Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Wiecie moze czy gra bedzie platna ?? (w sensie jakiegos abonamentu)

Żadnego abonamentu. Teraz już można zamówić za 79 zł oczywiście dostanie się grę po premierze. Ponoć dodatkowe samochody też mają być darmowe z początku a później "się zobaczy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego abonamentu. Teraz już można zamówić za 79 zł oczywiście dostanie się grę po premierze. Ponoć dodatkowe samochody też mają być darmowe z początku a później "się zobaczy".

Podaj linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

http://www.gram.pl/sklep.asp ?

Oczywiscie 79,99 dla ludzi majacych cos wPLN :lol2:

http://wirtus.pl/shop/produkt.php?Kategori...ProduktID=10184

PC trailer http://files.filefront.com/TestDriveUnlimi...;/fileinfo.html

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to bedzie maly OT , ale mysle ze jednak jakis zwazek z ta gra ma :)

mianowicie dubluja mi sie klawisze na kierownicy ... a zeby bylo zabawniej to dubluje sie gaz i hamulec z lopatkami skrzyni biegow :(

czy jest jakis sposob na zaradzenie temu ?? kieronica to tracer SDP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Niech zgadnę tania kierownica? W innych grach czasem też tak nie jest? Na kierownicy Apollo u mnie podobnie było gaz i hamulec na łopatkach za to na Logitechu jest wszystko dobrze. Pobaw się w panelu sterowania w kalibracji kierownicy może da się łopatką przypisać funkcje przycisków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tam nie ma nic zeby mozna bylo zmienic ... ja mam wrazenie ze pedaly pracuja poprostu jak przyciski ... i w grze zachowuja sie tak samo .... wciskam troche to tak jakby przycisk przerywal raz jest raz nie ma a jak wcisne na maks to jest ....

sa moze jakies programy co by mozna przypisac pedala prace analogowa na osi x czy cos ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

no wlasnie tam nie ma nic zeby mozna bylo zmienic ... ja mam wrazenie ze pedaly pracuja poprostu jak przyciski ... i w grze zachowuja sie tak samo .... wciskam troche to tak jakby przycisk przerywal raz jest raz nie ma a jak wcisne na maks to jest ....

sa moze jakies programy co by mozna przypisac pedala prace analogowa na osi x czy cos ??

A nie ma to coś gdzieś przycisków zmieniających pracę na analogowm lub cyfrową ? ( Ta kiera Apollo takie coś miała). Na płycie ze sterownikami nie ma jakiegoś oprogramowania? Ale obawiam się, że ta kiera może tak mieć po prostu tani bubel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na plytce ze sterownikami jest jeden plik (sterownik) i zadnego oprogramowania nie ma :)

ma to cos przycisk zmieniajacy prace , ale on nie daje za wiele

na cyfrowym ustawienii pedaly nie dzialaja ... a na analogu dzilaja ale cyfrowo

bynajmniej tak pokazuje kalibrator ... moze w grze bedzie inaczej ale chwilowo nie moge tego sprawdzic bo karta graf mi padla i czekam az wroci z serwisu ...

ale to wszystko nie zmienia faktu ze lopatki z pedalami sie dubluja :)

a jakbym sie wkur..... na ta kierownice i wyleci przez okno , to co polecisz ?? (chcialo by sie miec momo , i moze kiedys sobie kupie jak juz tdu ruszy pelna para , ale puki co jakos boli mnie wydac 500zl na kiere)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Momo wyrwiesz używkę poniżej 300zł jak dobrze poszukasz. Mnie się marzy G25. (Sprzęgło i zmiana biegów H-7... :rolleyes: )

Bawiłem sie tym zestawem w mediamarkt i muszę powiedzieć że o ile kierownica jest super to skrzynia wcale nie jest taka fajna, cała z plastiku - śmierdzi tandetą. Przy mocniejszych ruchach bałbym się że coś sie w niej połamie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiera kierą a do TDU to najlepszej nie potrzeba. Mam MOMO i co mi z tego skoro kalibracja i opcje w grze są tak badziewne, że w ogóle samochodu nie czuć. Marzy mi się TDU z fizyką jazdy GTR/L.

P.S. Dlaczego w TDU nie ma Suzuki Hayabusa Turbo?

Ja chce w grze robić takie coś:

http://video.google.pl/videoplay?docid=-5710356996765796112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Kiera kierą a do TDU to najlepszej nie potrzeba. Mam MOMO i co mi z tego skoro kalibracja i opcje w grze są tak badziewne, że w ogóle samochodu nie czuć. Marzy mi się TDU z fizyką jazdy GTR/L.

Nie tylko Ci :wink:

@Macias no momo to dobra kiera ale fakt w TDU i tak trochę FF jest niedopracowany pisałem to w Bugach ale pewnie i tak tego nie zobaczy choć może coś poprawią w ostatecznej wersji gry ale mimo tego i tak lepiej mi się jeździ i łatwiej na kierze bez aidsów niż na klawiaturze z aidsami no i oczywiście widok z kokpitu i już można się wczuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe lipa troche :)

nie ukrywam ze kupilem kiere tylko i wylacznie przez/dla TDU

tak czy siak premiera sie tyle przesuwa , wiec mozna miec nadzieje ze sie duzo zmieni :)

LCC masz momo , to powiedz czy kiera ma jakas sprezynke centrujaca kolo kierownicy czy wszystko obdbywa sie za posrednictwem silnika od ff ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Macias666, żartujesz... sprężynka?! Ty chyba nie wiesz co kupiłeś :) :) Będziesz miał jedną z najbardziej profesjonalnych kier do gier na świecie. Za wszystko odpowiada silnik a w pedałach masz optyczne piepszniki (nie wiem jak to się nazywa), które z niewiarygodną przycją przekazują dane o Twoich poczynaniach z gazem i hamulcem. Teraz zobaczysz co to znaczy jeździć sportowymi samochodami, bo naprawdę wrażenia i realizm z jazdy w takich grach jak GTL, GTR1,2 czy rFactor są nie do opisania :)

W najnowszych sterach od Logiego możesz sobie ustawić czy chcesz wymuszone centrowanie, czy tak jak w realu. Możesz też ustawić moc FF, tak jak jest standardowo jest ok, ja na początku dałem więcej to tak szarpnęło kierą, biurkiem i pokojem, że później musiałem ze stołu sprzątnąć tynk z sufitu :)

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najnowszych sterach od Logiego możesz sobie ustawić czy chcesz wymuszone centrowanie, czy tak jak w realu.

W realu układ kierowniczy też jest przystosowany do powrotu na pozycje do jazdy wprost, a przynajmniej tak nam mówili na budowie pojazdów samochodowych ( w zaszły czwartek żeby nie było :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Shiningami, owszem to tzw "odbijanie kierownicy" można to zaóważyć przy bardzo ostrych skrętach kierą, do tego jeszcze zależy czy ktoś ma wspomaganie czy nie itd. Ale w samochodach rajdowych układ kierowniczy jest trochę inny niż w cywilnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Shiningami, owszem to tzw "odbijanie kierownicy" można to zaóważyć przy bardzo ostrych skrętach kierą, do tego jeszcze zależy czy ktoś ma wspomaganie czy nie itd. Ale w samochodach rajdowych układ kierowniczy jest trochę inny niż w cywilnych :)

Oglądałem niejedną relacje z wyścigów i rajdów ale nie miałem okazji widzieć puszczonej kierownicy :lol2: no ale ufam że nie kłamiesz i jest jak mówisz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podniecajcie sie tak kierą:D za 265 pln to nie jest "niewiadomoco " :D Pozatym forcefeedback w TDU to jest PORAZKA - no ale narazie to beta. do TDU kazda kiera styka - co do APOLLO to ma przelacznik cyfr/analog- ale i tak to wg mnie strata kasy :).

Mam nadzieje ze w grze poprawią obsluge kierownic - ale nei spodziewam sie wiele w sumie to przeciez "port" z konsoli jest..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Logitech ChillStream świetnie sie sprawuje w TDU, kiera to chyba za dużo jak na Test Drive'a

To zależy. Według mnie nadaje się znakomicie bo auta mają ładne wnętrza i na widoku z kokpitu właśnie jeżdżę. Za to nie umiem na kierze jeździć z widoku z zewnątrz na nim dobrze gra mi się na padzie. No i oczywiście na kierze lepiej się czuje samochód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Macias666, Będziesz miał jedną z najbardziej profesjonalnych kier do gier na świecie. Za wszystko odpowiada silnik a w pedałach masz optyczne piepszniki (nie wiem jak to się nazywa), które z niewiarygodną przycją przekazują dane o Twoich poczynaniach z gazem i hamulcem. Teraz zobaczysz co to znaczy jeździć sportowymi samochodami, bo naprawdę wrażenia i realizm z jazdy w takich grach jak GTL, GTR1,2 czy rFactor są nie do opisania :)

@Macias666 czytałeś co napisałem??? Nie słuchaj @Sewera bo on też śmiga na MOMO albo DFP i Ci tu ściemnia, że to badziewna kiera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe pewnie ze czytalem :)

juz zacieram rece jak sobie odpale takiego GTRa czy cos :)

jak juz wczesniej pisalem nie ukrywam ze kiere kupilem glownie z powodu test drive'a wiec mam ogromna nadzieje ze finalna wersja bedzie gitarka :)

no i nadzieje ze kiera bedzie w pelni sprawna (z uzywkami nigdy nie wiadomo :| )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi