdr juz traci plynnosc w pewnych momentach; wiec masz male porownanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Kaeres na 7600gt ciezko grac z hdr.. chyba ze ktos lubi 10-15 fps :) U kazdego ta gra chodzi inaczej.. jest to takze spowodowane wersja sterownikow do grafiki.. akurat do 7600 najlepiej pasuja 93.71... zreszta ostatnio pomagalem komus stad na gg wybrac stery bo uzywal najnowszych i mial po 10 fps w tdu :) Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Jeszcze troche i dojdzie do tego (właściwie to już doszło :/ ),że do każdej gry trzeba będzie mieć inne stery i pewnie inną grafe.... TDU jest tego najlepszym przykładem. Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 OMG !! Gram gram i nie bede czytal 200 stron dlaczego mi tak gra chodzi. Myslalem po prostu, ze mam problem ze sprzetem. Tym bardziej, ze po zmianie na klase lepszy nie moge sobie np. HDR dodac :/ No to juz wiem skad te narzekania na TDU. Gierka piekna ale wadliwa. Bez HDR jest oczywiscie zawsze plynnie ale nie tak jakbym tego chcial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Wlacz sobie AAx4 + Filtr anizotropowy x4 ze sterow. Gierka wyglada ladniej, niz z tym zabijajacym HDR'em, i chodzi 30 fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) u mnie byly jaja z tdu jak sobie kupilem sb live'a (tego starego, nie 24bit), po zamontowaniu i odpaleniu mialem (na oko) z 10 klatek mniej w tdu. okazalo sie ze to byla wina sterownikow, nie pamietam dokladnie. a na 7600 napewno nie pograsz z hdr'em ;) ps. obowiazkowo nalezy wlaczyc anizo tak z x8 ;) asfalt (i nie tylko) wyglada o niebo lepiej niz bez anizo Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Polecam to autko: Catcheram czy jakoś tak ( jest w salonie z brytolami chyba). Kosztuje 55k a po tuningu na 3 level ma 2,6 do setki. Tylko Vmax mały= 260 :/ Świetne narzędzie do dragów :D Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 OMG !! Gram gram i nie bede czytal 200 stron dlaczego mi tak gra chodzi. Myslalem po prostu, ze mam problem ze sprzetem. Tym bardziej, ze po zmianie na klase lepszy nie moge sobie np. HDR dodac :/ No to juz wiem skad te narzekania na TDU. Gierka piekna ale wadliwa. Bez HDR jest oczywiscie zawsze plynnie ale nie tak jakbym tego chcial. Wlasnie o tym gadamy te 200 stron ;) u mnie byly jaja z tdu jak sobie kupilem sb live'a (tego starego, nie 24bit), po zamontowaniu i odpaleniu mialem (na oko) z 10 klatek mniej w tdu. okazalo sie ze to byla wina sterownikow, nie pamietam dokladnie. a na 7600 napewno nie pograsz z hdr'em ;) ps. obowiazkowo nalezy wlaczyc anizo tak z x8 ;) asfalt (i nie tylko) wyglada o niebo lepiej niz bez anizo Do live zainstaluj sobie sterowniki kxproject :) Dzwiek o niebo lepszy niz standardowe stery, obsluga asio i kupa ustawien :) U mnie nie mula w stosunko do oryginalnych sterow :) Polecam to autko: Catcheram czy jakoś tak ( jest w salonie z brytolami chyba). Kosztuje 55k a po tuningu na 3 level ma 2,6 do setki. Tylko Vmax mały= 260 :/ Świetne narzędzie do dragów :D Taaa.. do dragow... my dragi robimy na kilka km a nie na 200 metrow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ps. obowiazkowo nalezy wlaczyc anizo tak z x8 asfalt (i nie tylko) wyglada o niebo lepiej niz bez anizo x8 wcale nie wyglada lepiej od x4, a gra chodzi gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 hmm dziala wam dzwiek przestrzenny w tej grze? mi sie wydaje ze na poczatku dzialal, ale tez w ogole jedynie 2.0 :/ jak jade na widoku z wnetrza i dam widok wstecz to nei slysze silnika, nie slysze tez nic co sie za mna dzieje:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 x8 wcale nie wyglada lepiej od x4, a gra chodzi gorzej. wyglada lepiej :wink: spojrz na bardziej oddalone tekstury to zobaczysz roznice, x8 dziala na wiekszych odlegosciach niz x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja mam 16x ;) jw.popatrz na żółte pasy rozdzielające droge, u mnie aż do końca widać dwa,tymczasem przy standardowych ustawieniach łączyły się w jeden w połowie widoczności....zresztą to już było razem z przykładami jakieś 50 stron temu :lol: a HDR wywaliłem wczoraj,nie lubie kiedy chmury mnie oślepiają :/ Widać też ile klatek idzie sie....a tu jest spokojne niebo,przy chmurach i na freeride jest jakies 20fps mniej (tak gwoli ścisłości ;) ) pzd Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 No zeczywiscie, nigdy sie nie przyjrzalem. Ale roznice nie sa jakies wielkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 moze i powinna ale nie smiga. u mnie bez hdr okolo 40 fps caly czas. z hdr juz traci plynnosc w pewnych momentach; wiec masz male porownanie.To słabiutko coś chyba , umnie przy 1024*768 AA*4 + HDR gierka chodzi super , a po vmodzie można zapodać 1280*1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) No jak ktoś nie widzi różnicy między AFx16 i bez to powinien się udać do okulisty bo aż strach z takim kimś jeździć po wyspie :) Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 To słabiutko coś chyba , umnie przy 1024*768 AA*4 + HDR gierka chodzi super , a po vmodzie można zapodać 1280*1024.ja gram 1440x900 AAx4 i AFx16 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ile masz fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 No zeczywiscie, nigdy sie nie przyjrzalem. Ale roznice nie sa jakies wielkie.Mam nadzieje,że to się nie tyczy moich screenów,bo na nich różnicy AF nie może być widać,bo zmieniałem tylko HDR :rolleyes: (niestety pogoda nie dopisała aby go dokładnie pokazać :( ) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Co powiecie by założyć klub PurePC (o ile jeszcze nie istnieje)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 1337crew Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Co powiecie by założyć klub PurePC (o ile jeszcze nie istnieje)?? Istnieje przeczytaj FAQ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Włączyłem w sterownikach AAx16, w grze mam x4, HDR, full detale i 1440x900. Liczba FPS spadła z 60 do 40-45 co o czymś świadczy. Kompa jeszcze nie kręciłem, ale mam nadzieję że po tym zabiegu wróci do normalnej kondycji w TDU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ile masz fps?40+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Ma ktos jakis pomysl na te moje save?! Rejestr czysty, instalowalem z dwoch roznych plyt i to samo :( Przypomne, gierka nie tworzy save.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Denek masz b.podobny config do mojego,tyle ze mam grafe 320. Powiem ci jak sprawdzic,czy tdu jest płynne: -wyłącz pomoce w grze -wybierz fure co ładnie "dymi" -porób parę kółek na asfalcie,tak,że zadyma duża będzie i szybko zatrzymaj wóz tak,aby chmura dymu cię przykryła -jeśli w tym momencie będziesz miał płynną grafike (30+ jak na tdu) to chylę czoła ( u mnie w tym momencie spadek o 20 fps :( ) pzd ************************ Na Zakupy :-P Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Na Zakupy :-P hehe :) kurcze, calkiem fajnie tym maseratti pogania sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...