Free Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) 2007-03-03 22:21:50 - TestDriveUnlimited Frames: 1583 - Time: 108655ms - Avg: 14.569 - Min: 4 - Max: 32 w miescie 2007-03-03 22:36:37 - TestDriveUnlimited Frames: 1933 - Time: 62543ms - Avg: 30.906 - Min: 22 - Max: 45 kolo latarni 1280/1024 detale - high , hdr - on , anizo x8 , AA -off sprzet z podpisu Zrób jeszcze test z HDR + AA jak możesz. W sumie tutaj AA zjada jakieś 2 fps to może będzie jeszcze grywalne ;) Jak dla mnie nic szczególnego... Model jazdy jak najbardziej podchodzi pod zręcznościowy (co mnie niestety boli bo auta i otoczenie są naprawdę rewelacyjne a w takiego symulatora by się pograło :D ) Druga sprawa. Na kompie z podpisu w rozdzielczości 1280/1024 detale HIGH Anizo x16 wymuszone w sterownikach + HDR zaledwie 17-18 fps... nie mowie już jak się trochę pomięli to już w ogóle tragedia od tego dymu ;) (11fps) Nie wiem co jest nie tak, ale to jest chyba przesada. Bez HDR z tymi samymi ustawieniami + AA jak najbardziej grywalne.Niestety HDR jest tutaj popsuty i nic na to nie poradzisz :mur: Ze tak sie spytam, skad masz fulla juz ?:)Przeczytaj parę ostatnich stron. Ludwiczek pisał gdzie jest full do kupienia ;) 7600GS 820/840 + SD 3Ghz + 2x512 Mb 500Mhz 1280x1024 + AAx4 + High + HDR OFF + Anizo x16 Koło latarni: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 2696, 91084, 23, 38, 29.599 Przejazd przez miasto: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 3179, 125704, 17, 32, 25.290 Edytowane 3 Marca 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) MIASTO 2007-03-03 23:42:14 - TestDriveUnlimited Frames: 921 - Time: 57602ms - Avg: 15.989 - Min: 6 - Max: 26 HDR- on AA- x4 2007-03-03 23:43:56 - TestDriveUnlimited Frames: 877 - Time: 53668ms - Avg: 16.341 - Min: 8 - Max: 27 HDR- off AA- x4 LATARNIA 2007-03-03 23:46:09 - TestDriveUnlimited Frames: 1666 - Time: 52576ms - Avg: 31.687 - Min: 25 - Max: 38 HDR- on AA- x4 2007-03-03 23:48:05 - TestDriveUnlimited Frames: 2027 - Time: 52689ms - Avg: 38.471 - Min: 16 - Max: 48 HDR- off AA x4 nie wiem czy te testy sa wiarygodne bo fraps rejestruje bardzo dokladnie ... i przycinki zwiazane z dogrywaniem to znaczny spadek fpsow ... generalnie wzrost fpsow po wylaczeniu HDR wydaje sie byc znaczacy , jednak w grze nie widze roznicy miedzy wlaczonym a wylaczonym .. a ze wyglada ladniej to gram na wlaczonym :) PS hehe teraz wideze ... wyglada to tak jakby po wlazczeniu AA nastapil przyrost fpsow zamias spadku :) chyba jednka te testy nie sa miarodajne :) Edytowane 3 Marca 2007 przez Macias666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Według mnie dużej różnicy nie ma między włączonym a wyłączonym HDR, ale zgadzam sie z Free... jest całkowicie skopany :sad: (i tak gram na włączonym :lol2: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) free czy u Ciebie tak zapina po miescie, czy taki frame rate jest spowodowany brakiem przycinek na Twoim kompie ?? ja sie przycnek pozbyc za chiny nie moge :( defrag zrobiony wszystko cacy a mimo to tnie jak diabli :( btw widze ze wiesz co dobre :) (Jessica) Edytowane 3 Marca 2007 przez Macias666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 free czy u Ciebie tak zapina po miescie, czy taki frame rate jest spowodowany brakiem przycinek na Twoim kompie ?? ja sie przycnek pozbyc za chiny nie moge :( defrag zrobiony wszystko cacy a mimo to tnie jak diabli :( btw widze ze wiesz co dobre :) (Jessica) Framerate spowodowany brakiem przycinek [pewnie chodzi ci o minimalne wartości ;)] Co do 2 pkt :blurp: ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) "No więc ja z tą grą nie potrafię dojść do porozumienia. Włączyłem właśnie AFx16, rozdziałkę 1680x1050, AAx4 i Full Detale i mam minimum 24 FPS tak więc nie widać żeby szarpało. Wcześniej w 1024x768 z detalami na full i AAx4 bez AFx16 w mieście spadało do 15 nawet. Ktoś mi może powiedzieć o co w tym wszystkim chodzi??" :blink: Textury bez AFx16 wyglądają biednie a zwłaszcza droga według mnie różnica jest ogromna tu bez AF http://img214.imageshack.us/my.php?image=t...ted20070mc4.jpg AFx16 http://img249.imageshack.us/my.php?image=2...03231930mw3.jpg Edytowane 3 Marca 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 A mi sie cos popsulo i nie zapamietuje profilu :( Pogram chwile, wychodze z gry a katalogu 'savegames' nie ma, po wejsciu do gry musze od nowa wszystko ustawiac.. Gre przeinstalowalem i dalej to samo.. ktos wie co z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Zapomniałem dodać... Gram w TDU na Logitech MOMO i powiem Wam, że całkiem przyjemnie się gra :D Boli mnie jednak cały czas ten niski fps przez HDR... :sad: Z tego co widać X1950(AGP) radzi sobie o wiele lepiej od 7900GT... BTW. Jak bym miał lepszego procka to na pewno by było lepiej, prawda ? Edytowane 3 Marca 2007 przez Dymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Zapomniałem dodać... Gram w TDU na Logitech MOMO i powiem Wam, że całkiem przyjemnie się gra :D Boli mnie jednak cały czas ten niski fps przez HDR... :sad: Z tego co widać X1950(AGP) radzi sobie o wiele lepiej od 7900GT... BTW. Jak bym miał lepszego procka to na pewno by było lepiej, prawda ? Mylisz się ;] Robiłem jakiś czas temu test, jeszcze na becie. Przy SD 2.4Ghz gra śmigała tak samo jak przy SD 3Ghz... No może 1 FPS mniej, ale to w porywach. Normalnie podczas jazdy różnica nie wyczuwalna ;) Jak cię boli niski FPS to wyłącz HDR, daj sobie AAx4 i rozdziałkę do góry ;] FPS będzie i tak lepszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 A muszę Was zaskoczyć mam akurat do porównania w stacjonarnym P4 3.0 Ghz z HT a w lapku C2D 2.0 Ghz i w stacjonarnym rwie jak diabli, a w lapku jak ręką odjął... dziwne. PS. @Free Twoja Jessi wprowadza taki miły i rozluźniający nastrój :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 A muszę Was zaskoczyć mam akurat do porównania w stacjonarnym P4 3.0 Ghz z HT a w lapku C2D 2.0 Ghz i w stacjonarnym rwie jak diabli, a w lapku jak ręką odjął... dziwne. Taaa, porównuj P4 do C2D :lol: To tak jak NFS Carbona do TDU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Zapomniałem dodać... Gram w TDU na Logitech MOMO i powiem Wam, że całkiem przyjemnie się gra :D No to fajnie masz :) Moja tania kiera cos czasem szfankuje :| Przy hamowaniu czasem sciaga na bok :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Mam fulla od niedawna ;). Nawet fajna gierka, nie powiem. Ale mierzi mnie kilka rzeczy. Mianowicie dźwięki na lewym kanale są głośniejsze niż na prawym. I nie wiedzieć czemu czasem tekstury się sypią. WTF? EDIT Odpaliłem gierkę i wgniotła mnie w fotel momentalnie. Przyznam, że choć nie znam się kompletnie na samochodach (ofkoz potrafię rozróżnić BMW od Audi, Fiata od Forda itp.) i nigdy nie przepadałem zbytnio za ścigałkami, to ta gierka ma w sobie coś. Oprawa dźwiękowa imho bez zarzutu. Ale wymagania sprzętowe są mocno przegięte. Na PC średniej klasy powinno to śmigać, a tu takie kwiatki, fps potrafi ostro spaść. Takie to czasy, teraz nie patrzy się na optymalizację. Byleby sprzedać, bo nowe GF8800xxx powinny sobie z grą poradzić. Edytowane 4 Marca 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 mi tez sie tekstury sypia :/ alt+tab niezbedny, jeszcze nie robilem defragmentacji, ponoc pomaga, dzis sprawdze :) na kompie z siga (512 ram, czekam na 1gb) high detale, hdr off smiga 30-35 fps z AAx4 i AFx16, w miescie okolo 25-30, przy wiekszej zadymie potrafi spac do 17-20 fps (start wyscigu 8 aut i dym z opon) jest jakis sposob na odtwarzanie wlasnych mp3 w grze nie uzywajac zewnetrznych programow? probowalem podmienic mp3 z katalogu z radiem, ale wtedy cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 jak tylko wrócę z pracy sprawdzę ten plik DAT ,miejmy nadzieje ze faktycznie moj poczciwy radeon9600pro dostanie kopa :D hehe dzieki za podeslany plik przy okazji rownież dolaczam się do pytania odnosnie mozliwości odtwarzanie wlasnych mp3 ? da rade obejśc się bez innych programow w tle. Jak narazie gierke mialem załączoną a w tle włączony Footbar pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 jest jakis sposob na odtwarzanie wlasnych mp3 w grze nie uzywajac zewnetrznych programow? probowalem podmienic mp3 z katalogu z radiem, ale wtedy cisza przy okazji rownież dolaczam się do pytania odnosnie mozliwości odtwarzanie wlasnych mp3 ? da rade obejśc się bez innych programow w tle. Jak narazie gierke mialem załączoną a w tle włączony Footbar pozdrawiam Było pisane masę razy, cofnąć się o zaledwie pięć stron wystarczy ;> Tworzysz w lokacji C:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\Test Drive Unlimited\savegame\NazwaProfilu\ folder o nazwie Radio, a w nim jeszcze jeden folder o dowolnej nazwie, a w nim umieszczasz kawałki w formacie MP3, tylko chyba były jakieś ograniczenia, max 24 lub 32 utwory, już nie pamiętam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) zrobielm troche dluzszy test jezdzac po miescie w kolko 1280/1024 high , AAx4 , anizo x16 , bez HDR Avg: 18.080 - Min: 9 - Max: 26 jeszcze nie robilem defragmentacji, ponoc pomaga, dzis sprawdze na kompie z siga (512 ram, czekam na 1gb) high detale, hdr off smiga 30-35 fps z AAx4 i AFx16, w miescie okolo 25-30ja nie wiem jak wy osiagacie takie wydajnosci w tym zapyzialym miescie :|, i to jeszcze na 512 ramu i bez defragmentacji i na duzo slabszej klarcie jak sie pozbyc tych cholernych przycinek ?? :( Edytowane 4 Marca 2007 przez Macias666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Roznice robi rodzaj kamery, nawet 10 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) hmmm no mozliwe , ale czy nie kazdy gra w ta gre na widoku ze srodka ?? przecierz to jest sedno tej gierki :) jaks ie pozbyc przycinek ? Edytowane 4 Marca 2007 przez Macias666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 7600GS 820/840 + SD 3Ghz + 2x512 Mb 500Mhz 1280x1024 + AAx4 + High + HDR OFF + Anizo x16 Koło latarni: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 2696, 91084, 23, 38, 29.599 Przejazd przez miasto: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 3179, 125704, 17, 32, 25.290 Dodam, że test robiony ze wszystkimi kamerkami po kolei - coby sprawdzić właśnie też różnice wynikające z różnego widoku ;] PS. @Free Twoja Jessi wprowadza taki miły i rozluźniający nastrój :) :mrgreen: :rolleyes: Mam fulla od niedawna ;). Nawet fajna gierka, nie powiem. Ale mierzi mnie kilka rzeczy. Mianowicie dźwięki na lewym kanale są głośniejsze niż na prawym. I nie wiedzieć czemu czasem tekstury się sypią. WTF? EDIT Odpaliłem gierkę i wgniotła mnie w fotel momentalnie. Przyznam, że choć nie znam się kompletnie na samochodach (ofkoz potrafię rozróżnić BMW od Audi, Fiata od Forda itp.) i nigdy nie przepadałem zbytnio za ścigałkami, to ta gierka ma w sobie coś. Oprawa dźwiękowa imho bez zarzutu. Ale wymagania sprzętowe są mocno przegięte. Na PC średniej klasy powinno to śmigać, a tu takie kwiatki, fps potrafi ostro spaść. Takie to czasy, teraz nie patrzy się na optymalizację. Byleby sprzedać, bo nowe GF8800xxx powinny sobie z grą poradzić. No ale o czym wy tu piszecie oO Mam sprzęt średniej klasy, tj 7600GS i śmigam w 1280x1024 + AAx4 + anizo x16 + High i gra śmiga pięknie... Skopany to jest ale sam HDR, a nie zaraz cały silnik... hmmm no mozliwe , ale czy nie kazdy gra w ta gre na widoku ze srodka ?? przecierz to jest sedno tej gierki :) jaks ie pozbyc przycinek ? Tutaj to chyba nikt nie pomoże... Możliwe, że przez nisko taktowany ram masz przycinki. Bynajmniej u mnie przycinki nie występują, tylko, że ja mam mem puszczone na 500Mhz + ostre timingi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Dobra to powiedzcie jeszcze czy idzie pograć w to na 512 ramu.....bo jak nie to szkoda kasy, a chetnie bym zagrał :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) pewnie, ze idzie pograc z 512, na 7300 raczej na med detalach... u mnie czasami cos tam doczytuje przez ulamek sekundy (najczesciej w miescie, poza miastem absolutna plynnosc) troche to wkurza podczas wyscigu, ale nie jest to jakies drzewienie jak w nfs mw edit zrobilem defragmentacje ide sprawdzic czy faktycznie cos to dalo :) Edytowane 4 Marca 2007 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 hmmm no mozliwe , ale czy nie kazdy gra w ta gre na widoku ze srodka ?? przecierz to jest sedno tej gierki :) Też tak uważam ;) http://forums.eu.atari.com/showthread.php?t=50461 tutaj macie screeny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu102 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 da rade pograc na celku 2,6 768 mb ramu i radku 9550??. Gral ktos na podobnym "sprzecie" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4sha Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 jak tylko wrócę z pracy sprawdzę ten plik DAT ,miejmy nadzieje ze faktycznie moj poczciwy radeon9600pro dostanie kopa :D hehe Jaki plik DAT? Z tego co wiem na forum mówiło się o plikach INI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 poprawili predkosciomierz w audi a6 ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) da rade pograc na celku 2,6 768 mb ramu i radku 9550??. Gral ktos na podobnym "sprzecie" ?? Ponoć na 9500 gra chodzi płynnie :rolleyes: @Fr1zz a co tam mieli poprawiać? Wiem, że w Mustangu tym po tuningu z rurami w środku nie było w ogóle nic widać na kierownicy bo miał kierownicę cyfrową gdzie powinno być wszystko wyświetlane obroty, prędkość itd ktoś może to sprawdzić? Edytowane 4 Marca 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Powie mi ktoś dlaczego dźwięk słychać u mnie tylko na lewym kanale ? Na prawym coś tam jest ale to minimalnie. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 edit zrobilem defragmentacje ide sprawdzic czy faktycznie cos to dalo :)Nie chodzi o zrobienie defragmentacji tylko o to, żebyś grał w TDU a w tym samym czasie w tle robi się defragmentacja. Wtedy gra chodzi szybciej, przynajmniej ja tak miałem około 8 FPS więcej. Wiem... wiem powinno to obciążać kompa ale w jakiś magiczny sposób, jest wprost przeciwnie, przyspiesza grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 @ludwiczek: spójrz jeszcze raz na moj nick :), a co do audi to byl taki myk, ze jechalo sie powiedzmy 120 a predkosciomierz pokazywal duzo wiecej, np. 150. Tak jakby był przestawiony o iles tam km/h w przod. Takie cos zauwazylem w a6 i s4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...