Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Jurek911:Denek masz b.podobny config do mojego,tyle ze mam grafe 320. Powiem ci jak sprawdzic,czy tdu jest płynne:

-wyłącz pomoce w grze

-wybierz fure co ładnie "dymi"

-porób parę kółek na asfalcie,tak,że zadyma duża będzie i szybko zatrzymaj wóz tak,aby chmura dymu cię przykryła

-jeśli w tym momencie będziesz miał płynną grafike (30+ jak na tdu) to chylę czoła ( u mnie w tym momencie spadek o 20 fps )

Elo ja nie jestem Denek ale powiem Ci szczerze ze ja mam w opisywanym przez Ciebie momencie minimum 30 fps (spadek z około 70 fps) :-? Szkoda ze tak ten dym zzera karte. (Gram na takiej konfiguracji jak w moim opisie, z tym ze rdzen GF mam na 675)

Edytowane przez Dj Technorocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Denek masz b.podobny config do mojego,tyle ze mam grafe 320. Powiem ci jak sprawdzic,czy tdu jest płynne:

-wyłącz pomoce w grze

-wybierz fure co ładnie "dymi"

-porób parę kółek na asfalcie,tak,że zadyma duża będzie i szybko zatrzymaj wóz tak,aby chmura dymu cię przykryła

-jeśli w tym momencie będziesz miał płynną grafike (30+ jak na tdu) to chylę czoła ( u mnie w tym momencie spadek o 20 fps :( )

pzd

Próbowałem. W zadymce gra dostała dodatkowe 7-10FPS :blink: Czy aby na pewno o to chodziło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro tak wy tu gadu gady o fps to sie spytam czy w mieście ~35 fps jest normalne, sprzęt to C2D E6750, 8800 GTS 640Mb, 2 giga ramu, a ustawienia w grze to 1680x1050, HDR on, wszystko na maksa, tylko wygładzanie krawędzi wyłączone

Raczej nie, ja mam 45-50 FPS z AAx4 i 1280x1024, reszta taka jak TY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@napster666

dzis wieczorem Ci odpiszę jak działa na moim konfigu bo jeszcze ramy wymieniam i chłodzenie. Ale po zmienie sprzętu nie pozbyłem sie milisekundowych przycinek w mieście. Aczkolwiek mogę sonie pozwolić na 1680x1050 AF16 AA4 ze sterów i bez HDR jest płynnie. Ile? Sprawdzę później Frapsem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@napster666

dzis wieczorem Ci odpiszę jak działa na moim konfigu bo jeszcze ramy wymieniam i chłodzenie. Ale po zmienie sprzętu nie pozbyłem sie milisekundowych przycinek w mieście. Aczkolwiek mogę sonie pozwolić na 1680x1050 AF16 AA4 ze sterów i bez HDR jest płynnie. Ile? Sprawdzę później Frapsem.

z takimi ustawieniami to mam ~37 FPS w mieście, z HDR ~25 FPS, gram z zainstalowanym patchem 1,6, zapuszczę wieczorem 3d marka i zobaczę ile punktów wyciąga, sprzęt nie kręcony jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@napster666

przy takim sprzecie poplakalbym sie, jakby plynnie nie bylo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi o takie coś:

post-13597-1187110830_thumb.jpgpost-13597-1187110878_thumb.jpg

Przy widoku z wewnątrz trudno osiągnąć ten efekt,chyba że się patrzy do tyłu, wtedy u mnie jest 65-70fps,a przy zadymie 35-40 :(

A i mam takie wyniki bez HDR.

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej pisałem,że 1440x900. No fakt za duża toto nie jest rozdziałka,powiedziałbym raczej standardowa rozdzialka panoramy na dzisiejsze czasy.

I tu się kłaniają sławne powiedzenia tego forum: "wszystko śmiga na full detalach".

Jakie to full detale ???Max jakie gra obsługuje (nie mylić z tymi co widać w opcjach) czy max jakie sprzęt...

Max rozdziałka na gf 8 to 2560 x 1600+AA Transparent,+ Anzio + HDR...

oj myśle,że trzeba by z 8 takich GF żeby to uciągnąć.

A wracając do tematu screeny tylko po to,aby pokazać w jakich sytuacjach TDU najbardziej zwalnia,bo ktoś chyba o to pytał.

@napster 35fps w mieście przy hdr to jak najbardziej normalne*,ja tyle miałem, tyle,że jeszcze AA4x,ale za to mniejsza rozdziałka.

*zależne od humoru gry.

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grac, nie marudzic :) na moim konfigu calkiem przyjemnie da sie pograc, a co dopiero na 8800 i c2d :D

Nie wiem czy wiesz ale u niektorych na 8800 ta gra chodzi tragicznie :] swoja droga dodal bys mnie wreszcie do friends :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starałem się znaleźć odpowiedź ale 200stron rozważań na temat grafiki lub multi to nie to czego potrzebuje.

Mam taki problem:

kiedy biorę misję kurierską, lub dowiezieniem przegrzanej kobietki w jakieś miejsce, to gra zrzuca do jakiegoś ogródka (zawsze w to samo miejsce), jedyny sposób na wydostanie się to reset na drogę, ale i tak nie jestem w miejscu startu, więc wykonanie misji jest niemożliwe. Poza tym na radarze nie mam żadnych "czerwonych kropek" które mieć chbya przy okazji tych misji, powieniem :/

Spatchowałem już do 1.66 i wciąż to samo:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę Cię zmartwić, TDU ma gdzieś proca i nie ważne jakie takty i rdzenie, przyrostu FPS nie ma :)

No to trudno, przynajmniej liczę na coś w DIRT i nowszych tytułach. Nowe chłodzonko będę mieć także nie ma jakiejś tragedii ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sory ale na 7300GT w tdu ciezko grac to o colinie dirt nie wspominam.. ale to juz sie robi OT.

co ty gadasz??????

na sprzecie z podpisu gralem w TDU na 1024x768 detale high + aax4 i cały czas ~40 fps, po wlaczeniu hdru i wylaczeniu fsaa ok. 20 fps ale juz haczy

co do dirta to chodzi na 800x600 i low detalach nawet przyzwoicie >20 fps, ale niestety jak sa wyscigi cross czy buggy to zwalnia drastycznie i nie da sie grac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę Cię zmartwić, TDU ma gdzieś proca i nie ważne jakie takty i rdzenie, przyrostu FPS nie ma :)

jak odkrecilem procka o ~200mhz to 3fps mniej mialem, wiec chyba twoja teoria jest bledna

co ty gadasz??????

na sprzecie z podpisu gralem w TDU na 1024x768 detale high + aax4 i cały czas ~40 fps, po wlaczeniu hdru i wylaczeniu fsaa ok. 20 fps ale juz haczy

chyba na dlugich prostych zdala od miasta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak odkrecilem procka o ~200mhz to 3fps mniej mialem, wiec chyba twoja teoria jest bledna

chyba na dlugich prostych zdala od miasta...

nie, w miastach co jakis czas przytnie na ulamek sekundy ale to z powodu braku ramu bardziej. tak czy inaczej gram w tdu naprawde komfortowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

fuqs na jakich sterownikach osiagnales takie rezultaty?

Bo mi sie wierzyc nie chce, ze na takie karcie miales TAAKIE (i jeszcze AA) detale jak piszesz i jeszcze 40fps !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi