miron Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Nie wiem czy dobrze adresuje pytanie więc proszę o zachowanie spokoju. Mam nadzieję pojechać w 2003 na CeBIT do Niemiec ,znajomy proponuje i twierdzi ,że pod koniec targów tj. w przedostatni dzień można z Żółtymi czyli Tajwan ,Malaj ,Chinese itd. pohandlować . Handel polega na tym ,że umawiamy się co do ceny sprzętu w przedostatni dzień a płatność i odbiór sprzętu następuje w ostatnim dniu targów .Zgodnie z oświadczeniami znajomego ceny są mocno konkurencyjne ponieważ cargo (przesyłka lotnicza) jest drogie i nie opłaca się Azjatom wracać z towarem do domu . Przykładowe wartości : monitory LCD- 100EUR,zestawy komputerowe od 100-300EUR(z monitorami),plazmy-2000EUR, a Niemcy podobno wykupują całe stoiska jak leci za bezcen . Sprzedający wystawiają rachunki więc problemów problemu z gwarancją nie powinno być – sam kupuję w Niemczech a naprawy dokonuję w polskim serwisie ( do ugadania). Wejściówka koszt 40 EUR problematyczny jest tylko wywóz towaru z targów ponieważ nie wolno wjeżdżać samochodem a teren targów przeogromny. Czy powyższe to prawda? PS. Pan o nicku LISEK wydaje mi się ,że bywał proszę o kontakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--=KOBE=-- Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 pjedz , przywiez z 10 LCD to bedziemy handlowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ciekawa sprawa... a inny sprzet tez maja? I na jakiej podstawie oni wyznaczaja ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 =>Kobe Nie pohandlujemy =>Elh Tak mają inny sprzęt audio, video itd. Ceny wyznacza sprzedający ale można proponować więc znajomość aktualnych cen i szybka orientacja co do wartości oferty jest jak najbardziej wskazana . Mój post jest w gruncie rzeczy pytaniem czy podane w nim dane są prawdą a nie stwierdzeniem faktu. ------------------------------------------------------------------- Tak jak myślałem. Źle sformułowany post notabene jak od łajzy może oczekiwać tylko takich reakcji jak od Panów Kobe i Elh. Tak na marginesie przejrzałem posty obu Panów, „najbardziej interesujące” są od Kobe 52 posty od 02.01.2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...