Skocz do zawartości
miron

CeBIT - wyjazd

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze adresuje pytanie więc proszę o zachowanie spokoju.

Mam nadzieję pojechać w 2003 na CeBIT do Niemiec ,znajomy proponuje i twierdzi ,że pod koniec targów tj. w przedostatni dzień można z Żółtymi czyli Tajwan ,Malaj ,Chinese itd. pohandlować .

Handel polega na tym ,że umawiamy się co do ceny sprzętu w przedostatni dzień a płatność i odbiór sprzętu następuje w ostatnim dniu targów .Zgodnie z oświadczeniami znajomego ceny są mocno konkurencyjne ponieważ cargo (przesyłka lotnicza) jest drogie i nie opłaca się Azjatom wracać z towarem do domu .

Przykładowe wartości : monitory LCD- 100EUR,zestawy komputerowe od 100-300EUR(z monitorami),plazmy-2000EUR, a Niemcy podobno wykupują całe stoiska jak leci za bezcen .

Sprzedający wystawiają rachunki więc problemów problemu z gwarancją nie powinno być – sam kupuję w Niemczech a naprawy dokonuję w polskim serwisie ( do ugadania).

Wejściówka koszt 40 EUR problematyczny jest tylko wywóz towaru z targów ponieważ nie wolno wjeżdżać samochodem a teren targów przeogromny.

Czy powyższe to prawda?

PS. Pan o nicku LISEK wydaje mi się ,że bywał proszę o kontakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

=>Kobe

Nie pohandlujemy

=>Elh

Tak mają inny sprzęt audio, video itd.

Ceny wyznacza sprzedający ale można proponować więc znajomość aktualnych cen i szybka orientacja co do wartości oferty jest jak najbardziej wskazana .

Mój post jest w gruncie rzeczy pytaniem czy podane w nim dane są prawdą a nie stwierdzeniem faktu.

-------------------------------------------------------------------

Tak jak myślałem.

Źle sformułowany post notabene jak od łajzy może oczekiwać tylko takich reakcji jak od Panów Kobe i Elh. Tak na marginesie przejrzałem posty obu Panów, „najbardziej interesujące” są od Kobe 52 posty od 02.01.2003.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi