Fossil Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 A ja z kolei mam problem,może na tym forum coś mi poradzicie.Mój sprzet to barton 2500@3200+, 2*512ddr400 cl2, x800pro@x800xt (16potokow).No i problem w tym ze niezaleznie od rozdzialki TDU chodzi slabiutko...16-20fps.Znajomy ma taki sam komp tyle ze karte 9600xt i...chodzi mu lepiej i to zauwazalnie o_O...probowalem roznych driverow,nowszych starszych,aktualnie mam cat 7.6, robilem format i kiszka.Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 twoj znajomy ma o wiele mocniejsza karte, wiec nie ma sie czemu dziwic ze ma wiecej fps niz ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossil Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 twoj znajomy ma o wiele mocniejsza karte, wiec nie ma sie czemu dziwic ze ma wiecej fps niz ty taaa...moze prosciej by bylo gdybym dodal ze ma radeona 9600xt;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 MacOSek: na tym drugim screenie widać od razu nawet na miniaturze że fura jest wyciągnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 aaa moja wina myslalem ze mowisz o nv :D sprawdz jakis cfg na 1 stronie tego tematu dla slabszych kart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 MacOSek: na tym drugim screenie widać od razu nawet na miniaturze że fura jest wyciągnięta.No wiem, wiem... Tylko jak to poprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Fossil: może dlatego chodzi mu lepiej, bo jego karta nie obsluguje wielu "fajerwerkow" graficznych, innej rady nie ma ( i tak sie dziwie ze to w ogole na radku 9600 dziala ;) ). Ja sie przy okazji pochwale, ze przedwczoraj nabylem TDU ;]. Mozna mnie spotkac pod nickiem Mordkaa. P.S. chetnie przylaczylbym sie do PPC klubu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) SLR dołączył do moich ulubionych bryczek :) Dzisiaj przebrykałem nim prawie 1000 km i w sumie stuknęło mi już 28,000 km w TDU, a jeżdzę dość mało :) @Miazga pozwól, że dodam Twoje ustawienia pod DFP i moje pod MOMO do FAQ dla potomności. Edytowane 30 Marca 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 zauważyłem ciekawą rzecz: mianowicie po usunięciu pliku radial TDU rzadziej łapie zwiechy ale i tak występują. A po takiej zwieszce i wyjściu przez alt+crtl+del nie mogę ponownie włączyć TDU i nawet COD4, bo obraz sie niemiłosiernie tnie. Więc taki zwis w TDU miesza coś w kompie i nawet innej gry nie da się włączyć, pomaga tylko reset. Nie wiem ocb :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 usun jeszcze BuddyCache, po tych zabiegach nie mam w ogóle zwieszek w TDU, czasem po kilku tygodniach siądzie to znowu usuwasz i spokój na kolejne kilka tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 zauważyłem ciekawą rzecz: mianowicie po usunięciu pliku radial TDU rzadziej łapie zwiechy ale i tak występują. A po takiej zwieszce i wyjściu przez alt+crtl+del nie mogę ponownie włączyć TDU i nawet COD4, bo obraz sie niemiłosiernie tnie. Więc taki zwis w TDU miesza coś w kompie i nawet innej gry nie da się włączyć, pomaga tylko reset. Nie wiem ocb :/ Stawiam na oc procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 usun jeszcze BuddyCache, po tych zabiegach nie mam w ogóle zwieszek w TDU, czasem po kilku tygodniach siądzie to znowu usuwasz i spokój na kolejne kilka tygodni. a gdzie to jest? bo wyszukiwarka systemowa milczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Jeśli masz Vistę to ich nie masz, natomiast jeśli XP to musisz odkryć ukryte pliki. Prawie max speed na zderzaku z Razorem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 A ja mam dość tej gry, tych wszystkich zwiech, niewidzialnych samochodów, itp. 40zł poszło się je***! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Też tak mówiłem dopóki nie wykasowałem radial.cdb BuddyCache i nie zacząłem odpalać przez TDU-Fixera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Ja ostatnie 2 tygodnie musiałem sobie odpuścić TDU... Jak nie gość z wymiany uczniowskiej to brak neta lub czasu :/ Aczkolwiek gra mi żadnych problemów nie sprawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Jeśli masz Vistę to ich nie masz, natomiast jeśli XP to musisz odkryć ukryte pliki. Prawie max speed na zderzaku z Razorem :) Smieszne ze na liczniku widać koło 390 ;] Też tak mówiłem dopóki nie wykasowałem radial.cdb BuddyCache i nie zacząłem odpalać przez TDU-Fixera ;)Ktoś już pisał juz o tym tdu fixerze ale ja go znaleźć nie moge (na forum atari tez). Black_war zarzuć linkiem jak możesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Też tak mówiłem dopóki nie wykasowałem radial.cdb BuddyCache i nie zacząłem odpalać przez TDU-Fixera ;) Jak skasowałem tego radiala to giera wywalała mi się już na filmikach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@jw3r Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 http://forums.eu.atari.com/showthread.php?t=77991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Dzięki za linka :) Niestety tdu registy fixer nie pomógł :< Tak btw: Black_war co oznacza odpalać gre przez tdu fixera ? Przecież to tylko rejestr czyści i naprawia. No chyba ze masz jakiegoś innego FIxera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Czyści i naprawia, do tego po nim gra się uruchamia (o ile używasz go tak jak było w zamyśle autorów ;) ) Dlatego dla pewności uruchamiam TDU przez fixera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 http://forums.eu.atari.com/showthread.php?t=77991 No na razie pomogło, znowu całą mapę zwiedzać <_< PS. Ktoś z was przejechał ten wyścig Dookoła Wyspy ma chyba 170 km ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 PS. Ktoś z was przejechał ten wyścig Dookoła Wyspy ma chyba 170 km ?Chyba kilkadziesiąt razy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 No na razie pomogło, znowu całą mapę zwiedzać <_< PS. Ktoś z was przejechał ten wyścig Dookoła Wyspy ma chyba 170 km ? Praktycznie wszyscy ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Dokładnie, swego czasu co wieczór był jeżdżony:-) Za jakieś pół godzinki będziemy na wyspie z Jurkiem, zapraszamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 gierka się już praktycznie nie zawiesza podczas gry (jazda savey itp) ale w momencie gdy wyłączam gre (juz wychodzi i na czarnym tle widać ze sejwuje) sie wiesza i tylko res pomaga. Jest na to jakiś oddzielny fix? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@jw3r Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 YYY, w tym linku to nie ten tdufixer co myślałem. Tylko jakoś nie umiem znaleźć tego co ja używam...Jak znajde to dam linka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Szkoda, że screen'y tracą na jakości po konwersji. Pozdrawiam chłopaków z lfs. Edytowane 31 Marca 2008 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bam1981 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 uzywaj jakiegos lepszego programu graficznego naprzykład darmowy PAINT NET to sobie ustawisz jakosc jpega przy zapisie z podglądem.. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 YYY, w tym linku to nie ten tdufixer co myślałem. Tylko jakoś nie umiem znaleźć tego co ja używam...Jak znajde to dam linka...Czekam z niecierpliwością bo pali mnie aby grać w TDU a formata nie moge zrobić :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...