Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Miazga82 mi chodziło o nie moje lagowanie ale też innych ;). To nie ja latam po torze tylko inni panowie/panie.

No i jak mówiłem czity w mp... to tak jakby na każdym serwerze w css/cod/q/bf itp grał koleś z ab+wh.

Eden robiąc tdu spisał sie świetnie po prostu atarii "zabija" tą gre brakiem supportu. TDU imo to jedna z niewielu gier której tak mało brakuje to ideału właśnie przez to mi zal pupe ściska.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niestety wałkuje dalej temat taki, że gra nie uruchamia się na kompie kolegi (pisałem na poprzedniej stronie). Tak sobie wymyśliłem, że może to napęd Asus DVD+/-RW DRW-2014L1T LightScribe bulk black (Serial ATA) nie działa z zabezpieczeniem tej gry... Czy ktoś ma ten napęd i może potwierdzić że działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może miał ktoś taki problem - jeżdże sobie po mieście i po około 20 minutach (czasem 10) komp się zawiesza. Wymieniłem kartę graf, jest nie kręcona. Wszystko działa super, crysis chociażby nie wywala artów, 3dmark to samo. TDU - zwiecha kompa. Fakt, że nie jest zainstalowany na nowym systemie tylko po prostu uruchamiany z dawnej instalki. Czy mam go reinstalować czy to coś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To cud, że sie w ogóle uruchamia. Nie powinna, chyba że to jakaś wersja nieoficjalna gry

ja TDU wersje top seller zainstalowalem w grudniu i od tego czasu mialem 2 formaty a gry nie musialem przeinstalowywac ani raz :) skopiowalem tylko folder z moich dokumentow i wszystko smiga, jedyny problem jak wkladam plyte to uruchamia sie instalka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może miał ktoś taki problem - jeżdże sobie po mieście i po około 20 minutach (czasem 10) komp się zawiesza. Wymieniłem kartę graf, jest nie kręcona. Wszystko działa super, crysis chociażby nie wywala artów, 3dmark to samo. TDU - zwiecha kompa. Fakt, że nie jest zainstalowany na nowym systemie tylko po prostu uruchamiany z dawnej instalki. Czy mam go reinstalować czy to coś innego?

Jeśli Cię to pocieszy to na 8800GT Palita też mam ten problem :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie gra jest super ale brak mi samochodów marki Bmw :-( i wogóle mogło by być więcej volkswagenów i audi ale to pewnie by twórców dużo kosztowało ??? ( licencja na auta i wykorzystanie ich w grze) a szkoda bo klimat byłby lepszy :-)

i pytanie przeszedłem już 10% gry mam 2 fury ze stajni audi ( tt i s4 cabrio) i nie wiem gdzie jest warsztat tuningowy audi i jak go odblokować ???

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Cię to pocieszy to na 8800GT Palita też mam ten problem :sad:

ja tez na referencie od palita. z poczatku tego nie bylo. potem zaczelo sie pojawiac. a wczoraj to w ogole przestalem grac przez to. i nie jest to zwiech kompa a samej gry. niestety tak upierdliwy, ze nie da sie samej gry zamknac :(

@CKM18. bedziesz jezdzil po wyspie i trafial na tego typu rzeczy. niestety to wymaga czasu. zawsze mozesz tez sciagnac z google mape wyspy z pokazanymi wszystkimi bonusami ;]

Edytowane przez Pigipon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie gra jest super ale brak mi samochodów marki Bmw :-( i wogóle mogło by być więcej volkswagenów i audi ale to pewnie by twórców dużo kosztowało ??? ( licencja na auta i wykorzystanie ich w grze) a szkoda bo klimat byłby lepszy :-)

i pytanie przeszedłem już 10% gry mam 2 fury ze stajni audi ( tt i s4 cabrio) i nie wiem gdzie jest warsztat tuningowy audi i jak go odblokować ???

A mi właśnie pasuje ze tej marki nie ma ;]. Chociaż takim klasykiem jak M3 Powah (BMW M3 E46 - to jest to troche starsze m3 od tego nowego) to z chęcią bym pośmigał. Mnie dobija ze na pieca nie ma carrery gt ( czy tam ruf'a). Wygląd średnio mi styka ale te wóz ma najlepszy dźwiek silnika jaki słyszałem ;p. A tak 96% czasu spędzam w skylinie ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląd średnio mi styka ale te wóz ma najlepszy dźwiek silnika jaki słyszałem ;p. A tak 96% czasu spędzam w skylinie ;].

uuuuu nie ma lepszego dzwieku silnika niz w maserati grand sport :) Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhhhhh chyba najlepszy jest dzwięk (przy otwartym oknie) Alfa Romeo 8C Competzione... coś pięknego i jak jeszcze dajemy do dechy jak się turbo włącza mnnniam. Do tego jest rewelacyjny w prowadzeniu na kierze. No i jeszcze bym dodał W12 z zamkniętym dachem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma inne upodobania :). Jedni wolą bulgot v8 inni ryk v10 ;p. Co do grand sport to jest spoko (w sumie najszybsza fura z D no i niezła frajde sprawia jak sie jeździ bez assysty albo na hypersport - da sie driftem wejść przy nawet przy 200 - prawie jak sagaris :P)

Co do burbo (znaczy turbo ;p) to imo świetnie je słychać w skylinie własnie i w 350z :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma inne upodobania :). Jedni wolą bulgot v8 inni ryk v10 ;p. Co do grand sport to jest spoko (w sumie najszybsza fura z D no i niezła frajde sprawia jak sie jeździ bez assysty albo na hypersport - da sie driftem wejść przy nawet przy 200 - prawie jak sagaris :P)

Co do burbo (znaczy turbo ;p) to imo świetnie je słychać w skylinie własnie i w 350z :P

Grand Sport fajnie brzmi, ale najszybszy z D klasy to nie jest, szybko wymięka. Łatwo sie prowadzi ale Vmax nie powala.

Mi sie podoba jeszcze pomruk 300C, jego styl prowadzenia; a tym bardziej jego rozmiar i świadomość jak on wygląda we wstecznym lusterku innych małych, wyścigowych samochodów :) Inni czują respekt toczącego sie kolosa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mam problemy z połączeniem. W domu nie ma problemów, co innego w akademiku (LAN, wcześniej na stancji działało- neo-router wi-fi). Zakładałem nowe profile, nowe konto na gamespy i nic. Firewall odpada- bo nawet go wyłączałem. Pomyślałem, że to pewnie zablokowane porty. Rozmawiałem z adminem i okazało się, że wszystko jest odblokowane. Poszło info do CD Projektu, odpisali następnego dnia:

Witam,

Dziękuję za skontaktowanie się z działem pomocy technicznej firmy CD Projekt.

W tym wypadku problemem może jednak być sieć lub adres IP sieci akademika może być już zablokowany (zbanowany). Jeżeli problem dotyczy sieci akademika proszę spróbować zainstalować grę na innym komputerze. W wypadku nie wystapienia błędu, winy należy szukać w konfiguracji własnego komputera.

Żadnego info o ew. banie nie dostałem i jak mogłem zostać zbanowany, skoro w ogóle się do niego nie przyczyniłem? Chyba, że ktoś inny dostał bana i dzięki niemu nie mogę nic zrobić, bo ban jest nie na konkretnego kompa w sieci, tylko na IP głównego serwera. Jest to w ogóle możliwe?

Napisałem do Atari (us i uk), minęło parę tygodni i zero odpowiedzi. Co ja, k% mam kupić milion sztuk, żeby mnie nie mieli w d%?

Edytowane przez _OskaR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie udało mi się skonfigurować pod xp TDU. W między czasie musiałem zrobić masę nowych loginów i nazw zaczęło mi brakować. Aktualnie jestem jako KikasPurePC. Stare loginy nie chcą mi się już łączyć w online. Niestety tracę statystyki multi i friendsów. Ogólnie TDU działa, ale polecam mieć instalację świeżą np. z topsellera, a potem odpalać wersję angielską wcześniej zainstalowaną. Przekopiować save do nowej windy i działa. Dla pewności tworzę wcześniej profil offline. Dopiero potem sam katalog z save kopiuję. A nowe profile edytuję hexworkshopem, aby przywrócić aktualny stan gry.

Aktualnie kupiłem DFP i przyzwyczajam się do kiery. Zaczęli mnie od noobów wyzywać we free runie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Serio grasz w to na kierownicy :huh: Gratulacje za odwage :) Sterowanie w tej grze to nie jest wedlug mnie ideal na kiere , swojego DFP nie mam zamiaru podpinac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram dzisiaj doszła kiera - mam porównanie duże , prędzej grałem na klawiaturze , potem przejściowo na saitek r100 , i dzisiaj grałem chwilę na Formula Force GP i nie ma porównania :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi