Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Jakbyś przeczytał temat to byś się dowiedział, że sporo osób które grały w demo na xbox-a 360 narzeka na prowadzenie wozów.

my gramy na PC'cie :] i to własnie na tej maszynie bedziemy testowac gre ... x360 całkowicie mnie nie obchodzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

my gramy na PC'cie :] i to własnie na tej maszynie bedziemy testowac gre ... x360 całkowicie mnie nie obchodzi ...

Moze zacznie Cie obchodzic gdy okaze sie, ze wersja PC bedzie konwersja z PS2 - z ewentualnym trybem NextGen, tak jak w Tomb Raiderze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zacznie Cie obchodzic gdy okaze sie, ze wersja PC bedzie konwersja z PS2 - z ewentualnym trybem NextGen, tak jak w Tomb Raiderze...

to tylko domniemanie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Jezeli gra bedzie przenisiona z konsol, a 'konsolowcy' twierdza, ze jest lipny model jazdy, to wiadomo co to oznacza, wiec nie badzcie tak ograniczeni 'tylko ja i moj pc'...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Jezeli gra bedzie przenisiona z konsol, a 'konsolowcy' twierdza, ze jest lipny model jazdy, to wiadomo co to oznacza, wiec nie badzcie tak ograniczeni 'tylko ja i moj pc'...

Nie no - cos Ty. Na PC napisza gre od nowa i zrobia z niej ultrarealistyczny symulator, zeby utrzec nosa konsolowcom. Ciekawe jest to, ze nie ma zadnych screenow z wersji PC. I to wlasnie powoduje, ze zaczynam podejrzewac, ze PC dostanie konwersje z plejaka :| Latwiej, szybciej, ludzie i tak sie beda cieszyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie, zdeklarowanego fana racesim'ów, zaprezentowany model jazdy na powyższych filmikach jest... dobry do bardzo dobry! Widać, że osoba grała na padzie (dosyć rwane ruchy koła kierownicy, nawet na analogowych gałkach), nie na dobrej kierownicy, ale mimo to auto było nieźle sterowane i zachowywało się poprawnie.

Czekam na ten tytuł, bo mimo że jest to arcade, to jednak widać ogrom pracy i przywiązanie do detali, co mnie miłośnika 4 kółek bardzo cieszy.

NFS:C wygląda przy TDU jak maluch racer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Mi tez sie te filmiki podobaja - ale jako posiadacz w tym przypadku PC a nie konsoli - obawiam sie o poziom konwersji :|

Bo konwersje z XO -> PC sa albo zalosne albo z poobcinanymi detalami. Na szczescie/nieszczescie - w druga strone jest podobnie. Quake IV to istna zenada na XO, Prey wyglada wprawdzie podobnie jak na PC, ale dziala z 30 klatkami :| co jest smianiem sie z gracza prosto w twarz IMO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwońcie do teamu z Brazyli to Wam powiedzą jak chodzi (tylko nie wiem na czym oni grali ;)). A poważnie to poczekajcie chociażby do dema, a nie boicie się jakbyście mieli 10 lat i by Was ktoś zostawił samych w lesie (;.

Podzielami opinię draak'a, dema nfs'a nawet nie zainstaluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o/t

Ale np Condemned na PC wygląda lepiej niż na XO, na mocniejszych maszynkach także działa płynniej. Są więc i przykłady na dobre konwersje.

Portu z PS2 kijem nie dotknę (z całym szacunkiem dla posiadaczy tej konsoli)- duża część uroku TDU opiera się na jego oprawie AV, PS2 nie ma w tej kwestii już nic do zaoferowania. Mam nadzieję, że otrzymamy porta z XO, hardware'owo nie widzę żadnych przeciwskazań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Mi tez sie te filmiki podobaja - ale jako posiadacz w tym przypadku PC a nie konsoli - obawiam sie o poziom konwersji :|

Bo konwersje z XO -> PC sa albo zalosne albo z poobcinanymi detalami. Na szczescie/nieszczescie - w druga strone jest podobnie. Quake IV to istna zenada na XO, Prey wyglada wprawdzie podobnie jak na PC, ale dziala z 30 klatkami :| co jest smianiem sie z gracza prosto w twarz IMO.

A MS mówił, że konwersja z X36 na PC i na odwrót będzie bajecznie prosta :lol: MS rządzi, MS radzi MS nigdy cię nie zdradzi!

Detale nie detale przy konwersjach zawsze się gubili z sterowaniem domniemam, że dobrze będzie kupić pada lub kierownice. Wątpie żeby robili konwersje z PS2 mi się granie na gorszych teksturach i detalach nie uśmiecha.

Hardwarowo przeciwskazań nie ma ale zależy od chęci i umiejętności programistów.

PS. Śmiać mi się chciało jak czytałem na xboxonline.pl temat o preyu na forum :lol:

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę cie niepisz takich bzdur wyssanych z palca bo jeszcze ktoś w to uwierzy, ciekawe gdzie tak wyczytałeś?

od samego początku Eden games założyło, że gra będzie na xbox360 i PC, potem dopiero pojawiła się opcja wydania na PS2, więc jedyną konwersją jaką mogą zrobić to właśnie z xbox360, to jest pierwsza wersja i z niej będą ewentualnie konwertować na PS2 i PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie to!!!!! wyraznie widac ze sie zle steruje B-) na PC musza to poprawic!!

Oświeć nas, co ci się nie podoba w tym modelu jazdy? :blink: Mam przejechane jedynie >100.000km 6różnymi wozami, ale ty (sądząc po nicku- młody gniewny 15latek?) z pewnością swym doświadczeniem wskażesz mi dlaczego błądzę uważając model jazdy TDU za bardz dobry (jak na arcade, to wręcz świetny).

@ Powerslave- pewnie o to mu właśnie chodziło ;)

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Super filmik, niezly model jazdy, widok ze srodka ;) no i grafika. Bedzie ciekawie! Ciekawe jak wygladaja poscigi z policja, i czy da sie jezdzic gdzie sie tylko chce (gta) czy jestesmy ograniczeni barierkam/nie widocznymi scianami (nfs).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Wszyscy maja zony supermodelki no nie?

No na hostessy to mogliby zatrudniac jednak jakies interesujace przynajmniej z wygladu panie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 21 11 1991

niechodzi mi o to tylko nie wiem dziwnie mi sie wydaje :D co do zwalniania to fajnie gram w liver for speed tam tez trzeba zwalniac i mi sie to podoba :D w nfs'a nie gram znaczy grałem, ale to inna bajka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 21 11 1991

ja chyba zdanie zmienie z tego wzgledu gram w gre w ktoraj sie bardzo podobnie steruje i naprawde bardzo fajnie sie jezdzi :D pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

ja chyba zdanie zmienie z tego wzgledu gram w gre w ktoraj sie bardzo podobnie steruje i naprawde bardzo fajnie sie jezdzi :D pzdr.

Dwie sprawy:

- choragiewka

- polska jezyka trudna jezyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, pograłem chwilkę w demo (X360) i co mogę powiedzieć to:

1. Sterowanie nie jest takie straszne, fakt faktem, Lambo przy większych predkościach zachowywało się jak piłeczka.

2. Grafika jest bardzo ładna, bardzo płynna, bez widocznych przestojów w doczytywaniu.

3. Niestety brak uszkodzeń własnego pojazdu, natomiast inne auta rozwalają się aż miło. :)

Ogólnie rzecz biorąc, podoba mi się ten tytuł. Jeden z tych który będzie wart kupna.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi