Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Wynalazki typu vibration-shit lub obrót 270' to żenada

Momo Force tez ma 270 a shitem nie jest....

Sam mam DFP ale wlasnie sterowanie w TDU nie zachecilo mnie abym gral na niej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również myślę, że jazda na takiej MOMO z 270 jest bardziej realistyczna i o wiele lepiej mi się jeździ niż na większym obrocie w szczególności, że FF w TDU jest do bani.

Tak tylko dodam od siebie , ze kat obrotu w lepszych jest regulowany :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę po waszej dyskusji że jednak zostanę przy klawiaturze :-)

tylko jeszcze takie pytanie bo będę miał bezprzewodową klawiaturę :

http://www.allegro.pl/item294637790_klawia..._3400d_usb.html

czy ona będzie nadawać się do TDU , chodzi mi o to czy na takich klawiaturach nie ma opóźnień ani żadnych zacięć ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz kasę to kupuj kierownicę :) Miałem okazje zagrać u kumpla na jakimś media-techu z tesco w tdu i bez porównania do klawiatury. Sam chyba zacznę zbierać na jakąś tanią używaną kierę nawet bez ff. Co do lagów to nie wiem jak ten trust, sam mam logitecha bezprzewodowego i problemów czy opóźnień nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak 270 stopni to bardzo realistyczne :blink:

Ahhh czytaj ze zrozumieniem, chodzi mi o 270 w TDU. Chyba wiadomo, że ta gra nie była robiona pod kierę, albo była ale ktoś coś skopał. Więc 270 nadaje się najbardziej, a więcej to przegięcie bo tak jak napisałem FF jest skopany więc bez sensu machać kółkiem i męczyć ręce.

Za stówkę.

http://allegro.pl/item297505402__logitech_..._gwarancja.html

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolo ma 1 komentarz. Bez zartow.

Jeszcze to :

Mieszkam w Uxbridge pod Londynem więc kontakt jest

jedynie mailowy pszczepan100@interia.pl lub gg : 12509108,

telefonu nie odbieram (koszty by mnie zżarły) ale odpisuje na SMSy tel: 518 866 328.

Niestety czas realizacji zamówienia może przeciągnąć się do 5 dni od wpłaty na konto,

muszę prosić Mamuśkę o pakowanie i wysyłanie - karta została w Polsce.

Za 100 to uzywany Sidewinder z Allegro badz moze uda sie wyrwac Saiteka R220 bez FF albo Logiego FF EX. Widzialem uzywki z gwarancja jeszcze do 150 zl.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neo_x czyli warto dać za nią 100zł ??? a możesz mi powiedzieć jak ta kiera sprawdzi się w TDU itp :

http://www.allegro.pl/item294559421_salon_...lorien_waw.html

ps. a co do media to dzisiaj byłem i na pewno bym tam nie kupił kiery bo ceny są "dla idiotów" :-)

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ta kiera mozesz juz i w simracing sie pobawic , ma prawdziwy Force Feedback. Poszukaj jeszcze Saiteka R440 , moze ten bardziej podpasi. CKM , serio - kiery do TDU brac nie warto , sterowanie nie jest dokladne. Ja mam wrazenie braku liniowosci - mulaste auta.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serio - kiery do TDU brac nie warto , sterowanie nie jest dokladne. Ja mam wrazenie braku liniowosci - mulaste auta.

Może nie tyle co nie warto, ale jeśli już kupować to z świadomością, że sie w jakieś simy pogra, bo tylko dla jednej gry to chyba nie ma sensu. Dokładność sterowania nie jest oczywiście zadowalająca, ale wszystko zależy od ustawień kiery w menu gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage, Miazga82 - oprócz TDU mam zamiar też grać w Need For Speed Most Wanted, Carbon oraz może w Porsche , a także w jakiejś inne rajdówki , ale TDU mnie po prostu zafascynowało i chciałbym kupić kierownicę którą można już w miarę w TDU pojeździć i właśnie tak myślę o tym Logitechu co podałem wyżej w linku , ale nie tylko do TDU a co myślicie o tym :

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...view=getnewpost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neo_x czyli warto dać za nią 100zł ??? a możesz mi powiedzieć jak ta kiera sprawdzi się w TDU itp :

http://www.allegro.pl/item294559421_salon_...lorien_waw.html

ps. a co do media to dzisiaj byłem i na pewno bym tam nie kupił kiery bo ceny są "dla idiotów" :-)

warto.. jednak wole starszy model bo jest ladniejszy :) Moja kiere ktora mam w sigu za 100 zl.. moze kilkia zl wiecej i spokojnie ja wyhaczysz na allegro za 100. Ja kiere kupilem tylko dla TDU i nie zaluje... granie w takie gry na kierownicy to grzech pierworodny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest tuning mechaniczny. Musisz zabrać wóz do warsztatu ( ikona na mapie w kształcie klucza francuskiego) i tam wybierasz jeden z trzech pakietów poprawiających osiągi.

Dodaj tylko warunek - niektorych wozow nie mozna tuningowac. Szybki przyklad - CLK-GTR.

Kurde zaczyna mnie ssac za jakas samochodowka i zastanawiam sie kiedy bedzie TDU2 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi